reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dziewczyny czy sądzicie,że testy owulacyjne są dobre? za tydzień będę ich używać pierwszy raz. Boje się,że znowu nic z tego nie bedzie

ja ich nie używałam (nie zdążyłam bo w cyklu poprzedzającym ich użycie UDAŁO MI SIĘ ;) więc leżą sobie w szafce) ale widzę, że dziewczyny je zachwalają więc może pomogą ci się zorientować co i jak z twoim cyklem.

ooo nie było mnie tu parę dni a tu takie zmiany, posypwały się fasolki, wieeeelkie gratulacje lilly i juliet
oby jak najszybiej lista lilly sie kurczyła a rosła u fifki

witam też nowe dziewczyny, x21 napisz więcej o sobie, staracie się ze wspomagaczami? obserwujesz swój cykl?

Wcześniej nic nie używaliśmy, bo pomyślałam, że jak się uda to będę w ciąży a jak nie to trudno, ale z czasem to zaczynało być smutne, gdy spóźniły mi się miesiączki i nic na teście nie wykazywało. Zaczęłam coraz bardziej czekać na te upragnione 2 kreski.Dla tego zdecydowałam się na testy owulacyjne, za kilka dni zacznę ich używać.:-D

a łykasz folik i mierzysz temperaturę?
będziemy miały owulację w tym samym dniu więc zobaczymy czy się zgramy ;) mam nadzieję, że to będzie szczęśliwy cykl

a byłam na kontroli u gina? czy pęcherzyk rośnie,czy endometrium jest ok i czy pęcherzyk pęka? dla wlasnego spokoju warto to zrobić

Do ginekologa się wybieram pod koniec miesiąca bo dopiero ma terminy.Kwas foliowy łykam i ostatnio zaczęłam tran, bo podobno to też jest dobre i wpływa na rozwój płodu.Fajnie,że w trafiłam na kogoś kto ma tak samo owulacje jak ja:) bede trzymać kciuki za nas i inne dziewczyny. temperaturę ostatnio zaczęłam mierzyć.

dzięki kochane za wsparcie i miłe słowa. Naprawdę miło znaleźć się w gronie osób które mają podobne rozterki i mnie rozumieją.
Zawsze miałam bardzo regularne cykle 28 dni z zegarkiem w ręku. Od roku gdy zmieniam pracę na bardziej stresującą, mam nieregularne cykle :(
Pok dziękuję za radę - faktycznie może zabiorę się za mierzenie temp i obserwację śluzu.
Rastafarianka , nie biorę wspomagaczy puki co, byłam u gina dwa tyg temu, mówiłam mu o nieudanych staraniach , porobil mi badania i stwierdził że wszystko w porządku , akurat byłam po owulacji bo widać było pęknięty pęcherzyk. Także trzeba działać, daję sobie jeszcze czas do sierpnia, jak nic nie wyjdzie - będziemy szukać pomocy u specjalistów.
Asiol mam nadzieję że Twoje slowa szybko sie spełnią.

Ostatnia edycja:
Witam nowe forumowiczki! :-D

Co do mnie to TEORETYCZNIE @ powinna być 4 ALE... owu mi się przesunęło, a jak wcześniej pisałam takie spóźnienia to u mnie norma, więc wiem że ten cykl jest przesunięty (czyli @ też) Biorąc pod uwagę poprzednie cykle w których owu mi się spóźniało wyliczyłam, ze powinnam @ dostać 9 Marca, więc jeszcze mam czas. Gin kazał mi brać luteinę od 22dc przez 5 dni no i powinna przyjść @ (licząc po 28dni), ale skoro w tym cyklu owu miałam 20dc to nie wiedziałam ile czasu brać tą luteinę (5 dni tak jak mówił, czy skoro wszystko się przesunęło to brać dłużej...?) dziś jest 30dc i odstawiłam lutke. do @ jeszcze 3 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry