reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzień dobry Dziewczynki!
Mam nadzieje, że Myszko i Nanu czujecie się już lepiej. A Martuś leżysz??? Nie wybierasz się do Torunia??? Ja dzisiaj mam straszny dzień... Cholernie się boję jutrzejszej wizyty... Wariuje! Wydaje mi się, że wszystkie objawy ciąży mi zmalały. Piersi mam mniej twarde, za to bardziej bolą, rano nie wymiotowałam pierwszy raz od jakiegoś dobrego miesiąca, i generalnie nic mnie nie kłuje na dole, ani z prawej ani z lewej.... Mam pierwszy taki dzień w tej ciąży. Dalej czuje ciężar jak leże opierając sie na plecach, ale wcześniej czułam jakieś ciągnięcia a teraz nic. Kurcze dziewczyny zróbcie ze mną porządek bo chyba z tego stresu wykończe się...

Wikama ja też około 10 tygodnia nagle przestałam odczuwać objawy ciążowe. U mnie odeszły by potem wrócić z podwójną mocą,albo nawet potrójną i poczwórną- mam na myśli nudności i wymioty. Nie martw się na zapas. DObrze, że jutro wizyta to się uspokoisz bo z pewnością jest wszystko super.
Ja się do Torunia nie wybieram, dziewczyny mnie jutro albo po niedzieli odwiedzą. Z tym leżeniem gorzej ale jedno jest pewne- wreszcie odpoczywam w tej ciąży.

.
Marta 5 kg to bardzo fajny + jak na koniec ciąży :tak: No zazdroszczę.

Ja sama się sobie dziwię, przecież zawsze miałam lekką nadwagę. A teraz w końcu sobie przypomniałam jak to jest nie mieć boczków i kupować rozmiar 38 ;-) moją szwagierkę krew zalewa bo ona tyle potrafi przytyć w jeden weekend u rodziców. A ma lekką obsesję na punkcie wagi i figury.

Wychodzi mi jakoś tak po świętach, przed Sylwkiem :) Chcę wziąć urlop, może dostaniemy szybko decyzję o kredycie i jak dobrze pójdzie, to starania w nowym domu :p

Magda by Wojtusia zrobiliśmy tydzień po przeprowadzce do własnego mieszkanka :-D:-D:-D testowanie nowego wyrka przyniosło efekty. Mój brat jak skręcał nam łóżko się śmiał że musi porządnie dokręcić żeby było na czym działać- ale chyba nikt się takich szybkich rezultatów nie spodziewał.

reklama
Witam dziewczyny
u mnie jakby troche poprawa ale gardlo jeszcze boli,ale przynajmniej noc przespalam i jakos lepiej sie czuje.
Ale jakos inny problem mam bo jakos mala dzisiaj wogole nieczuje,chyba ze spi ale tak dlugo?
Wikama zobaczysz jutro na wizycie bedzie wszystko dobrze i wszystkie objawy powroca.Trzyma kciuki!!!
Magda trzymam kciuki za staranka moze juz w nowym domku
Nanu zobaczysz pomalu wszystko pusci a potem tylko dieta i bedzie dobrz.ja siedze juz miesiac na L4 w domku i pomalu poszlabym juz do pracy.Naprawde pierwsze tyg sa fajne bo duzo czasu i mozna sie wyspac ale potem jakos troche nudno,tzn przynajmniej tak u mnie bo od kiedy jestesmy w Niemczech to tylko pracowalam i pracowalam a teraz tak wraz w domu tylko siedze

Karo wypij zimnej wody to sie dziecko obudzi;-) moje jak sprzatalam to siedzialo tak cichutko jakbym zostawila brzuch w lozku;-) za to po kapieli daje czadu i po czekoladzie.
Mala mnie dzis odwiedzila, wypila kakao a ja czekolade i bobo zaczelo dokazywac na co mala krzyczy ciocia aula, eM lecial z kuchni jak popazony, a ta pokazuje na brzuch i krzyczy ciocia aula:-D

Martuś poprzeglądaj sobie stronę [url=http://www.fabrykawafelkow.pl
jakieś dziwne rzeczy mi się wkleiły po wpisaniu linka. Fajna stronka, szczególnie teraz rzeczy do karmienia, śpiworki, ale jest też wiele innych gadżetów. Może wypatrzysz coś świątecznie dla Wojtusia:)
Karo dobrze, że lepiej z twoim gardłem. A co do maluszka, to zjedz coś słodkiego, to zazwyczaj pobudza dzidziusia i zaraz wykona jakieś akrobacje :)

Iza oby do jutra....

Ostatnia edycja:
Wika mi nie wolno takich stron pokazywać. Już nie mam gdzie trzymać rzeczy małego a z tego co wiem dwie torby czekają na nas u rodziców i teściów. Kupowanie rzeczy dla bąbelka jest strasznie uzależniające.

jestem pewna, że popłyniesz :-) u mnie teraz cały stos ciuszków czeka na prasowanie- chyba trzeba ciocię zaangażować. Jedna jest na miejscu, druga dzisiaj na weekend przyjeżdża :-D:-D:-D

Martuś i dobrze!!! Prasowanie takich maluteńkich ubranek to sama przyjemność a poza tym niech się ciotki wykarzą :) A czy masz już spakowaną torbę do szpitala lub uszykowane rzeczy dla siebie??? Szykowałaś sobie koszulę nocną do porodu czy wolisz szpitalną?

reklama
ojj ja się o wyprawkę nie martwię, bo w garażu szwagierki czeka na nas kilka kartonów po jej dwóch chlopakach :) aż się nie mogę doczekać przeglądać tego, musi być niezła frajda

dziewczyny mam coraz większego stresa przed jutrem, coś czuję, że dzisiaj będzie nieprzespana noc kurde :-p

Do góry