reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
juz mowilam mu ze najwyzej dokupimy jeszcze kilka psów hehe zartuje
super prezencik macie na rocznice:)tez o takim marzyłam ale moze na 4 bobas bedzie z nami

Ostatnia edycja:
Zgadza się kwiatuszku mieliśmy wczoraj rewelacyjną rocznicę... ;-) Ale uwierz mi, że jak zawszę robiłam test to siedziałam i modliłam się aby był pozytywny... a tym razem zrobiłam test i czekałam ze spokojem... wogóle na nic się nie nastawiałam... dopiero jak zobaczyłam II kreseczki to wpadłam w panikę :-D i zaraz pytania... jak to jest możliwe... że się udało i to właśnie w cyklu w którym nie brałam leków, nie byłam na monitoringu i kochaliśmy się 2 razy, a do tego dziewczyny pisały, że owulkę miałam później niż myślałam (to tym bardziej byłam pewna że nici z tego, bo kochaliśmy się te 2 razy wtedy kiedy ja czułam, że mam owulkę).... tak więc wszystko jest możliwe... :-)

Cześć dziewczyny :)
Sun czujesz już coś? :-) Czy nadal szczęściaro nic? ;-)
Ja z każdym dniem czuję się coraz gorzej. Dziś miałam mdłości cały dzień, pół dnia przespałam :(
Ale byłam dziś u endokrynologa i Pani mnie pocieszyła, że beta cały czas przyrasta, więc będzie pewnie jeszcze gorzej. Jakoś sobie tego nie wyobrażam :sorry2:
A tak w ogóle to chciałabym, żeby był już 01.10., bo się stresuję czy z fasolką jest wszystko ok...

Kwiatuszekq
dobrze, że zrobiliście posiew. Bo może się okazać, że problemem jest jakaś zwykła bakteria...

Gratulacje mamuśki ;)))) Sun widzisz, w cyklu w którym najmniej się spodziewałaś :-))) straaasznie się cieszę z nowych fasolek :p

Hej dziewczyny! Ja tylko na chwilę przed snem wpadłam!

Hej Pyscku! Jak samopoczucie?

Nicola
Danao wszytko ci już ładnie wytłumaczyła :tak: u mnie Beta kosztuje 25zł i z tego co wiem we wszystkich laboratoriach cena waha si w tej okolicy :-)

Izabela witaj w naszych skromnych progach!! :-) Rozgość się!

Sun nie jest tak jak Miq piszę! Jesteś już chroniona! To nie prawda ze musisz czekać z mówieniem o ciąży do 3 miesiąca! Wiem bo sama byłam w podobnej sytuacji! To bujda którą często pracodawcy wykorzystują przez niewiedzę pracowników! Z tymi 3 miesiącami chodzi o to że musisz być choć w skończonym 3 miesiącu przed końcem umowy. Czyli załóżmy ze umowę miałabyś do końca października tego roku i okres końca umowy nie obejmuję twojej ciązy do skończenia 3 miesiąca i wtedy pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać. ale jeśli miałabyś koniec umowy np. w Grudniu 2012 byłabyś już w 4 miesiącu i pracodawca musiałby ci przedłożyć umowę do czasu porodu (macierzyński już płaci ZUS) Ale skoro masz umowę do lipca 2013 to już od momentu poczęcia jesteś chroniona!

Wiem to na 100% bo ja w czerwcu miałam wypowiedzianą umowę (choć była ona do lipca 2014 roku) i 2 tygodnie po zwolnieniu dowiedziałam się ze jestem w ciąży! (w którą zaszłam w maju czyli wtedy kiedy jeszcze pracowałam). I moja szefowa MUSIAŁA mnie przyjąć do pracy z powrotem! bo moje 3 miesiące ciąży wypadało jeszcze w trakcie trwania umowy! Więc bądź spokojna! Nic ci już nie grozi i możesz spać spokojnie! :tak:

Ooo właśnie doczytałam że Necia ci tu paragrafami walneła :-D

Kwiatuszku
nie znam sytuacji ale bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie! Mam nadzieję ze doczekasz się niedługo swojego cudu tak niespodziewanie jak nasza Sun!

Madziu
z niecierpliwością czekam na wierszyk!!

Łooo ależ się rozpisałam! A teraz mykam spać! Dobranoc!! :*

reklama
Cześć dziewczyny:) mam pytanie. Czy któraś z Was miała kiedyś monitoring? Jak to jest z tempem wzrastania pecherzyków? Jeśli sprawdzą się przewidywania mojej Pani dr to owulację będę mieć wcześniej niż mi się zawsze wydawało.

Do góry