reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

No 3 tylko nie wiem czy pekna. Owulka powinna byc wczoraj a dzis tempka mi spadla...nie wiem... moze wcale ne widzi im sie peknac.

reklama
karola

Fizycznie czuję się bardzo dobrze i z czystym sumieniem, życzę każdej z Was, żeby po zajściu w ciążę przechodziły ją tak jak ja :)
Jak właśnie policzyłam, to uwaga... właśnie kończę 4 miesiąc... AAAAA :) i tak naprawdę do tej pory nie wiem co to większość problemów ciążowych, ale wiem, że to się jeszcze może zmienić.
Moje dwa główne objawy (poza brakiem @) to senność (spokojnie mogę spać 10 lub więcej godzin na dobę, jeśli mam możliwość - niestety rzadko mam) i częste siusianie.
A tak poza tym to ja w ogóle w ciąży jestem? czy po prostu trochę przytyłam? :-p

Niestety do pary z dobrym samopoczuciem fizycznym nie idzie do końca w parze dobre samopoczucie psychiczne. Mamy bardzo dużo spraw do ogranięcia teraz w związku ze ślubem i przeprowadzką, a poza zwykłym zmęczeniem dochodzi zwykłe obciążenie emocjonalne, jak to będzie z dala od rodziny i najbliższych przyjaciół... bo przecież zawsze ich miałam blisko, a teraz już tak słodko nie będzie. Poza moimi schizami, moja rodzina i znajomi mają te same odczucia, więc wszyscy razem sobie szlochamy w rękaw, ale nie wszyscy robią to niestety w sposób miły i trochę mnie to obciąża psychicznie.
Poza tym po drodze jakieś normalne problemy w pracy (niestety cały czas pracuje na pełen etat) i jakieś inne normalne problemy międzyludzkie, które w ciąży niestety są wyolbrzymiane przez mnie ;)

Ale wracając na bardziej pozytywny tor :) To za niecały miesiąc USG połówkowe i może poznam płeć dziecka :)

Trzymam za Was kciuki kochane i raz na jakiś czas tu zaglądam i poczytuje co u której słychać :*

Vin czyli gdzieś się przeprowadzacie, tak? daleko od domu?

no to życzę Ci dużo siły psychicznej no i by ciąża dalej przebiegała tak lajtowo jak teraz.

fajnie, że nie zapomniałaś o nas i nadal nam kibicujesz!!!!

Kolorowych jajeczek,
wacianych owieczek,
rozkicanych króliczków,
pyszności w koszyczku!

09.gif

Załączniki

• 09.gif
    09.gif
    58,1 KB · Wyświetleń: 21
reklama
hej laseczki

Wszystkiego dobrego po świętach :)
Ja wpadłam się pochwalić, że byłam w piątek przed świętami u lekarza i poznałam płeć dziecka :) będzie chłopak :)

Do góry