reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

hehe macie silną wolę dziewczyny :) ja nie mogłam się powstrzymać nigdy :-D oczywiście wasze podejście jest dużo rozsądniejsze :tak:

reklama
ja w sumie przed pierwszą ciążą testowałam przez pierwsze trzy miesiące... później nie testowałam w ogóle... nooo chyba że naprawdę na maksa mi się okres spóźniał ale cykle zawsze miałam długie i nieregularne.. tak więc jak po półtora roku spóźniał mi się okres to nawet za bardzo nie zwróciłam na to uwagi a ciąży to już w ogóle pod uwage nie brałam :-D a tu niespodzianka :-D
hmmmmmmmmmm w smie to o kolejną staraliśmy się aż jeden cykl i faktycznie, że nie testowałam wcześniej... nawet za bardzo o tym nie myślałam... to dopiero w tej ciąży taka palma mi odbiła... może dlatgo ze tak bardzo pragnęłam tej ciąży???

no to sobie przeanalizowałam swoje testowania :-D

No a mi ju z troche nerwy puszczają, bo jakis czas może nie długi, ale juz bym chciała żeby dzieciątko mnie zasiedliło, a tu nic. Postanowiłam że zafunduje sobie całą kuracje z ziołami na połodność z BabyandMamaMed. Także teraz sie ostro wezme do pracy nad soba i mam nadzieję, ze zmobilizuje organizm do równowagi i zwiększe płodność

Ja na początku jak zaczęliśmy się starać też testowałam szybko i to był błąd zawsze. Po 4 latach już sobie wmówiłam, że raczej nie będę miała dzieci a tu w sierpniu taka niespodzianka. :-)

Barbarka weź głęboki wdech i na spokojnie zacznij zajmować się sobą :happy2: Najważniejsze to nie nastawiać się na ciąże bo czasem to wydłuża wszystko. Może zacznij mierzyć sobie temp. obserwować śluz itp.. Na pewno wam się uda :-) !! Trzymam kciuki !

Mam dziewczyny do was pytanie.
Chodzi o to, że jak byłam u gina na wizycie na NFZ to położna powiedziała, że mam przynieść zaświadczenie od stomatologa. Jak rozmawiałam z dentystą to się zdziwiła i też nie wiadziała o co chodzi.. :confused:

klari przed zajściem w ciążę warto odwiedzić stomatologa i wyleczyć wszystkie zęby, chodzi o to, że nieleczona próchnica może spowodować poronienie, co więcej próchnica, kamień nazębny czy choroby przyzębia mogą być przyczyną niskiej masy urodzeniowej noworodka, a także wywoływać przedwczesne skurcze. Dlatego zdrowe zęby są tak ważne w ciąży. :tak:

co do testowania to ja za każdym razem testowałam przed spodziewaną @, po co? w sumie nie wiem, bo i tak za każdym razem kończyło się widokiem I krechy. Co cykl to obiecywałam sobie, że tym razem już nie zatestuję, będę dopiero jak @ będzie mi się spóźniała ale jednak nigdy nie byłam aż tak silna, hehe

ps. mam do sprzedania opakowanie Castagnusa po okazyjnej cenie, może któraś z Was ma zamiar go stosować, sprzedam taniej niż w aptece :tak:

Hej dziewczyny :)

Jestem tutaj nowa, dopiero co załozyłam konto ;) i szukam gdzies tutaj swojego miejsca :) ...i tak po tytule wydaje mi się że może tutaj zacznę ;) , gdyz się własnie staramy o pierwszą dzidzię , oczywiście nie bez problemowo :(...Tak po krótce , to w styczniu wybije mi 40stka, stosowałam długo antykoncepcje i teraz rzecz jasna problem z owulacja. Obecnie jestem na pierwszym monitorowanym cyklu, z CLO i estrofemem . Dzis w 13 dc USG, pęcherzyk 10 mm i endo 6mm , i znów usg we wtorek :) Moze któras z was jest tu w podobnej sytuacji, albo dla doswiadczonych użytkowniczek- gdzie by tu zacząc na forum ? Pozdrawiam :)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry