reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Po jakim czasie zaczełyście starania?? Bo Ja jestem 7dni po poronieniu wczesnym samoistnym był to około 5tc. W piątek na wizycie lekarz powiedział że się ładnie oczyściłam. Już nie krwawie od dwóch dni. Lekarz powiedział że jeżeli jestem psychicznie gotowa to nie musimy czekać. Powiedział, że nawet by nie zwlekał. Dodam, że mieszkam w Niemczech u tutaj lekarze mają z tego co widzę troszkę inne podejście.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Po jakim czasie zaczełyście starania?? Bo Ja jestem 7dni po poronieniu wczesnym samoistnym był to około 5tc. W piątek na wizycie lekarz powiedział że się ładnie oczyściłam. Już nie krwawie od dwóch dni. Lekarz powiedział że jeżeli jestem psychicznie gotowa to nie musimy czekać. Powiedział, że nawet by nie zwlekał. Dodam, że mieszkam w Niemczech u tutaj lekarze mają z tego co widzę troszkę inne podejście.

Ja zaczelam od razu w drugim cyklu po poronieniu. W 3 sie udalo ;) za 3 tygodnie mam termin. glowa do gory!!!!!! Jak tylko jestes gotowa psychicznie, a kolejna ciaza to nie "sposob na traume"- to dzialaj!!!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Poczekam aż ktoś założy wątek;) dobrze trzymam tobie miejsce;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Watek juz jest zalozony. Dzis widzialam.

f2w3yx8d8eesu797.png

Ja zaczelam od razu w drugim cyklu po poronieniu. W 3 sie udalo ;) za 3 tygodnie mam termin. glowa do gory!!!!!! Jak tylko jestes gotowa psychicznie, a kolejna ciaza to nie "sposob na traume"- to dzialaj!!!

Nie nie jest to sposób na traumę. Wydaje Mi się że jestem gotowa. Wiadomo nie jest to łatwe przeżycie ale jestem z tym co się tak łatwo nie poddają [emoji6][emoji6][emoji6]

A no i oczywiście gratulacje dla Ciebie i życzę szczęśliwego rozwiązania [emoji1][emoji7][emoji1][emoji7]

ja jestem dwa cykle po stracie ,a zaczęłam od razu, po mimo to ze lekarz kazał czekać 3 @.Wczesniej poszlam na kontrole ,bo poronilam farmakologicznie .Dużo zależy od tego czy czujesz się już psychicznie gotowa .

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U Mnie jest trochę na odwrót z tym myśleniem. Ja owszem myślę o tym, że bardzo chcę dziecka, ale zawsze byłam nastawiona na nie. Czyli, że mówiłam a pewnie i tak nic z tego nie będzie a znów faszerować się tymi tabletkami a one pewnie i tak nie pomogą. I tak to w kółko u Mnie wyglądało. Po kolejnej zmianie lekarza coś się zmieniło. I wydaje Mi się że to dzięki temu jakie podejście Ma ten lekarz. Ja poczułam coś takiego, że się uda, że napewno ten cykl będzie owocny. I tak się stało. Aż byłam w szoku, że pozytywne nastawienie może tak wszystko zmienić. Niestety długo nie cieszyłam się tym stanem. Ale nie poddam się i teraz nie zmienię Swojego nastawienia. Po wczorajszej wizycie Mój lekarz jak to On znów podniósł Mnie na duchu. I wierzę Mu że szybko się uda i że ta ciąża będzie udana. Także spróbuj zmienić Swoje nastawienie może też i lekarza. Bo rola lekarza też jest bardzo duża. Przesyłam Tobie od siebie i od Mojego lekarza tej pozytywnej energii[emoji179][emoji179][emoji179]

Dziękuję
Ja tobie też kochana w końcu się do nas los uśmiechnie

Do góry