reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ewcik u kogos tetna szuka sie inaczej niz u siebie;-) kochana spokojnie wszystko jest ok:-)
Od poczatku szukasz dziury w calym odbierajac sobie najprzyjemniejszy czas. potem juz nie bedzie tak slodko;-) idz moze na zakupy albo cos dla siebie kosmetyczka czy fryzjer:-)
Oderwiesz sie a relaks dobrze zrobi Wam obu dziewczynki:*

wiem, jak się szuka tętna u dzidzi ;-)odnośnie tej arytmii, wszędzie piszą, że jeśli na usg jest spadek tętna poniżej 100 u/min, to jest to wskazanie do pogłębienia diagnostyki o echo serca. rozważam, czy nie zgłosić się na ip...żeby na najlepszym sprzęcie to serducho ocenili.. i nie wynika to z mojej paniki, ale z chęci posiadania pewności, ze wszystko jest ok...
a na zakupy iść nie mogę, bo mam l4 chory musi leżeć...i jak mnie ktoś zobaczy, to będzie nieciekawie ;-)

Zapo dzisiaj po 19 lub jutro ma być wynik. Od 3 dni mam mega zgagę, ale co miesiąc mnie bardziej lub mniej męczy - biorę miliard tabletek, więc to pewnie od tego.

A Karo się odzywała dzisiaj?
Może się kolejka przesunęła a my nie wiemy :-D

odzywała, odzywała, pisała po 10, że jeszcze w dwupaku :)

aaa mam dzień lenia, odkurzyłam, pomyłam podłogi i zrobiłam sobie kawkę i zamierzam już się tylko podmalować i wyruszyć do lekarza a później na tą szkołe, mam nadzieje, że będzie coś ciekawego dzisiaj :-p

Myszko boli mnie brzuch od 2 dni, więc boję się uwierzyć,że się udało, bo zaraz może być po wszystkim.
Gratuluję! :) Ból brzucha (ja miałam coś podobnego do mocnych bóli jak na @) jest absolutnie charakterystyczny dla ciąży. Bierzesz duphaston? Ja biorę dupka i acard. Zjedz Nospę jak ból Ci przeszkadza.. nie zaszkodzi.

Ewcik- nie znam się na tym tętnie.. ale wiem że spokój jest najważniejszy. Może pojedź do innego lekarza i niech Ci wytłumaczy co się może dziać? A może to było tylko chwilowe? Jestem całym serduszkiem z Tobą (a nawet dwoma), bo wyobrażam sobie jak takie rzeczy moga wyprowadzić z równowagi. Najlepsze wyjście- dowiedzieć się jak najwięcej i przeciwdziałać.

Co do niskiej glukozy doczytałam,że dobre są weglowodany bo długo uwalniają glukozę. Jak je się słodycze- wtedy organizm wyrzuca dużą ilość insuliny, dlatego to nie jest najlepsze rozwiązanie. Muszę jeść częściej..po prostu.

Ostatnia edycja:
Ewcik ja swojego budze melodyjka z pozytywki w jego zabawce;-) teoretycznie powinna usypiac ciekawe jak potem bedzie na nia reagowal:-D na szczescie kupilismy dwie rozne w razie jak ta by go pobudzala;-).

A u nas pojawil sie na papierku wiekszy sluz...pytanie po czopku czy fragment czopa?? ;-)
Czekamy co bedzie dalej;-)

reklama
Nie pienilam sie po aplikacji, wiec moze to nie od czopka. Z reszta po 14h??
No wkrotce zobaczymy, wolalabym odczekac ze dwa dni po czopkach, no ale to nie ode mnie zalezy:-D

Do góry