Hej dziewczyny! Ja tylko na chwilę przed snem wpadłam!
Hej
Pyscku! Jak samopoczucie?
Nicola Danao wszytko ci już ładnie wytłumaczyła
u mnie Beta kosztuje 25zł i z tego co wiem we wszystkich laboratoriach cena waha si w tej okolicy :-)
Izabela witaj w naszych skromnych progach!! :-) Rozgość się!
Sun nie jest tak jak
Miq piszę
! Jesteś już chroniona! To nie prawda ze musisz czekać z mówieniem o ciąży do 3 miesiąca! Wiem bo sama byłam w podobnej sytuacji! To bujda którą często pracodawcy wykorzystują przez niewiedzę pracowników! Z tymi 3 miesiącami chodzi o to że musisz być choć w skończonym 3 miesiącu przed końcem umowy. Czyli załóżmy ze umowę miałabyś do końca października tego roku i okres końca umowy nie obejmuję twojej ciązy do skończenia 3 miesiąca i wtedy pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać. ale jeśli miałabyś koniec umowy np. w Grudniu 2012 byłabyś już w 4 miesiącu i pracodawca musiałby ci przedłożyć umowę do czasu porodu (macierzyński już płaci ZUS) Ale skoro masz umowę do lipca 2013 to już od momentu poczęcia jesteś chroniona!
Wiem to na 100% bo ja w czerwcu miałam wypowiedzianą umowę (choć była ona do lipca 2014 roku) i 2 tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam się ze jestem w ciąży! (w którą zaszłam w maju czyli wtedy kiedy jeszcze pracowałam). I moja szefowa
MUSIAŁA mnie przyjąć do pracy z powrotem! bo moje 3 miesiące ciąży wypadało jeszcze w trakcie trwania umowy! Więc bądź spokojna! Nic ci już nie grozi i możesz spać spokojnie!
Ooo właśnie doczytałam że
Necia ci tu paragrafami walneła
Kwiatuszku nie znam sytuacji ale bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie! Mam nadzieję ze doczekasz się niedługo swojego cudu tak niespodziewanie jak nasza
Sun!
Madziu z niecierpliwością czekam na wierszyk!!
Łooo ależ się rozpisałam! A teraz mykam spać! Dobranoc!! :*