reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

A ja się tak zastanawiam z tym lekarzem, czy nie iść wcześniej, bo na czwartek jestem zarejestrowana na NFZ do kliniki leczenia niepłodności :-p. Chciałam to odwołać jak zobaczyłam dwie kreski, ale może jednak się wybrać?

jak z NFZ to sie nie zastanawiaj tylko idz :) na pewno nie zaszkodzi a moze zerkna i juz Ci cos powiedza :)

zgadzam sie strania powinny trwac pol roku najdluzej i koniec a nie tyle czasu juz mija mam nadzieje ze do lipca sierpnia juz maks cos wyjdzie a jak nie to chyba zaczne normalnie po scianach chodzic w marcu bede w polsce to pojde do ginia ale na monitoring to dopiero w lipcu chyba pojde bo na caly miesiac nie moge zostac w polsce a tu w szwecji nie znam dobrego ginia no i ceny tez maja za wizyty super... :zawstydzona/y: ale wczoraj przy tym bolu owulacyjnym rozmawialam ze swoim giniem i sie smial ze zaliczam sie do osob ktore w malej ilosci odczowaja owulke az tak mocno i powiedzial ze jak sie kochalismy na czas to teraz sam relaks i teraz sobie odpoczywac i sie nie wysilac i nie stresowac nie myslec ale jak to zrobic:sorry: i mowi ze jezeli w pazdzierniku wyniki byly ok to chyba nic na przeszkodzie nie stoi i stwierdzil ze w marcu powinnam sie u niego pojawic z 2 krechami a nie z monitoringiem

starania maks pol roku jestem za! tylko do kogo taka petycje wyslac :-D
cos Ci chcialam co do badan powiedziec. Nie to, ze strasze czy cos ale chyba wymiana doswiadczen i info jest celem tego forum :) ja mialam badania robione w lipcu - wszystko bylo pieknie w normie a w lutym sie okazalo, ze nie mialam owu i teraz gin sie zastanawia czy to jednorazowo, czy co ktorys cykl sie zdarza czy jak i jak w tym cyklu po progesteronie znow nie bedzie owu to prawdopodobnie bedzie mi kazal wszystkie badania hormonow powtorzyc.
Ale mam nadzieje, ze recepta jaka Ci gin dal bedzie zrealizowana!
Musze jeszcze powiedziec, ze juz ktoras taka wypowiedz o szwecji slysze i jestem w szoku. Zawsze myslalam, ze to taki super socjalny kraj, ze lekarze z normalnego ubezpieczenia ida. Tu w Szwajcarii na podstawowe ubezpieczenie (obowiazkowe dla wszystkich pracujacych i nie pracujacych) mozna isc do kazdego lekarza, skierowania od ogolnego miec nie trzeba, wszystkie leki na recepte (nawet paracetamol) ubezpieczenie pokrywa a to tylko podstawowe. W rozszerzonych wersjach ubezpieczenia to juz jest normalnie bajka - pobyty w spa refundowane jesli lekarz przepisze :)))

reklama
oj z tymi lekarzami to hmm zostawie bez komentarza... ja jakos wole naszych polskich... mimo ze tutaj tez sa polscy lekarze i wogole ale pieniazki chyba im do glowki odbily i sa bardzo ale to bardzo nie serdeczni... dlatego troszke taka uprzedzona do nich jestem... ale jak bedzie trzeba no to sie poswiece no i jedna glupia wizyta 500 koron na nasze pln to jakies 200zl nie wspomne dodatkowo o jakis tam cytologiach itp

a recepta mogla by sie w koncu spelnic a za to teraz cycki mnie bola... sutki sa tkliwe:confused2:

Ostatnia edycja:
kurcze to masakra.
U mnie obojetnie do jakiego lekarza pojde, to ubezpieczenie mi zwroci. Sa jakies ograniczenia, ze np. cytologia raz w roku ale jesli lekarz widzi wskazanie do zrobienia wiecej to tylko musi krotkie uzasadnienie do ubezp wyslac i juz. A lekrzy obowiazuje taki cennik maksymalny, sa punkty, ktorze przeliczaja na kase i potem na rachunku musi byc wyszczegolnione co za co - np. 10 min badania gin, badanie piersi, 10 min konsultacji. jesli bedzie wiecej minut, to wiecej punktow = wiecej kasy ale nie bardzo mnie to interesuje, bo ubezpieczenie mi zwroci. Kazdy w ubezpieczneiu wybiera kwote ile bedzie placil sam w ciagu roku. Im mniej chcesz miec niezwracanej kasy tym wyzsza skladka. Ja mam dosc wysoka ale mi sie oplaca, bo czesto chodze do gina + rozne inne sprawy i w ciagu roku pierwsze 300 chf rachunkow place i mi nie zwracaja a potem to juz mnie nie martwi ile, wiec nawet wole, zeby pierwsze dwie-3 wizyty w roku byly drogie, bo potem juz glowa o to nie boli.
Tu wizyta u gina kostzuje ok 100 - 150 chf w zaleznosci od tego, co sie dzieje w trakcie tej wizyty. Czyli jakies 300-450 zl.

no i widzisz sa takie roznice na tym swiecie ja wole prywatnie isc w polsce i juz ale jak sie wkurze i nic do lata nie wyjdzie to pojde tutaj i juz zawsze w lipcu w czasie urlopu mozna latac po lekarzach ale mam nadzieje ze do tego czasu wyjdzie cos wczesniej

magenta :) trzymam kciuki, zeby do lata sie udalo :) ja tez mam plan, ze do lipca probujemy, ze wspomaganiem jesli gin zadecyduje a jak nic z tego nie wyjdzie to IUI w wakacje.

madziarkaaa a Ty dzisiaj testujesz??czy nie bardzo??

Dziasiaj nie testuję, ale @ jeszcze nie ma. Kłuje mnie lewy jajnik, i to tak coraz częściej, no i cycuchy pobolewają jakoś dziwnie. Próbuje się nie nastawiać że @ nie przyjdzie, ale to jest silniejsze ode mnie. Przeciucia nie mam żadnego. Jak nie dostanę @ do środy, to w środę zrobię test.

Mogę tylko prosić o fluidki i kciukasy.

Trzymam oczywiście kciuki za wszystkie staranka! Oby się nam wszystkim jak najszybciej udało

Ael Bidulko...mam nadzieję że Ci to szybko minie. A może to macica się powiększa i to przez to tak Ci się dzieje. Bycie w ciąży ma swoje plusy i minusy, ale warto to przecierpieć a potem cieszyć się takim maleństwem. Zeby tylko zdrowe było. Trzymam kciuki za Was

Lilly Skoro jesteś już umówiona to idź, napewno Ci to nie zaszkodzi a może czegoś się dowiesz.

Ostatnia edycja:
ja tez trzymam kciuki za nas wszystkie oby ten cykl byl blogoslawiony hihi ale pewnie znowu sie rozczaruje:zawstydzona/y: juz tyle razy sie rozczarowalam ze chyba wiare stracilam w tych starankach znowu mam klucia takie lekkie w podbrzuszu nie wiem czy to macica czy co

no to maaadziarka 3mam mocno kciukasy zeby ta wstreciucha @ nie przylazla a jutro zebys sie pochwalila 2 krechami i nam duzo fluidkow wysylaj kochana

Ostatnia edycja:
Big a no ja czuje się dobrze, nie licząc mega wielkich bolących cycków i wstrętu do jedzenia każdego typu. Nie to żeby jakieś mdłości ale po prostu nie chce mi się nic jeść

reklama
Big a no ja czuje się dobrze, nie licząc mega wielkich bolących cycków i wstrętu do jedzenia każdego typu. Nie to żeby jakieś mdłości ale po prostu nie chce mi się nic jeść

moja siostra tez tak miala w ciazy nie chcialo jej sie jesc a potem hihi przytyla 30 pare kilo ale to tak na uboczu

Maaadziarka ja licze na to ze ta wczorajsza owulka wyszla mielismy celibat do soboty pomijam jeden dzien w czwartek wiec kurcze niby sie wstrzelilismy w owulke dzis takei dodatki beda na wszelki zeby plemniczki byly ale to sie okaze 22 jak @ przyjdzie lub nie przyjdzie a chciala bym ta druga opcje

Ostatnia edycja:
Do góry