reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
juz mowilam mu ze najwyzej dokupimy jeszcze kilka psów hehe zartuje
super prezencik macie na rocznice:)tez o takim marzyłam ale moze na 4 bobas bedzie z nami

Ostatnia edycja:
Zgadza się kwiatuszku mieliśmy wczoraj rewelacyjną rocznicę... ;-) Ale uwierz mi, że jak zawszę robiłam test to siedziałam i modliłam się aby był pozytywny... a tym razem zrobiłam test i czekałam ze spokojem... wogóle na nic się nie nastawiałam... dopiero jak zobaczyłam II kreseczki to wpadłam w panikę :-D i zaraz pytania... jak to jest możliwe... że się udało i to właśnie w cyklu w którym nie brałam leków, nie byłam na monitoringu i kochaliśmy się 2 razy, a do tego dziewczyny pisały, że owulkę miałam później niż myślałam (to tym bardziej byłam pewna że nici z tego, bo kochaliśmy się te 2 razy wtedy kiedy ja czułam, że mam owulkę).... tak więc wszystko jest możliwe... :-)

Cześć dziewczyny :)
Sun czujesz już coś? :-) Czy nadal szczęściaro nic? ;-)
Ja z każdym dniem czuję się coraz gorzej. Dziś miałam mdłości cały dzień, pół dnia przespałam :(
Ale byłam dziś u endokrynologa i Pani mnie pocieszyła, że beta cały czas przyrasta, więc będzie pewnie jeszcze gorzej. Jakoś sobie tego nie wyobrażam :sorry2:
A tak w ogóle to chciałabym, żeby był już 01.10., bo się stresuję czy z fasolką jest wszystko ok...

Kwiatuszekq
dobrze, że zrobiliście posiew. Bo może się okazać, że problemem jest jakaś zwykła bakteria...

Gratulacje mamuśki ;)))) Sun widzisz, w cyklu w którym najmniej się spodziewałaś :-))) straaasznie się cieszę z nowych fasolek :p

Hej dziewczyny! Ja tylko na chwilę przed snem wpadłam!

Hej Pyscku! Jak samopoczucie?

Nicola
Danao wszytko ci już ładnie wytłumaczyła :tak: u mnie Beta kosztuje 25zł i z tego co wiem we wszystkich laboratoriach cena waha si w tej okolicy :-)

Izabela witaj w naszych skromnych progach!! :-) Rozgość się!

Sun nie jest tak jak Miq piszę! Jesteś już chroniona! To nie prawda ze musisz czekać z mówieniem o ciąży do 3 miesiąca! Wiem bo sama byłam w podobnej sytuacji! To bujda którą często pracodawcy wykorzystują przez niewiedzę pracowników! Z tymi 3 miesiącami chodzi o to że musisz być choć w skończonym 3 miesiącu przed końcem umowy. Czyli załóżmy ze umowę miałabyś do końca października tego roku i okres końca umowy nie obejmuję twojej ciązy do skończenia 3 miesiąca i wtedy pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać. ale jeśli miałabyś koniec umowy np. w Grudniu 2012 byłabyś już w 4 miesiącu i pracodawca musiałby ci przedłożyć umowę do czasu porodu (macierzyński już płaci ZUS) Ale skoro masz umowę do lipca 2013 to już od momentu poczęcia jesteś chroniona!

Wiem to na 100% bo ja w czerwcu miałam wypowiedzianą umowę (choć była ona do lipca 2014 roku) i 2 tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam się ze jestem w ciąży! (w którą zaszłam w maju czyli wtedy kiedy jeszcze pracowałam). I moja szefowa MUSIAŁA mnie przyjąć do pracy z powrotem! bo moje 3 miesiące ciąży wypadało jeszcze w trakcie trwania umowy! Więc bądź spokojna! Nic ci już nie grozi i możesz spać spokojnie! :tak:

Ooo właśnie doczytałam że Necia ci tu paragrafami walneła :-D

Kwiatuszku
nie znam sytuacji ale bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie! Mam nadzieję ze doczekasz się niedługo swojego cudu tak niespodziewanie jak nasza Sun!

Madziu
z niecierpliwością czekam na wierszyk!!

Łooo ależ się rozpisałam! A teraz mykam spać! Dobranoc!! :*

reklama
Cześć dziewczyny:) mam pytanie. Czy któraś z Was miała kiedyś monitoring? Jak to jest z tempem wzrastania pecherzyków? Jeśli sprawdzą się przewidywania mojej Pani dr to owulację będę mieć wcześniej niż mi się zawsze wydawało.

Do góry