reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marta a ktory jestes tydz? 11.04 bedzie nasz:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
9 się jutro kończy wiec zacznę 10 [emoji5] oby było dobrze bo ostatnio właśnie w tym czasie dowiedziałam się że serduszko mojej dzidzi nie bije [emoji22]dlatego tak strasznie boje się tej wizyty [emoji54]ale musi być dobrze tyle już wycierpialysmy ze teraz to tylko lepsze dni nas czekają [emoji5]
Ty też Kochana masz wizytę 11 ? A o której godzinie bo ja na 17 [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

reklama
Hej dziewczyny.
Mam pytanko ile odczekalyscie po poronieniu ? Ja poronilam 14 lutego czyszczona bylam 15 lutego.
Po wizycie kontrolnej wszystko w srodku bylo zagojone.Milam juz okres 19 marca i zaczelismy sie z mezem starac nie wiem czy nie zawczesnie.
Pytanie do zafasolkowanych -jak szybko udalo wam sie zaskoczyc.
Boje sie strasznie ciazy ale jednak bardzo jej pragne.
Witaj pyzunia :)
Ja po ciążach biochemicznych zaszłam praktycznie od razu (no ale w przypadku cb nawet nie zaleca się czekać). Po późniejszej stracie (w 16tc) w ciążę zaszłam pół roku po zabiegu. Mimo takiego czasu kolejna ciąża niestety też była dość mocno problemowa i powikłana.
Tak jak tutaj dziewczyny pisały, jest duże prawdopodobieństwo że uda się szybko po stracie, ale wiele dziewczyn, które były kiedyś (i są teraz) tutaj na forum i miały krótką przerwę do kolejnej ciąży niestety pisały, że są problemy w kolejnej ciąży (plamienia, krwawienia itp).
a lekarz po kontroli mówiąc, że wszystko się zagoiło zalecał odczekać ze staraniami?

@Marta1985@ ale ten czas leci! Już kończysz 9 tydz :) szok!

@Millo a jak tam Ty się czujesz?

Witaj pyzunia :)
Ja po ciążach biochemicznych zaszłam praktycznie od razu (no ale w przypadku cb nawet nie zaleca się czekać). Po późniejszej stracie (w 16tc) w ciążę zaszłam pół roku po zabiegu. Mimo takiego czasu kolejna ciąża niestety też była dość mocno problemowa i powikłana.
Tak jak tutaj dziewczyny pisały, jest duże prawdopodobieństwo że uda się szybko po stracie, ale wiele dziewczyn, które były kiedyś (i są teraz) tutaj na forum i miały krótką przerwę do kolejnej ciąży niestety pisały, że są problemy w kolejnej ciąży (plamienia, krwawienia itp).
a lekarz po kontroli mówiąc, że wszystko się zagoiło zalecał odczekać ze staraniami?

@Marta1985@ ale ten czas leci! Już kończysz 9 tydz :) szok!

@Millo a jak tam Ty się czujesz?
Tak bardzo szybko [emoji5] ale strasznie się teraz boje bo ostatnio właśnie te tygodnie okazały się dla mnie pechowe [emoji54] mam nadzieje ze to się nie powtórzy ale nie mogę przestać o tym myśleć [emoji54]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Tak bardzo szybko [emoji5] ale strasznie się teraz boje bo ostatnio właśnie te tygodnie okazały się dla mnie pechowe [emoji54] mam nadzieje ze to się nie powtórzy ale nie mogę przestać o tym myśleć [emoji54]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Wiem co czujesz. Ja sie tak czulam w 12 tyg, bo wtedy poronilam pierwsza ciaze. Jak szlam na badania prenatalne to myslalam, ze uslysze najgorsze...
A teraz... 28 kwietnia mam usg polowkowe i wierze, ze wszystko juz bedzie dobrze[emoji4]
Trzeba byc dobrej mysli[emoji4]

f2w3yx8d8eesu797.png

xnw4s65gte9hv7ri.png
Nie myśl w ten sposób, myśl raczej że limit nieszczęść już wyczerpaliście :) na pewno się nie powtórzy i wszystko będzie dobrze!
Marta ja mam na 16:20..

Natka ja wlasnie chyba zaczynam zalowac ze tak szybko zaszlam znowu choc sama sie oczyscilam po pustym jaju i lekarz dal zielone swiatlo ..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Nie żałuj, skoro lekarz dał zielone światło to na pewno wiedział że wszystko się dobrze oczyściło, zagoiło i macica jest gotowa na kolejną ciążę :) poza tym samooczyszczenie jest zdecydowanie lepsze niż zabieg-w sensie, że nie ma ingerencji tylko samo wszystko w swoim czasie się oczyszcza a więc wygojenie i gotowość organizmu do kolejnej ciąży jest na pewno zdecydowanie szybsze :)
Wiem co czujesz. Ja sie tak czulam w 12 tyg, bo wtedy poronilam pierwsza ciaze. Jak szlam na badania prenatalne to myslalam, ze uslysze najgorsze...
A teraz... 28 kwietnia mam usg polowkowe i wierze, ze wszystko juz bedzie dobrze[emoji4]
Trzeba byc dobrej mysli[emoji4]

f2w3yx8d8eesu797.png
Musi być dobrze, nie ma innej opcji :)

reklama
Nie myśl w ten sposób, myśl raczej że limit nieszczęść już wyczerpaliście :) na pewno się nie powtórzy i wszystko będzie dobrze!

Nie żałuj, skoro lekarz dał zielone światło to na pewno wiedział że wszystko się dobrze oczyściło, zagoiło i macica jest gotowa na kolejną ciążę :) poza tym samooczyszczenie jest zdecydowanie lepsze niż zabieg-w sensie, że nie ma ingerencji tylko samo wszystko w swoim czasie się oczyszcza a więc wygojenie i gotowość organizmu do kolejnej ciąży jest na pewno zdecydowanie szybsze :)

Musi być dobrze, nie ma innej opcji :)
Dziękuję [emoji5][emoji178] musze w to wierzyć a napewno tak będzie [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Do góry