reklama
rurka
Fanka BB :)
ja w sumie przed pierwszą ciążą testowałam przez pierwsze trzy miesiące... później nie testowałam w ogóle... nooo chyba że naprawdę na maksa mi się okres spóźniał ale cykle zawsze miałam długie i nieregularne.. tak więc jak po półtora roku spóźniał mi się okres to nawet za bardzo nie zwróciłam na to uwagi a ciąży to już w ogóle pod uwage nie brałam a tu niespodzianka
hmmmmmmmmmm w smie to o kolejną staraliśmy się aż jeden cykl i faktycznie, że nie testowałam wcześniej... nawet za bardzo o tym nie myślałam... to dopiero w tej ciąży taka palma mi odbiła... może dlatgo ze tak bardzo pragnęłam tej ciąży???
no to sobie przeanalizowałam swoje testowania
hmmmmmmmmmm w smie to o kolejną staraliśmy się aż jeden cykl i faktycznie, że nie testowałam wcześniej... nawet za bardzo o tym nie myślałam... to dopiero w tej ciąży taka palma mi odbiła... może dlatgo ze tak bardzo pragnęłam tej ciąży???
no to sobie przeanalizowałam swoje testowania
Barbarka01
Aktywna w BB
No a mi ju z troche nerwy puszczają, bo jakis czas może nie długi, ale juz bym chciała żeby dzieciątko mnie zasiedliło, a tu nic. Postanowiłam że zafunduje sobie całą kuracje z ziołami na połodność z BabyandMamaMed. Także teraz sie ostro wezme do pracy nad soba i mam nadzieję, ze zmobilizuje organizm do równowagi i zwiększe płodność
Ja na początku jak zaczęliśmy się starać też testowałam szybko i to był błąd zawsze. Po 4 latach już sobie wmówiłam, że raczej nie będę miała dzieci a tu w sierpniu taka niespodzianka. :-)
Barbarka weź głęboki wdech i na spokojnie zacznij zajmować się sobą Najważniejsze to nie nastawiać się na ciąże bo czasem to wydłuża wszystko. Może zacznij mierzyć sobie temp. obserwować śluz itp.. Na pewno wam się uda :-) !! Trzymam kciuki !
Mam dziewczyny do was pytanie.
Chodzi o to, że jak byłam u gina na wizycie na NFZ to położna powiedziała, że mam przynieść zaświadczenie od stomatologa. Jak rozmawiałam z dentystą to się zdziwiła i też nie wiadziała o co chodzi..
Barbarka weź głęboki wdech i na spokojnie zacznij zajmować się sobą Najważniejsze to nie nastawiać się na ciąże bo czasem to wydłuża wszystko. Może zacznij mierzyć sobie temp. obserwować śluz itp.. Na pewno wam się uda :-) !! Trzymam kciuki !
Mam dziewczyny do was pytanie.
Chodzi o to, że jak byłam u gina na wizycie na NFZ to położna powiedziała, że mam przynieść zaświadczenie od stomatologa. Jak rozmawiałam z dentystą to się zdziwiła i też nie wiadziała o co chodzi..
karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
klari przed zajściem w ciążę warto odwiedzić stomatologa i wyleczyć wszystkie zęby, chodzi o to, że nieleczona próchnica może spowodować poronienie, co więcej próchnica, kamień nazębny czy choroby przyzębia mogą być przyczyną niskiej masy urodzeniowej noworodka, a także wywoływać przedwczesne skurcze. Dlatego zdrowe zęby są tak ważne w ciąży.
co do testowania to ja za każdym razem testowałam przed spodziewaną @, po co? w sumie nie wiem, bo i tak za każdym razem kończyło się widokiem I krechy. Co cykl to obiecywałam sobie, że tym razem już nie zatestuję, będę dopiero jak @ będzie mi się spóźniała ale jednak nigdy nie byłam aż tak silna, hehe
ps. mam do sprzedania opakowanie Castagnusa po okazyjnej cenie, może któraś z Was ma zamiar go stosować, sprzedam taniej niż w aptece
co do testowania to ja za każdym razem testowałam przed spodziewaną @, po co? w sumie nie wiem, bo i tak za każdym razem kończyło się widokiem I krechy. Co cykl to obiecywałam sobie, że tym razem już nie zatestuję, będę dopiero jak @ będzie mi się spóźniała ale jednak nigdy nie byłam aż tak silna, hehe
ps. mam do sprzedania opakowanie Castagnusa po okazyjnej cenie, może któraś z Was ma zamiar go stosować, sprzedam taniej niż w aptece
Hej dziewczyny
Jestem tutaj nowa, dopiero co załozyłam konto i szukam gdzies tutaj swojego miejsca ...i tak po tytule wydaje mi się że może tutaj zacznę , gdyz się własnie staramy o pierwszą dzidzię , oczywiście nie bez problemowo ...Tak po krótce , to w styczniu wybije mi 40stka, stosowałam długo antykoncepcje i teraz rzecz jasna problem z owulacja. Obecnie jestem na pierwszym monitorowanym cyklu, z CLO i estrofemem . Dzis w 13 dc USG, pęcherzyk 10 mm i endo 6mm , i znów usg we wtorek Moze któras z was jest tu w podobnej sytuacji, albo dla doswiadczonych użytkowniczek- gdzie by tu zacząc na forum ? Pozdrawiam
Jestem tutaj nowa, dopiero co załozyłam konto i szukam gdzies tutaj swojego miejsca ...i tak po tytule wydaje mi się że może tutaj zacznę , gdyz się własnie staramy o pierwszą dzidzię , oczywiście nie bez problemowo ...Tak po krótce , to w styczniu wybije mi 40stka, stosowałam długo antykoncepcje i teraz rzecz jasna problem z owulacja. Obecnie jestem na pierwszym monitorowanym cyklu, z CLO i estrofemem . Dzis w 13 dc USG, pęcherzyk 10 mm i endo 6mm , i znów usg we wtorek Moze któras z was jest tu w podobnej sytuacji, albo dla doswiadczonych użytkowniczek- gdzie by tu zacząc na forum ? Pozdrawiam
reklama
rurka
Fanka BB :)
fusspot proponuję staraczki 2014 fajne dziewczyny i sporo piszą... bo my tu to doraźnie raczej sie odzywamy więc raczej nie uzyskasz takiej pomocy na jaką liczysz a tam jak najbardziej :-) polecam bo sama sie tam udzielałam przed zajściem w ciążę teraz w ogóle jakoś rzadziej na forum wskakuję
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-2014-a-69191/index2607.html
oo link dla ciebie
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-2014-a-69191/index2607.html
oo link dla ciebie
Ostatnia edycja:
Podziel się: