reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magenta u mnie to głębszy problem. Bo same wyleczenie to nie problem... ale problemem są nawroty i to po 2 dniach od zaprzestania leczenia. Co się wyleczę zaraz wraca...

Big w sumie koło 2 tygodni leczenie ma trwać... może faktycznie na początku nie będzie problemu... no ale dermatolog powiedział żeby uważać i przeczekać ten cykl...

reklama
Cześć dziewczyny:-) mam pewne wątpliwości co do testów ciążowych. Razem z mężem staramy się o dziecko. Okres spóźnia mi się już tydzień i 5dni. Po tygodniu wykonałam test ciążowy (rano) wykazał pozytywny wynik ale kreska była jaśniejsza od tej kontrolnej (ale była widoczna różowa) dla pewności od razu zrobiłam test innej firmy i wynik wyszedł taki sam. W ten sam dzień zrobiłam kolejny test na wieczór (innej firmy) kreska już była bardzo widoczna. Dwa dni później postanowiłam zrobić kolejny test (znów innej firmy) i druga kreska wyszła blada. Co o tym sądzicie? Czy mogę być w ciąży a ostatni test się pomylił? Wizytę u ginekologa mam dopiero we wtorek i strasznie się niecierpliwię... Dodam, że od dnia spodziewanej miesiączki bolą mnie piersi przy dotyku i są nabrzmiałe. Czasami kłuje mnie brzuch (najczęściej środek lub prawa strona- ból przypominający kolkę). Na bieliźnie zauważyłam śluz- jest lepki i ciągle biegam do wc sprawdzić czy nie dostałam miesiączki bo czuje mokro, jest to strasznie denerwujące. Mam nadzieję że rozwiejecie moje wątpliwości.

Aniu, różne testy to i czułość różna, a przez to kreski wychodziły raz blade raz mocniejsze. Popatrz po opakowania to zobaczysz czułości testów od 10mlU/ml do 25-30. Kochana kilka testów z pozytywnym wynikiem, to już naprawdę ewidentnie ciąża. Nad czym się zastanawiać. Nie patrz na to, że krecha jest blada i jaki ma kolor. Jeśli po prost druga krecha wyszła no to jesteś w tej ciąży i już!
Jak dziewczyny mówią, idź na betę, przekonasz się sama, a przynajmniej po wynikach bety nie będziesz się tak bardzo denerwować czekając na wtorkową wizytę :-)
Oczywiście daj nam znać co i jak.

A ja tylko na chwilę, idę dalej spać. Jeździ mi dziś wszystko po brzuchu i jelitkach heh... :-D
Dobranoc!

AeI- wcale cie nie wywalam tylko nie chce zebys zasnela na klawiaturze hihi
AeI jakie mialas objawy ciazy biochemicznej?? bo tak sie zastanawiam...
Witam Andziu a jak dlugo sie staracie?? jak dlugie masz cykle?? bylas na jakis badaniach??

Magenta, w ciąży biochemicznej miałam większe objawy niż w tej. Wtedy śluz lał się ze mnie hektolitrami, piersi masakrycznie bolały całe, tempka jak normalnie podwyższona. I fakt faktem, przed testowaniem, robiąc sobie herbatę, rozmyślając o ciąży, nagle dotarło do mnie że jestem w tej ciąży. Przeszedł mnie taki dreszcz, że byłam na 100 % pewna.

No a z nowym cyklem, coś czułam że będzie inaczej i się nie myliłam, bo objawy są trochę inne :-)

Gocha a badania robiliście oboje, robiłaś na hormony, gin coś zalecił? Ilu dniowe masz cykle?

Ostatnia edycja:
reklama
ja robiłam i w przyszłym tygodniu ide do ginekologa zobaczymy co powie a mój na razie nie robił. We wrześniu odstawiłam tabletki. Przed braniem tabsów miałam idealnie regularne cykle, później brałam tabletki przez rok i jak odstawiłam mam mega nieregularne :( raz 28 raz 33 albo nawet 35 więc nie wiem chhyba zacznę mierzyć temperature itd.

Do góry