reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziewczyny powiedzcie mi proszę taką rzecz. Ideę do gina na kontrolę i zawsze mi robi USG.
Biorąc pod uwagę, że jestem obecnie jakoś o okolicach owulacji (dziś lub jutro) to chciałabym
przy okazji coś na tym USG podejrzeć z ciekawości. Kiedy widać jakiś pęcherzyk czy coś?

reklama
jeśli owulka jest tuż tuż to na usg już widać pęcherzyk i gin może mniej więcej powiedzieć Ci za ile będzie dokładnie owulacja :) wiem bo sama kiedyś prosiłam swojego aby mi sprawdził owulkę kiedy będę mieć ;-)

hej dziewczynki , dzieki wielkie wszytskim za przytulasy , wiecie co dzis rano w pracy przeszyl mnie straszny ból kujacy od brzuch przez narzady rodcze , i od tam tej pory zaczol sie pojawuac sluz jest on lepki, ale wilgotny , robie test na mikroskopie to mi pokazyje duzo czystego pola i 4 ciemne plamki juz nie wiem oszaleje

Cześć Dziewczyny:) jestem nowa na forum, mam nadzieję, że dobrze trafiłam. Chcielibyśmy z mężem zacząć starać się o dzidziusia, czekamy tylko na moje wyniki morfologii - zobaczymy czy moja anemia minęła. Bardzo się boję, czy nam się uda...czy będziemy musieli długo czekać... ogrom badań, o których czytałam w Niezbędniku Staraczki mnie przeraża - ale nic to, warto zrobić wszystko dla maluszka.
Czy któraś z Was miała anemię? Czy ona bardzo obniża szansę na zajście w ciąże? Moja pani doktor powiedziała żebym się tym nie przejmowała jeśli ją wyleczę.
Pozdrawiam ciepło :)

EdithCh
Witaj :)
Trzymam kciuki, żeby się udało. Niestety nie wiem jak jest z anemią na początku ciąży, ale na pewno musisz z tym zawalczyć, żeby się nie stresować w trakcie. Moja pani doktor mnie postraszyła, że szczególnie w dalszych miesiącach ciąży, gdy dziecko wysysa z matki wszystko co się da wiele kobiet ma anemię i muszę uzupełniać żelazo i B12.
Co do badań przed ciążą też mnie uspokoiła, żebym na zapas sobie żyły nie kuła. Ale przyznam się, że w tym roku już 3 razy miałam badania krwi (walczyłam z niedoborem magnezu i potasu), więc mniej więcej wie co i jak u mnie jest i że nie ma co siać paniki.
Jej podejście jest dość zdrowe... 'Jak zajdzie Pani w ciążę to zrobią Pani tyle badań, że jeszcze się Pani ich odechce, więc na razie proszę wrócić do domu i zająć się przyjemniejszą częścią, czyli robieniem dziecka ;)'. Zdecydowanie jest to kobieta, która potrafi rozgonić moje niepokoje i wywołać uśmiech na twarzy, gdy martwię się na zapas.

Ostatnia edycja:
reklama
EdithCh anemią aż tak bardzo się nie martw.. ja miałam całe życie anemię gdzie hemoglobina spadała mi nawet do 7-8 :confused2: przed ciążą oczywiście też anemia itd (jak zawsze) .. a w ciąży wielka odmiana: wszystkie wyniki krwi genialne i ani razu nie wyszła mi anemia! W niektórych przypadkach ciąża dobrze wpływa :tak: także Kochana nie masz o co się martwić i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&!

Pyscek i co i co? :-D

Nicole ja Ci nie pomogę z mikroskopem bo się na tym nie znam.. &&&&&&&&&&&&& za wizyte

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie!

Do góry