reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka
masz rację, jakie są szanse, że akurat twój lekarz będzie na miejscu kiedy dzieciak zacznie się dobijać na ten świat. Co do twojej byłej lekarki to z dwojga złego lepiej, że była szczera, szkoda tylko, że tak późno:eek: Nie wiem czy mam dobre informacje, ale chyba tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki, nie mylę się? jeśli tak to mam jeszcze trochę czasu do wizyty żeby usg miało jakikolwiek sens. A może powinnam iść wcześniej?Jestem trocęe skołowana.
Te objawy to śmieszna sprawa. To co mnie "martwiło" (bo doszłam do wniosku, że za kilka miesięcy byłoby jednak lepiej) od ok tygodnia to ból piersi. Wcześniej zdarzało mi się to sporadycznie i nigdy nie zaczynało się tak wcześnie. Do tego wypływają ze wszystkich staników i zmieniły konsystencje. Podobno to pierwszy, ale najbardziej niecharakterystyczny objaw. Po drugie mąż ciągle powtarzał, że ślicznie wyglądam...to super subiektywne, ale faktycznie cera świetna i jakoś rysy złagodniały. No i ciągłe sikanie i brak plamienia kilka dni przed okresem.
Strasznie to chaotyczne co napisała i pewnie kiepsko się czyta. Z góry przepraszam:-)

Rasta, nie znamy się jeszcze, ale wielkie gratulacje!!!!!!!! ja też ostatnio testowałam, ale mój test nie wyszedł taki piękny jak twój:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Karola piersi mnie też bolały i ciągnęło mnie w dole brzucha ale to są tego typu objawy które świadczą i o @ i o fasolce więc nie uznaje tego za objawy. Co do wyglądu to w ciąży miałam boską cere i włosy! To najfajniejszy z objawów ale w sumie nie pamiętam kiedy było to już zauważalne.

Ja poleciałam na wizyte zaraz po zrobieniu testu i nic na USG nie było widać... Więc jeśli nie masz żadnych problemów z cyklami, nie przyjmowałaś leków hormonalnych podczas starań i nie plamisz to ja bym poczekała do 7 tygodnia ciąży (tak liczy się od daty miesiączki) bo wtedy zobaczysz już dzidziusia i bijące serduszko! :-)

Fifka ja wiem,że podobno najlepiej co dwa dni i tak też na początku się działo. Ale jak już wspomniałaś o temperamencie... nie mogliśmy się opanować :p

Rasta
no to moje gratulacje! :)

KAROLA również gratulacje i dziekuje dziewczyny. ja jestem w takim szoku ze do mnie to nie dociera jeszcze..u mnie dzis wypada równiutko 6tydzien, jutro idę na bete bo nie robiłam jeszcze a w czwartek prawdopodobnie do lekarza, chociaz moze powstrzymam sie jeszcze do przyszłego poniedziałku zeby było blizej 7 tygodnia. ja wybieram sie do mojego lekarza z kliniki niepłodnosci, bo pracuje tez w szpitalu o którym powaznie myslałam....

Dobry!

No no, widze, ze mamy wysyp cudow na forum... Gratuluje rastafarianko :))) Pyscek, ucz sie od kolezanek, bo wiem, ze w innym watku tez dziewczyna zaszla naturalnie po nieudanych inseminacjach i przed planowanym IVF... Zreszta, z najblizszego otoczenia znam 2 pary, ktorym zostalo powiedziane, ze nie beda mogly miec dzieci - jedno ma aktualnie 2 lata, a drugi zestaw to nieco starszy, bo 40 i jeszcze ma mlodsza siostre. Takze kobietko, nie podlamuj sie i nie trac wiary. No chyba, ze w stracie wiary lezy sekret zaciazenia, to jak najszybciej ja trac... ;)

Karola, rozumiem, ze test nr2 juz robilas? :) Czy do jutra zostawiasz?

Laski, czy moj wykres ma sens? tzn takie skoki i spadki sa normalne...? wiem,z e to wyniki z zaledwie paru dni, no ale...

Ano faktycznie - dzieki. Wg OvuFriend mam dzien plodny, hahaha - tylko dlatego, ze zaznaczylam wodnisty sluz... Wodnisty w sensie mokry, bo to nowosc (ave wiesiol) u mnie, ze w ogole cos poza serkiem wiejskim w ilosciach szczatkowych sie produkuje...

reklama
dzieki dziewczyny :* PYSCEK łykajcie witaminy bo jak widac jest nadzieja nawet na naturalnych cyklach.. konskie dawki!!
Karola u mnie dwie krechy pojawiły sie od razu i bardzo wyrazne bo dzis mam 43 dc przy 30-31 cyklach. ja nie miałam zadnych objawów.. byłam bardzo slaba i wyrazniej zapachy czułam.. ale miałam tyle pracy ze nawet nie mialam czasu myslec o objawach....

Do góry