witam sie wiosennie
Ael - olej dziadza i dbaj o sibeie
masz teraz kogos wazniejszego do opiekowania niz facet ;-) bedzie dobrze! Pamietaj tylko, ze Tobie hormony szaleja i mozesz miec czasem przerysowany obraz sytuacji
Moja kumpela na poczatku ciazy tak sie obrazala na meza, ze przestal na to zwracac uwage, co ja jeszcze bardziej wytracalo z ronwoagi
po kilku miesiacach sie z tego smiali ale co przeszli to ich
Hej dziewczyny!
Lilly mogłaby zacytować to w pierwszym poście. Ale jeśli już jesteśmy przy takich pomysłach to można bybyło zebrać taką mini encyklopedie na temat staranek. Właśnie jakieś takie interpretacje wyników itp. i nawet moderatora tego działu poprosić o wklejenie ich w pierwszy post. A czemu nie? Wątek ładnie się rozwija, coraz więcej nowych szaraczek, na pewno nie jednej z nas coś takiego by się przydało. Nie trzeba nawet cytować, wystarczy umieścić linki z adnotacją co tam znajdziemy. Bo internet to źródło wiedzy ale też i śmieci... i czasem trzeba się troskę napocić żeby znaleźć to czego się szuka.
To taka moja złota myśl
a teraz spadam do pracy bo się spóźnię
dziewczyny - w mojej sygnaturce jest stronka, ktora zrobilam wlasnie, zeby zebrac wszytskie informacje. Jak chcecie moge tam wrzucic tez o nasieniu i cokolwiek wymyslicie, ze powinno byc latwe do znalezienia. Co Wy na to? W razie czego sugestie tematow na PW poprosze
dziewczyny a powiedzcie mi czy żeby lekarz monitorował cykl i zobaczył czy pecherzyk pekl to musi obserwowac cały cykl??
bo ja ide na kontrolę juz po owulce i chciałam zeby sprawdził czy mi pekł pecherzyk tak po prostu ...da radę myslicie??
nie żebym podejrzewała ze cos jest nie tak ale z ciekawosci,bo jk juz ide to czemu nie sprawdzic
:-);-)
ja z moim ginem robie tak, ze robie testy owulacyjne i jak wyjdzie pozytywny to do nigo dzwonie i nastepnego dnia usg dopochowe. jesli testy nie wychodza pozytywnie (zdarzylo sie raz), to czekam na skok temp i ide. Jesli nie byloby ani skoku temp ani pozytywnego testu to ide pod koniec cyklu i patrzymy co sie dzieje. Ale wiem, ze czasem obserwuja inaczej - na podstawie sredniej dlugosci cyklu gin decyduje od ktorego dc trzeba monitorowac.
Ja zauwazyłam ze kobiety raczej lubią jak sie mówi o ich brzusiu i nie maja nic przeciw przyłożeniu łapki z czego oczywiście korzystam. Ostatnio na imprezie była dziewczyna w zaawansowanej ciązy myślę ze 5,6 miesiąc. Teraz w knajpach sie nie pali więc luzik...ale jak zobaczyłam że sączy piwsko to miałam ochote podejśc i nia potrząsnąć ! Kretynka jedna
oj
a ja mialam do czynienia na razie z dziewczynami, ktore nienawidzili dotykania brzucha, bo sie czuly takie przedmimiotowe. Ja chyba bym tez nie chciala, zeby ludzie, ktorzy normalnie mnie nie dotykaja nagle mnie macali
dotka nie wiem nic jeszcze ale skoro zwykla droznosc kosztuje 250euro to se wyobraz ile tu musi kosztowac IUI albo IVF!!!!! Wiem ze sa jakies dofinansowania ale to trzeba spelniac jakies warunki, pewnie leczyc sie minimum rok bez efektow pewnie wiek itd, dowiem sie jak pojde z wynikami do ginki
amalfi a gdzie mieszkasz? ja w szwajcarii i musze sie zaczac powoli orientowac ile IUI kosztuje i czy jest objete ubezpieczeniem. Na razie wiem, ze IVF nie jest objete ubezpieczenie a koszt to ok 15 tys franków. (45 tys zlotych!!!)
a kobietki napiszcie mi jak mialyscie monitoring to jak was badal bo nie mialam tego nigdy i nie wiem co sie z czym je? a sie boje to zwykle usg dopochwowe??
usg dopochwowe