reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Tyle że gin mówił, ze po braniu mam zrobić test i jak będzie pozytywny to koniecznie brać dalej... a jak ja 7dni po owu mam stwierdzić czy jestem w ciąży czy nie? Za wcześnie i na bete i na test, dlatego brałam dłużej, test dziś był negatywny to przestałam. Bo cały czas była mowa o 28dniowych cyklach... a nie tych poprzesuwanych... i wtedy faktycznie jak parę dni po owu miałabym zacząć ją brać to w 26dc test mógłby już wyjść.

reklama
wiesz to może skontaktuj się znów z gin, żeby zbadał ciebie ponownie to może ci coś nowego przepisze, powodzenia.

hej dziewczyny:-D
witam nasze nowe staraczki fajnie ze co raz wiecej nas sie tu pojawia. u mnie wczoraj byla owulka byl szczyt sluzu no i jajnik to tak bolal ze nie mialam jak sie ulozyc nawet tabletke przeciw bolowa bralam bo z bol nie moglam wytrzymac tak od jajnika do nogi mnie rwalo podobnie jak w zeszlym cyklu tylko zeszly cykl to nie byl az taki bol czyli moje staranki hmm jak by zakonczone dzis jezcze jakies male przytulanko na wszelki wypadek:-p no i zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie:zawstydzona/y: pewnie kolejny cykl z rozczarowaniem :zawstydzona/y:
Paluszku- mam nadzieje ze twoje 3manie kciukow za mnie w koncu przyniesie jakies pozytywny dla nas wiesci ;-):-)

Fifka- ja mocno trzymam kciuki zeby @ nie przyszla i zebys mile sie zaskoczyla. i kazdej z nas zycze udanych szybkich staranek

Ostatnia edycja:
hej

Ja dzisiaj jestem w ogromnym stresie. Oczekuję @. Zazwyczaj dostawałam w nocy, nad ranem a narazie nic.... Trzymajcie kciuki żeby nie przylazła. Chociaż ja mam złe ptrzeczucia. Buziaki

Witam nowe forumowiczki! :-D

Co do mnie to TEORETYCZNIE @ powinna być 4 ALE... owu mi się przesunęło, a jak wcześniej pisałam takie spóźnienia to u mnie norma, więc wiem że ten cykl jest przesunięty (czyli @ też) Biorąc pod uwagę poprzednie cykle w których owu mi się spóźniało wyliczyłam, ze powinnam @ dostać 9 Marca, więc jeszcze mam czas. Gin kazał mi brać luteinę od 22dc przez 5 dni no i powinna przyjść @ (licząc po 28dni), ale skoro w tym cyklu owu miałam 20dc to nie wiedziałam ile czasu brać tą luteinę (5 dni tak jak mówił, czy skoro wszystko się przesunęło to brać dłużej...?) dziś jest 30dc i odstawiłam lutke. do @ jeszcze 3 dni.

a skad wiesz, ze owu sie przesunela? Bralas juz wtedy lutke? Bo jesli bralas lutke przed owu to lutka owulacje blokuje. A jesli wzielas lutke po owulacji to nie blokuje. A jak sprawdzasz owulacje - testy owu czy temperatura? Mysle, ze ginowi chodzilo o 5 dni i juz.. ;/
A pamietasz, ze dokladnie tak Ci termin @ wyliczylam? :))))

Fifka nie musisz brac az do terminu @ lutki.
jak odstawisz i nie bedziesz brac np 3-4 dni i dojdziesz do terminu @ i wtedy robisz test ciazowy i jak wyjda IIkrechy to znow bedzierz lutke, jak nie wyjda to nie bierzesz

przez 3-4 dni nie brania poziom progesteronu nie spada az tak drastycznie zeby to mialo wplyw na zagnieazdzenie sie fasoli. Progesteron jeszcze przez kilka dni utrzymuje sie podwyzszony we krwi. To sa slowa mojego gina

dotka to zalezy jaki fifka ma naturalny poziom progesteronu - jelsi za niski i dlatego gin kazal brac, to powinnabrac lutke dalej a jesli to nie to spoko :)
chociaz teraz doczytalam, ze gin nie kazal brac do konca cyklu tylko przez 5 dni, wiec nie ma to tu znaczenia. Mysle, ze gin chcial lutka skrocic cykl.

Pok wlasnie jesli brala az do terminu @ to sobie cykl wydluzyla, bo gdyby odstawila 2-3 dni przed terminem @ to @ by dostala w terminie

ale wtedy moja faza lutealna trwałaby 8dni (gdybym dostała w terminie @) Czyli też źle... A owu była potwierdzona testami i monitoringiem (ostatnio widziałam pęcherzyk tuż przed pęknięciem, nie wiem czy pękł ale odczekałam dwa dni z braniem lutki, więc nie powinno zablokować)

A po 5 dniach przyjmowania lutki był to 7dc (po owu) czyli kolejny tydzień bez hormonu gdyby była fasolka nie wiem czy skończyłby się dobrze...

w tym cyklu zrobię inaczej, poczekam, aż testy wyjdą pozytywne (owu) i pójdę do gina parę dni po... zobaczymy czy pęcherzyk pękł a przy okazji wypytam dokładnie o branie tej luteiny.

Ostatnia edycja:
reklama
fifka a gin kazal ci brac lutke od dnia wizyty czy powiedzial, ze masz wziac po owulacji?

Laski... to sa hormony. nie mozna brac tak jak sie wydaje, trzeba sluchac lekarza, bo mozna sobie tak namieszac, ze hej!

Do góry