reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Czesc dziewczeta:) Magenta tule mocno i oczywiście trzymam kciuki za nastepny cykl! wiosna sie zbliża wiec zaciązonych musi być coraz więcej:)
Ewika a Ty nie testujesz? Na suwaczek Lily zerkałam i wczoraj miałas termin @??? No i czekam na wiesci od następnych w kolejce:)

Witam ;-)

Magenta szkoda... przykro mi bardzo i zanim przyjdzie Ael tule cie mocno!! Zobacz załącznik 330125

A ty Ael pisz jak się czujesz! Big i Lilou wy też!! :-D mamy tu zafasolkowane to musimy o nie dbać :-p

A ja czekam z niecierpliwością na godz 12 żeby test zrobić...

Boże dziewczyny, najadłam się takich nerwów nad ranem :sad:....
Nie mogłam spać i do wyra poszłam spać dopiero po 4 nad ranem. Obudziłam się ok 6 ze strasznym bólem podbrzusza jak na @ i tak cholernie się wystraszyłam, ale zanim wstałam z wyra ból minął. Poszłam do wc, oczy plątały mi się w różne strony, a zwieracze puściły na maksa... Wróciłam do pokoju, łyknęłam nospę forte i mam spokój. Ale jestem tak wystraszona. Na razie czuje małe kłucie lewego jajnika. Po 11 będę dzwonić do ginki i zapytam się co i jak.....
Teraz leżę w wyrze i chyba będę leżeć cały dzień by nic nie było gorszego.... Ja nie chce powtórki sprzed miesiąca..... :sad: Krwi nie ma, żadnego plamienia, sprawdzałam dalej śluz lekko wodnisty mleczo-biały, a szyjka nadal rozpulchniona i zamknięta.

Magenta, nie wierzę....nie wierzę tą w Twoją małpę naprawdę....jak się plamienie nie rozkręci przez kilka dni, to jednak zdecyduj się na test. No ja się tak nie bawię, miałyśmy obie być październikowe :-(

Dziewczyny prócz tego bólu wszystko jest normalnie, troszkę chyba zapachy i smaki bardziej wyczuwam. Muszę wmuszać w siebie sok porzeczkowy, do wieczora jakoś wchodził, ale jak siedziałam w nocy to go po prostu pić nie mogłam, bo miał za intensywny smak...

Ja ocipieje i osiwieje przeczekując ten tydzień....

Aerleda mnie tez bolal brzuch, nawet dzis w nocy zlapal mnie skurcz prawego jajnika w nocy ale przeszlo. Ale dobrze ze konsultowalas z lekarzem, choc dopoki nie ma krwawienia to nie ma co sie martwic. Bedzie dobrze!

Big będę dopiero dzwonić. Na szczęście jest cisza na razie, jajnik też przestał kłuć.
A powiedz mi te bóle to były takie podobne jak na @?

AeIreda- nie martw sie bedzie dobrze!!!!!:-):tak: moja siora tez tak miala ale to od tego ze fasolka sie rozpycha ponoc takie bole i macica uciska na miesnie moja siostra tez przez to miala zaparcia i odwrotnie:-p nie stresuje sie kochana tylko wypoczywaj a na zapalenie pecherza to rumianek sobie paz i pij to jest dobre na pecherz i nie zaszkodzi fasolce:-) no u mnie to w sumie takie nie plamienie a sluz taki bardziej podbarwiony taki niby jak jasna mega jasna kawa z mlekiem poczekam do jutra i sie okaze jak @ nie przyjdzie to pomysle nad testem

moja siostra mowila ze nawet mocniejsze bole miala niz na @

no mialysmy byc razem no ale najwyrazniej tobie pierwszej bylo to dane

Ostatnia edycja:
Siostra mi powiedziała, że jak była w ciąży to często miewała bóle, bo lekarz stwierdził, za słabe wiązania macicy (jakoś tak), a że macica się rozciągała to bolało bardziej. Nie wiem czy ma to jakiś związek, czy będę w podobnej sytuacji.
Mi puściły zwieracze, zaparć nie mam, na odwrót, ale nic wodniście (ble o czym my gadamy), no i brzuch sobie orkiestrę zrobił.....
Jestem tak zdenerwowana i wystraszona....że szkoda gadać...

reklama
kochana nie stresuj sie naprawde bedzie dobrze!!!!! te bole ponoc trwaja na poczatku ciazy jak i nie przez cala co prawda z czasem sa slabsze. moja siosrta tez sie denerwowala i potem sie okazalo ze calkiem nie potrzebnie a podkresle ze moja siostra miala problemy z jajnikami itp 1 @ w zyciu dostala jak miala 18 lat i w dodatku mowili jej ze nigdy w ciaze nie zajdzie

Do góry