reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja biore kwas foliowy:-)no i magnez jeszcze zobacze jak mi pojdzie z testami owu moze cos sie rozjasni i w razie Wu pojde do ginka podpytac...Zapominajko gdzie jestes?Czekamy na wiesci:tak:

reklama
Własnie zameldowałam się w biurze, więc i Was witam :)
Idę zrobić kawkę.
Co do leków dla starajacych się, to moj ginek jest zdania.."im mniej tym lepiej". Tylko i wyłącznie folik..

no to kiepsko widze naszych ginkow :-D

eeeeee no taka ich praca, najwyżej zalecenie da 'niech pani nastepnym razem nie sra po ggaciach - wszystko jest w porzadku' :tak::-)

Ja się zastanawiam nad kupnem Castagnusa.... może mi troszkę cykle wyrówna... wiele dobrego o tym leku słyszałam...

ja piję mieszanke nr 3 ojca Sroki - ponoć na pobudzenie jajników.. po zbadaniu prl endo (i z konsultacją u gina) łykam bromek (1 tabletka na noc), w kolejnym cyklu zrobię prolaktynę, zobaczymy czy bromek dał sobie z nią radę i będziemy nadal czekać.. aa ziółka piję 1 szklankę wieczorem, ładnie mi się teraz cykl pokazuje w znaczeniu że jest śluz (wcześniej było baaaardzo mało) i czuję tak jak kieeedyś bóle owulacyjne.. testów owu nie kupiłam do tej pory, może można by było spróbować???

Nanu przytulaam..
Zapominajka zapomniałaś o nas??????

Myszko ja już nie karmię od 3 tygodni praktycznie... a i przed ciążą ten rok który się staraliśmy był taki sam... cykle po 28-48dni... :no: mój gin wypisał mi wtedy CLO i Dupka na wyregulowanie i nic z tego... po poronieniu mi się takie cyrki z cyklami porobiły.

Martocha jestem tego samego zdania. Ja łykałam tylko fiolik i przed i w trakcie ciąży jeśli chodzi o sublementy. Teraz się zastanawiam tylko nad czymś na wyregulowanie cykli ale coś będe robić to tylko w porozumieniu z ginem.

Elka mi testy bardzo pomagały. Moze nie w zaciążeniu... ale przynajmniej wiedziałam kiedy mam owu, odliczałam 14 dni od daty pozytywnego testu i dzięki temu nie stresowałam się ze nie mam @.

Ani@k ja też muszę sobie porobić własnie badania. Ale chyba poczekam z tym jeszcze z dwa cykle aż mi organizm się wyrówna po laktacji. Testy owu są super. Też muszę je zakupić w końcu... na razie czekam na kasę.

cześć dziewczynki, witam się porannie. Siedzę już z kubkiem herbatki z cytrynką i tak jak Wy wyglądam na Zapominajkę. Mam nadzieję, że ona tam nie zemdlała z wrażenia w tym kibelku :)

Jeśli chodzi o te wszystkie wspomagacze to uważam tak jak myszka- to, co jednemu pomogło może również zaszkodzić. I wszystko powinno się konsultować ze swoim lekarzem. Bo łatwo narobić sobie biedy a potem trzeba będzie przez długi czas doprowadzać organizm do porządku. A przecież żadna z nas nie ma tego czasu bo wszystkie chcą zaciążyć :)
Ja od początku starań brałam tylko Folik i teraz cały czas to i Jodid od endo. Wczoraj pani ginekolog zapisała Tardyferon i Pharmaton matruelle ale witamin nie kupiłam jeszcze bo zobaczyłam że jest w nich za dużo jodu. Jutro podpytam endo i najwyżej wejdę do ginki (przyjmują jutro obie w tej samej przychodni) żeby co innego zapisała.
Dzisiaj czeka mnie pracowity dzień, będę Was podczytywała w przerwach w robocie.Idę wstawić pranie a potem do boju

miłego dnia lasencje!

Zapominajka czekamy na wieści!!

Dzień dobry dziewczyny! pojawiam się i ja. Nadrobiłam zaległości od wczoraj :-p ale jeszcze ciężko mi się ogarnąć bo się nie wysypiam od kilku dobrych dni :baffled: denerwuje mnie łóżko w "zastępczym" pokoju i sąsiad który hałasuje autobusem pod domem ( a mieszkamy naprzeciwko ) i nie daje spać. Co do witaminek ja łykam folik, tak jak zaleciła moja ginekolog. Zapominajko && za dzisiejszy test :-D ale skoro wczoraj były II to mam nadzieję że nie będzie inaczej. Buziaki dziewczyny!

reklama
Marta ja mam pudełko prenatal'u bez jodu, jak chcesz napisz mi na priw adres to Ci podeślę, jeszcze są ważne, sprawdzałam..

Do góry