reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Śliczne te Wasze dzieciaczki :)

@AnetaManiak korzystaj z tego snu nocnego bo bardzo prawdopodobne że to tylko takie przejściowe ;)

@DorciaMamaOlka a czemu tak się boisz tego szczepienia? Masz powód jakiś albo że mała ma przeciwwskazania czy tak po prostu? :)
U nas z kolei mały zaraz 8 miesięcy a dopiero dwa razy szczepiony bo od grudnia ciągle chorował i tak nam się przyciągnęło już bo termin miał na styczeń... Ale ja też przed każdym szczepieniem stresy bo starsza córka miała powikłania po szczepieniu. Ale mały jak na razie ok.

Ale mają wagę mega ładną te Wasze Skarby :) mój prawie 8 miesięcy a niewiele cięższy od Waszych bo 7 kg ma ;) ale też startował z malutkiej wagi bo nawet 3 kg na starcie nie miał :)

reklama
@90_natka mam nadzieję, że poszedł w ślady mamusi[emoji6][emoji6][emoji6]Ja ponoć jak skończyłam miesiąc to zaczęłam ładnie spać i u niego właśnie tak mniej więcej też się to zaczęło [emoji4]
A co u Was Kochana?

@DorciaMamaOlka My szczepienia dopiero na początku czerwca będziemy mieć. Tutaj jest trochę inaczej z tym. A szczepisz na rotawirusy?

@90_natka mam nadzieję, że poszedł w ślady mamusi[emoji6][emoji6][emoji6]Ja ponoć jak skończyłam miesiąc to zaczęłam ładnie spać i u niego właśnie tak mniej więcej też się to zaczęło [emoji4]
A co u Was Kochana?

@DorciaMamaOlka My szczepienia dopiero na początku czerwca będziemy mieć. Tutaj jest trochę inaczej z tym. A szczepisz na rotawirusy?
U nas czas leci jak szalony... Remont u nas trwa w najlepsze bo przenosimy się z bloku do domu jednorodzinnego. Dzieci rosną, jeszcze trochę i będzie mnie czekał powrót do pracy! Jaś rwie się do chodzenia, co mnie trochę martwi bo w sumie praktycznie nie raczkuje (ze dwa razy mu się zdarzyło a tak to tylko pełza bo chyba odkrył że tak się szybciej przemieszcza ;)) i z pełzania od razu przeszedł do stania (już sam wstaje w łóżeczku i przy meblach...). A to chyba niezbyt dobrze dla kręgosłupa że tak wcześnie-dopiero za tydz skończy 8 miesięcy... No ale sadzam go co chwila a on spowrotem hop na nogi. A od września będzie musiał iść do żłobka a Julka przechodzi wtedy do przedszkola. No i w końcu wyszliśmy z tych Jasia chorób bo po ostatnim zapaleniu oskrzeli na razie zdrowy i oby tak już zostało :) także u nas sporo się dzieje w sumie :)

Śliczne te Wasze dzieciaczki :)

@AnetaManiak korzystaj z tego snu nocnego bo bardzo prawdopodobne że to tylko takie przejściowe ;)

@DorciaMamaOlka a czemu tak się boisz tego szczepienia? Masz powód jakiś albo że mała ma przeciwwskazania czy tak po prostu? :)
U nas z kolei mały zaraz 8 miesięcy a dopiero dwa razy szczepiony bo od grudnia ciągle chorował i tak nam się przyciągnęło już bo termin miał na styczeń... Ale ja też przed każdym szczepieniem stresy bo starsza córka miała powikłania po szczepieniu. Ale mały jak na razie ok.

Ale mają wagę mega ładną te Wasze Skarby :) mój prawie 8 miesięcy a niewiele cięższy od Waszych bo 7 kg ma ;) ale też startował z malutkiej wagi bo nawet 3 kg na starcie nie miał :)
Natka po prostu boję się jej bólu :) wiem,że to tylko jedno uklucie bo kupujemy 6w1... Matka wariatka :)

A co u Was Kochana?

Tak szczepie na rota ,a to że wzgedu na to,że Olek miał dwa razy i to jak miał 3 i 5 miesięcy...niestety szpital nas nie ominął więc wolę unikać albo chociaż zapobiegać :)

Natka po prostu boję się jej bólu :) wiem,że to tylko jedno uklucie bo kupujemy 6w1... Matka wariatka :)
Aaa to dobrze że to "tylko" taki strach :) a tym bardziej jak macie 6w1 to szybko będziecie po na szczęście :) mała szybko zapomni :)
my mieliśmy aż 4 kłucia na każdej wizycie bo jedziemy standardowym tokiem, nie skojarzonymi szczepionkami, a do tego jeszcze dochodzą pneumokoki... Choć powiem szczerze że byłam zdziwiona bo mały nawet nie zapłakał tylko bardziej zrobił zdziwioną minkę, potem buzia w podkówkę ale nie zdążył się rozpłakać bo już było po i już był przytulany na rękach :)

Kurcze, u nas taka piękna pogoda a my musimy w domu siedzieć bo mały miał stawiane bańki i 2 dni mamy nie wychodzić.. Aż żal patrzeć na to piękne słoneczko :) miłego dnia :)

Alunia u nas wszystko dobrze :) Hania wczoraj dwa miesiące :D czas leci okropnie szybko :) jest grzeczna i pięknie się śmieje :) nauczyła się ssac pięści :D codziennie spacerujrmy bo pogoda piękna :)
1523250153-646d14c20b24d95c-aaaaaa.jpeg
zrobił się z niej klopsik już niesamowity [emoji7] opowiadaj co u Was :) jak malutki? Jak sobie radzicie? Karmisz piersią? Ja karmię co daje mi ogromną radość i zarazem jestem z siebie dumna,bo to było moje małe marzenie :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

A Wiktor też rośnie ostatnio przez tydzień skoczył 2850 na 3410 [emoji4].Piersią też karmie chociaż początki były ciężkie, żeby po cc tą laktacje rozkręcić,ale jakoś samo zaparciem się udało.Wczoraj mały skończył 3 tygodnie i ten czas mi strasznie leci [emoji5].Dalej się zmagamy z żółtaczką, ale z dnia na dzień jest lepiej.Hania ładna dziewczynka i jak to szybko zleciło, że już u was 2 miesiące [emoji5].
6827e02dfa7e781271f6e3257be7b48c.jpg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka. U Nas w sumie dobrze. Mały jest troszkę przeziębiony ale mam nadzieję, że szybko przejdzie. Nocki przesypia pięknie. Potrafi nawet i 7godz spać [emoji7][emoji7][emoji7]Ja za to mam tak czujny sen, że na każde jego nocne mruczenie już jestem przy łóżeczku, a On w najlepsze śpi [emoji12][emoji12][emoji12]aż Mi dziwnie, że aż tyle przesypia. W dzień po około 2godz aktywny a potem znów około 2 do 3godz snu. U Nas też cieplutko także codziennie siedzimy i chodzimy sobie po ogródku. Narazie sama z nim na spacery nie wychodzę bo boję się, że nie opanuje dwóch psów i wózka. Także spacerki jak Mężuś w weekendy w domu. A pieski by się na Mnie obraziły jakbym ich nie wzięła. W zeszłym tygodniu w środę była u Nas położna i mały ważył 5520g [emoji85][emoji85][emoji85]
Także podejrzewam, że teraz już około 6kg ma. Mały głodomorek z niego. Jakiś czas temu miałam zapalenie piersi i po tym był Mnie problem z laktacją. Mały był dokarmiany mm. Ale od jakiegoś czasu jest lepiej i mam coraz więcej pokarmu[emoji16][emoji16][emoji16]jak tak dalej pójdzie to niedługo będziemy mogli zrezygnować na nowo z mm. Oczywiście bez zmian cały czas pompuje mleczko chociaż od czasu do czasu przykładam małego i jest nie najgorzej. Ale pompowanie Mi nie przeszkadza ważne, że dostaje Moje mleko. Zobacz załącznik 845423Zobacz załącznik 845427
wspaniałe te wasze pociechy :) komu teraz pomagamy na porodówce? :D
PS nas tez teraz czeka zaległe szczepienie :/

@nafoczka mogłyby się zacząć porody :)
Kochana lepiej jeszcze nie Mamy zagrożenie wcześniejszym porodem. Od środy na luteinie. Mam nadzieję, że pomoże. Skraca się szyjka, a to dopiero 32+4. Trzymajcie za nas kciuki.
Oczywiście dziewczyny cudownie ogląda się Wasze cudowne dzieciaczki ale ja na swojego wolę jeszcze trochę poczekać

reklama
Kochana lepiej jeszcze nie Mamy zagrożenie wcześniejszym porodem. Od środy na luteinie. Mam nadzieję, że pomoże. Skraca się szyjka, a to dopiero 32+4. Trzymajcie za nas kciuki.
Oczywiście dziewczyny cudownie ogląda się Wasze cudowne dzieciaczki ale ja na swojego wolę jeszcze trochę poczekać
Kochana leżeć leżeć i wypoczywać!!! Będzie napewno dobrze! Nie ma innej opcji[emoji8][emoji182][emoji182]

Do góry