reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Mi gin pokazywał na ostatnim USG ze taka "plamka na środku" (która przy owu wyglądała jak ziarenko kawy - czyli jajowata kulka przedzielona linia) to wlaśnie endometrium. Mówił właśnie ze tych białych otoczek i środkowej linni my brakowało przy stwierdzeniu owu wcześniej. Ja akurat widziałam jak to przy Usg się zmieniało przy różnych dniach cyklu, dlatego tak dobrze to zapamiętałam.

Ael nie wiem jak jest przy ciąży... ja mówię jak to jest widoczne przy owu.

A teraz tak myślę ze mówił ze to jama macicy... a ja sama sobie wytłumaczyłam, ze to endometrium więc moge się mylić... ale to coś na środku to normalne.

Ja się staram o dzidziusia juz.....ho,ho,ho
Jestem po większości badań - wszystko jest super poza prolaktyną (byłą strasznie wysoka, ale walczę z nią i pomału spada) :-)
Teraz jestem po drugim cyklu wspomaganym zastrzykiem z Pregnylu i czekam na efekty - w przyszłym tygodniu się okaże. Ale podobno kobieta czuje, że jest w ciąży, a ja nic nie czuję :-(
W każdym razie postanowiłam spróbować jeszcze raz, może dwa i chyba pokuszę się o inseminację.

hej dziewczyny ;) nie było mnie pare dni. dzis jest u mnie 16dc i od 2 dni robie testy owulacyjnme ale niestety wychodza negatywne. jutro ide do ginekologa i zobaczy czy pecherzyk jest duzy i jesli bedzie ok to poprosze o zastrzyk. zlapalo mnie ostre przeziebienie i boje sie ze lekarz powie zeby przelozyc zastrzyk. mam nadzieje ze bedzie ok bo bardzo licze na ten zastrzyk i na ten cykl. trzymajcie kciuki. w czwartek wieczorem ssie odezwe i zdam reacje.

Asiol witaj w klubie, tu wszystkie wypatrujemy dzieciaczka i liczymy jak szalone dni do testowania
masz wskazanie od gina na IUI? jest tu też taki wątek o dziewczynach, które poddają się tym zabiegom, może zajrzyj też tam
który masz dzień cyklu?

mam pytanie do dziewczym wprawionych w prowadzeniu kalndarzyka, co myślicie o moim wykresie? (załączyłam go parę wpisów wyżej)

DoniA wykres ladny tylko ze teraz leci w dol mysle ze to moze byc niestety znak ze @ sie zbliza :/

Rasta daj znac koniecznie po wizycie, mialas juz wczesniej zastrzyk na pekanie pecherzykow? Jesli tak to napisz mi ile musi miec pecherzyk zeby podac zastrzyk? i ile jednostek pregnylu dostawałas? albo Ty Asiolku mi napisz bo masz już doswiadczenie z Pregnylem jak napisałaś wyzej

Ostatnia edycja:
donia - patrzac na wykres lada moment powinnas dostac @. chociaz nie spadla jeszcze do poziomu tempek przedowulacyjnych. Robilas test? A to jest Twoj pierwszy wykres? Ja zawsze porownuje do wczesniejszych (mam ich raptem 3) :)

jesli chodzi o zdjecie ael to ja mialam usg stwierdzajace brak owulacji i mialam tez usg zaraz po owu - przy tym pierwszym gin pokazal mi endo (pokazywal, ze jest za cienkie i przy mnie mierzyl) i to jest wlasnie to ( mniej wiecej) co pokazuje ael. Endometrium to rozpulchniona tkanka na scianach macicy a nie jakis pecherzyk w macicy. Jesli byla owulacja to przynajmniej u mnie w srodku widac bylo takiego groszka - to bylo cialko zolte zostale po owu. I wygladalo jak ta plamka czarna w lewym gornym rogu na zdjeicu ael tylko bylo na miejscu tego co u ael jest po srodku.

Mam nadzieje, ze znajdzie sie tu jakas doswiadczona w patrzeniu na zdjecia usg i nam wyjasni te zagadke :)

Ael - tylko Ty sie nie martw!!!!

reklama
to mój 11 cykl z mierzeniem temperatur
a jak na zawołanie @ przyszła
ale to i dobrze, szybciej będzie kolejna owulka ;)

Do góry