reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

u mnie nadal cisza nawet po lekach ... jutro mam wizytę to może się czegoś dowiem ... robiłam dziś test ale nie wyszło - cały biały czyli nieważny .. czekam na testy z allegro bo mają mi lada dzień przyjść to zrobię ten o czułości 10 :) a teraz kobietki uciekam do babci :) i do apteki po leki dla męża :) będę wieczorkiem :*

reklama
Pyscek ja trzymam wciąż kciuki!!! Jakieś mam przeczucie,że coś z tego wykiełkuje, ale pisałam Ci to już wiele razy, więc się już nie powtarzam :)

Vin jak znajdziesz taki poradnik,to poproszę też dla mnie :p Ja mam to samoooo :)

Siema kobity! Zniknelam na kilka dni, co by nie myslec o moich jajcach i w ogole o tym, ze co slysze, to ktos poronil, nie moze zajsc itd. Dzis zaczelam testy owu, 9dc, kreska blada, ale wyrazna, wiec podejrzewam, ze mam owu szybciej, niz myslalam, ze moge miec. W ogole juz sie nie nakrecam, a nastepnym razem, jak mnie zabola zalazki piersiowe, to bede wiedziala, ze to PMS i juz, a nie chodzila niemal pewna, ze oto mnie zaciazylo.

Wszyscy ok?

Pyscek, jak Ty to znosisz, nie mam pojecia :)

Cześć dziewczyny. Kurcze nie wiem jak to jest ze w weekend nigdy nie mam czasu na pisanie tylko podczytuję w telefonie :D
Tak tylko chciałam się podzielić, że byłam u gina w czwartek. Pogadałam o tej mojej tarczycy. Potwierdził generalnie wszystko co mówił endo, czyli lepiej się wstrzymać ze staraniami. Potłumaczył mi trochę o zależnościach pomiędzy hormonami itp. Mówił, że mogłabym zajść i niestety poronić, a tego oczywiście nie chcemy. Wszystko to już w sumie wcześniej wiedziałam, ale chciałam też znać jego stanowisko w tej kwestii.
Wyszłam i tak mega zadowolona z wizyty ponieważ cała reszta od strony ginekologicznej w porządku. Specjalnie poszłam w okolicach owulacji, bo nigdy jeszcze nie badałam się pod kątem zajścia w ciążę. Najpierw doktorek znalazł śluz płodny, ku swojej wielkiej uciesze :biggrin2:, bo mówił, że to już jest bardzo dobry znak, a ja osobiście zawsze mam problem z obserwacją śluzu :/ Później podczas USG widziałam liczne pęcherzyki w jajnikach, czekające na swoją kolejno i jeden dojrzewający w prawym jajniku wielkości podobno ok 18 mm.Tyle dobrego, że owulacja jest i podobno też bardzo dobra grubość i jakość edometrium (?) jakoś tak :) Lekarz mówił do mnie Pani Anno no gdyby nie ta tarczyca to bym Panią usilnie namawiał żeby ostro popracować z mężem przez kolejne 2 dni hehehehe. On generalnie dość zabawny jest :)
Tak więć czekam aż się tarczyca unormuje

Hej dziewczyny!! :-)

Sun jak samopoczucie?? ;-)

Pyscek trzymam kciuki i wysyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Co wogole słychac u "starych" forumowiczek udzielaja się tu jeszcze? nie patrzyłam wstecz teraz ale ostatnio jakos to nie widziałam zadnych postów..

Ja w sumie zaczełam sie udzielac od przedwczoraj na Listopadówkach bo jakoś tak termin mi sie zbliza i pomyslałam ze takie grupowe wsparcie mi sie przyda :D bo normalnie naturalnie strach mnie zżera :):)..
Ale jakos tak pisze tam a dziewczyny pomijaja mnie i moje posty wiec nie wiem czy sie do nich wgryzę..

A jeśli chodzi o mnie i moje dziecie to dzisiaj miałam powtórkowe usg bo na ostatnim dzidzia "wyszła" troszke za mała .. w sensie wagowym bo usg pokazało ze mój synek na poczatku 35 tyg. wazy 1800 gram, ale na szczescie dzisiaj był lepszy sprzet i moze zdolniejszy lekarz i mały wazy jednak 2500gram :-) wiec wpożądku bardzo , a tak sie martwiłam ze po nocach nie spałam.. eh ci lekarze z funduszu. Jedynie co sie troszke przejmuje ze mały jest o tydzien młodszy od OM a zawsze jednak zgadzał sie z tygodniami no ale nie bede panikowac bo lekarz mi wytłumaczył ze dzieci róznie rosna szczególnie pod koniec ciazy..uff :-)

W tym tyg planuje zakup łózeczka u wózka z tym czekałam na sam koniec, jakoś tak wierze w przesady.. :zawstydzona/y: i zostanie mi tylko kupienie kosmetyków dla malucha i pamperów.
eh no i prasowanie malutkich ciuszków zostało ale to juz nalezy do taty :-p bo mnie by kręgosłup chyba pupa wyszedł :D

reklama
Ja tylko na chwile!

PYSCEK OGROMNE KCIUKASY!!!
Pięknie twój wykres wygląda!! Oby to była fasolka!!!!! :************

Pozdrawiam was wszystkie kochane BARDZO gorąco!! Często was czytam i wszystkim kibicuję :* Ostatnio jakoś nie mam czasu dla forum i nawet na "Wystaranych" ozywam się raz na pare dni! Ale obiecuję że jutro postaram się wam podopisywać :*

Do góry