reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po raz pierwszy :)

A ja zaczynam w cuda wierzyć :p chce mi się mięęęęęęęęęęęęsaaaaaaaaaaaa

Kurcze, zerknęłam na Twój suwak i się przeraziłam, to prawie koniec :)
A dziś popatrzyłam na swój brzuch i tak sobie pomyślałam, że ja sobie nie poradzęęęęęęęęęeee..... :( chyba mam szok przedporodowy, ja nie chcę, mnie dobrze, jak ono w brzuchu siedzi :(

reklama
Silmiriel, wydaje mi się że jeśli zrobię badania i wykażą jakieś nieprawidłowości to będę się leczyc, lepiej to zrobic przed ciążą żeby nie zaszkodzic dzidziusiowi. Ty nie robiłaś takich badań przed? Ja wolę chuchac na zimne, nie chce potem żałowac..Gratuluję Tobie dużego brzuszka :)

Ael ja też uwielbiam burzę jak siedzę w domku i słucham tych grzmotów, a Ty pisałaś dzisiaj, że w Ślaskim ostra burza i ja czekam i czekam a tu nic... :-(
Ael a na kiedy masz w ogóle termin????

Sil co prawda daleko mi jeszcze do Ciebie ale ostatnio też miewam takie uczucia... tzn jak zaszłam w ciązę i przed głupiałam po prostu, tj. oglądałam na Allegro wózki, łożeczka, kołderki i wszystko inne a teraz czasem się zastanawiam czy ja sobie na pewno poradzę...

Ostatnia edycja:
Aguś, ja rok wcześniej, ponad rok zrobiłam cytologię i tyle było moich badań. Łykałam kwas, bo ginka powiedziała, że nie ma przeciwwskazań i jak zechcemy to mamy się zacząć starać.

Magdalena, no ja się właśnie tego boję. Jakie ono będzie małe i w ogóle.. a jak patrzę na te ciuszki to całkiem mnie panika ogarnia. No ale już się nie da wycofać...

..aha jest jeszcze jeden powód dla którego teraz się powstrzymuję z ciążą (oprócz tych badań), a mianowicie zmieniam pracę (od września), muszę podpisać umowę :-p żeby nie zostać na lodzie. Czy znacie te nasze prawa? Nie mogą mnie wylać w przypadku ciąży prawda?

Mogą i nie mogą, zależy jaka umowa i ile ma ciąża. Jak umowa na czas określony powyżej trzech miesięcy, a ciąża ma więcej niż 12 tygodni (12 i jeden dzień) to przedłużają umowę do dnia porodu, a macierzyński płaci ZUS. Jak masz umowę poniżej 3 miesięcy na czas określony lub ciąża ma mniej niż 12 tygodni w dniu wygaśnięcia umowy, to nic nie muszą. Ale np jak nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży, a w chwili wygaśnięcia umowy byłaś w 12 tygodniu, muszą Cię przywrócić. Inaczej jest, jak firma ogłasza bankructwo lub zwalniają Cię dyscyplinarnie, wtedy nic nie muszą. A jak masz umowę na stałe to w ogóle masz git :)

W takim razie warto, ale jak masz trzy miesiące to już łykaj kwas foliowy. Jak badania mają Cię uspokoić, zrób. Pytanie, czy nie zepną Cię za bardzo :)

reklama
Witam się z Wami :)
Późno, bo późno - ale jestem :)
Podobnie jak Ael, jestem śnięta jakaś... i moja niunia chyba też, bo mniej kopie.
Widzę, że pojawiły się wątpliwości u naszych ciężarówek :) oj ja też czasem takie mam, np. czy będę umiała wykąpać, czy dobrze będę przemywać pępuszek, czy nie uderzę małej w główkę albo nir wykręcę rączki przy ubieraniu... ale myślę, że to jednak przejdzie z czasem, gdy weźmiemy nasze pociechy po raz pierwszy w objęcia :) wiadomo- stracha ie tak łatwo przepędzić, no ale... na pewno instynktownie damy radę :)
O właśnie Ael, bo ty już 30 minęłaś (tzn tydzień, nie że Twoje lata;p) :) jak Ci z tym? doczekać się nie możesz?

Do góry