reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Oj Fifka trzymam kciuki, tzymam i wierze ze beda dwie krechy!!!jak sie uda to tylko magenta musi sie zorganizowac i zafasolkować czym predzej:):) i moja kobieca intuicja wypadnie nienajgorzej:) I jeszcze raz wam mówie wiosna idzie to i brzuchów bedzie wiecej!!!Madziarka oczywiście za Ciebie tez kciuki ścisniete;)
A jak u mnie, to juz sama nie wiem...ostatnio jakos tak u nas cicho, niby wszystko ok, a tak sie mijamy....nastroj u mnie chwiejny, duzo mam ostatnio pretensji do M. - oczywiscie niewypowiedzianych i to tak sie kumuluje, przytulanek tez nie ma juz nawet nie wiem który dzien...no to i rozmowy o starankach jakos tak przycichły...:/ ale jak zawsze pewnie za pare dni sie wszystko wyprostuje, na razie to jest byle jak...

reklama
Ael udusze Cię babo.. Ty mi nie gadaj o ciąży teraz bo babo nie wziełam 3 tabletek w tym cyklu :/ także to wcale a wcale śmieszne nie jest.. bezrobotna z dzieckiem, dwoma psami ( w tym z "pożeraczem dzieci" ) w kawalerce, no strasznie super :-D także ja swoje fluidki przekazuje.. hmmm.. Paluszkowi :-p

Ael udusze Cię babo.. Ty mi nie gadaj o ciąży teraz bo babo nie wziełam 3 tabletek w tym cyklu :/ także to wcale a wcale śmieszne nie jest.. bezrobotna z dzieckiem, dwoma psami ( w tym z "pożeraczem dzieci" ) w kawalerce, no strasznie super :-D także ja swoje fluidki przekazuje.. hmmm.. Paluszkowi :-p
Za późno...fluidy poszły do Ciebie! MUHAHAHAH!!!!! :realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad::realmad:

Hej dziewczyny :) dziękuję za wsparcie :) na razie u mnie cisza, bóle przeszły, tzn zostały jeszcze te lekkie ćmiące @ ( chociaż czasami bywają dość ostre... ) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i że fasolka będzie sobie rosła zdrowo :)
Julieet, ja mam ogromną nadzieję, że spotkamy się na listopadówkach i że nasze kruszynki będą się dobrze rozwijać :)
Fifka i Pok, staraliśmy się 5 cykli, ale nie wpisujcie mnie proszę jeszcze w listę zaciążonych póki trochę czasu nie minie i się nie uspokoję... :)

No jak sobie nazbieram tych fluidków to będę octopus mama :-D

dziękuję za fluidki przydały by się fluidki rozumowe.

a tak apropo dziś dzień teściowej..

Ostatnia edycja:
Ja chce tylko sprawdzić czy pęcherzyk mi pęka, bo dziewczyny mnie troszkę nastraszyły. Bo byłam na monitoringu ale opuściłam ostatnią wizytę i nie zobaczyłam czy pękł czy nie... Chociaż gin nie kazał przychodzić i mówił ze wszytsko okej, ale dla świętego spokoju wole sprawdzić. Poza tym wiem że mam niedobór progesterony i nie wiem kiedy mam przestać brać tą luteinę... :zawstydzona/y:
A testów używam, bo przy moich nie regularnych @ nie da się inaczej...

sprawdz koniecznie. mi nie pekl ostatnio mimo skoku temperatury, ktora wedle wszelkich zrodel npr jest nieodzownym dowodem owulacji. A tu taka kupa. Z reszta jak obejrzałam moje wykresy sprzed brania progesteronu i cyklu progesteronowego to dopiero widze jak wykres powinien wygladac.
Mi lekarz kazal brac do konca cyklu - u mnie to akurat latwe, bo mam rowno 31 dni zawsze, wiec 31 mialam wziac ostatnia - tego dnia juz mialam sluz kolorowy a na drugi dzien @. Mam nadzieje, ze kilka cykli z progesteronem i w koncu sie uda kurka wodna no...
Jak masz nieregularne cykle to nie mam pojecia... A lekarz jak Ci kazal ja brac?

Hej dziewczyny :) dziękuję za wsparcie :) na razie u mnie cisza, bóle przeszły, tzn zostały jeszcze te lekkie ćmiące @ ( chociaż czasami bywają dość ostre... ) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i że fasolka będzie sobie rosła zdrowo :)
Julieet, ja mam ogromną nadzieję, że spotkamy się na listopadówkach i że nasze kruszynki będą się dobrze rozwijać :)
Fifka i Pok, staraliśmy się 5 cykli, ale nie wpisujcie mnie proszę jeszcze w listę zaciążonych póki trochę czasu nie minie i się nie uspokoję... :)

nie denerwuj sie! :) lez, odpoczywaj, nie dzwigaj, nie podnos rak i luuuuzuj :)

Julieet, no właśnie nie wiem, z jednej strony chciałabym odczekać do ok 7 tyg, żeby już było widać serduszko, a z 2 strony korci mnie, żeby już wcześniej, ale boję się, że zbyt dużo USG może fasolce zaszkodzić... a Ty kiedy się wybierasz?
A ja dzisiaj z wrażeń spać nie mogłam, wstałam o 4 rano i zrobiłam sobie znowu testa:-p innej firmy, i znowu 2 kreski :-)

reklama
Do góry