reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja byłam rozcinana 5 lat temu jak wycinali mi torbiel.Ból nie jest aż tak straszny. Ale może pojadę. Zależy jaki lekarz ma dyżur, bo mamy tu mały szpital i tylko 3 lekarzy z tego 2 nawet dobrze Usg nie potrafi zrobić. Tylko ordynator jest dobry i do niego często chodzę. On ostatnio robił mi zabieg.

A czy wy po stracie sprawdzałyscie poziom bety, jak szybko spadał?

reklama
Ania z tego co się orientuję to nadżerka rzeczywiście może powodować krwawienia, podobnie z polipami. Ale to lekarz powinien zbadać wziernikiem a nie tylko usg. Ale jak cytologię miałaś ok to może ta nadżerka sprzed lat wchłonęła się? Bo w cytologii coś by wyszło.. dobrze że krwawienie się zmniejszyło i mam nadzieję że zniknie całkowicie.

Chciejka
ja po stracie ani razu nie sprawdzałam bety.

Chciejka ja miaałm bete 75 a po tyg 0,6. Jedź koniecznie na IP niech ię porządnie przebadają. Ja też mialam podejrzenie pozamacicznej. I wczoraj byłam u gina i gmera mi tym czymś od usg:-D i mówi jest w jajniku! Myślalam, ze na zawał zejdę. A za chwilę, a nie to blizna po cc... Jezu spociłam się jak świnia jak to usłyszałam:shocked2: generalnie nie jestem zadowolona z tego gin. Poszłam do niego z polecenia. Zadnych badań mi nie zlecil, bo przecież płodna jestem skoro zachodzę w ciąże...

Dziękuję za troskę :* .Gorzej nie jest więc chyba się wstrzymam , bo u nas taka wichura, że strach z domu wyjść. A do najbliższego szpitala mam 12km

Dziewczyny czy stosowala ktoras Infolic? Bo ma duzo pozytywnych opinii. A jak bylo u Was? Ja sobie wczoraj zamowilam i ciekawa jestem czy pomoże

Kwaituszek tak, ja stosuję cały czas inofolic i jestem z niego baaaaardzo zadowolona. Stosowałam go przed ciążą i dość szybko się nam udało. Teraz po porodzie na wizycie moja lekarka kazała znów go pić, by w przyszłości znów długo nie trzeba było się starać. Inofolic jest bardzo często stosowany przez osoby z PCO tak jak u mnie i naprawdę polecam. Jedynym minusem jest jego cena. Jest o wiele droższy niż zwykły kwas foliowy

Dziewczyny, potrzebuję waszej opinii. Pisałam tu na tym forum już pod koniec października, czekając na poronienie. 6 listopada miałam zabieg, bo bardzo krwawiłam. Po 32 dniach dostałam pierwszą @ była bardziej skąpa niż wcześniejsze, ale trwała dłużej. Teraz mija 34 dzień drugiego cyklu, ja od 5 dni plamię, nie mam żadnych objawów na @. Robiłam w 31 dc test ciążowy i wynik negatywny. Czy to możliwe że po łyżeczkowaniu tak mi się pochrzaniły cykle? Nie wiem, czy to plamienie to miesiączka (nie ma czystej krwi tylko małe brunatne plamienie)? Sama już nie wiem, co o tym myśleć, muszę umówić się do mojej gin ale prawdopodobnie najwcześniej w czwartek mnie przyjmie. Dodam jeszcze że orzed poronioną ciążą wszystkie cykle miałam jak w zegarku - 27 dni. Czy któraś z Was miała coś takiego???

Ostatnia edycja:
Lady Agnes po poronieniu i po łyżeczkowaniu rozregulowane cykle to jak najbardziej normalność i nie masz się czym przejmować. Organizm może nawet do pół roku dochodzić do siebie i tej burzy hormonalnej. Przynajmniej tak powiedziała mi moja lekarka. Zresztą po ciąży wszystko może się zmienić. Kobiety, które mają nieregularne cykle bardzo często po ciąży się regulują. Podobnie jak z bólami podczas @. Jednak gdybyś długo tak plamiła i nie miała normalnego @ to udaj się do lekarza. Na swój pierwszy @ po porodzie i łyżeczkowaniu czekałam bardzo długo bo prawie 2 miesiące ale jak przyszła to od razu miałam żywą krew bez plamień. Zawsze @ przed porodem zaczynał się u mnie i kończył plamieniem a teraz kompletnie nic. Zobaczymy jaki będzie następny

Ja mam regularne póki co miałam 2 @ po lyzeczkowaniu i co 28 dni trwające 4 dni tylko pierwsza @ była bardzo obfita... Zobaczymy czy teraz trzecia dostanę planowo

reklama
Do góry