reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Magda_88

głupia lekarka
ja zawsze jak idę do nowego lekarza (bo też mam pakiet, więc rzadko się trafia dwa razy do tego samego) to wpisuje w google imię + nazwisko + opinie, żeby być chociaż przygotowanym
ale przyznam, że od kiedy wyrobiłam sobie dostęp on-line do rezerwowania wizyt jest to dużo lepsze, bo na spokojnie sprawdzam, który doktor kiedy może i jakie ma opinie
na telefonie to mi zawsze głupio było babkę pytać

Vin no mi zależało,żeby bardzo szybko umówić wizytę, a to była jedyna lekarka w Luxmedzie w całej Warszawie na wczoraj. Zaraz jej wystawię negatywną opinię.

Magda
dobrze wiedzieć, że mamy w tym samym miejscu pakiet ;)
gdybym wiedziała, że takie problemy będą to mogłam Ci oddać moją wczorajszą wizytę, bo ja poszłam tylko, żeby rozwiać trochę wątpliwości i chciałam mieć opinię lekarza co będę mogła robić w ciąży a co nie, niestety mam trochę nietypowych rzeczy w życiu, więc chciałam wyjaśnić
ale gdybym wiedziała, że ta twoja lekarka Cię tak potraktuje, to bym Ci oddała moją, bo specjalnie szukałam lekarza o dobrych opiniach w rozmowach z pacjentem

Magda
żaden w Luxmedzie nie powalił mnie na kolana, ale napiszę Ci moje opinie o tych co pamiętam
wczoraj: BOGUSŁAW BERLIŃSKI - całkiem przyjemny i chętnie odpowiada na pytania, ale do wypisywania badań się nie rwał, odesłał mnie do internistki na ogólne badania krwi

ANDRZEJ KUŻAWCZYK - do tej pory najgorszy lekarz w luxmedzie u jakiego byłam

pozostali, o których po wyjściu miałam opinię, że są 'ok'
Marek Pałdyna - u niego byłam na USG kiedyś, bardzo miły człowiek
Denis Aduku - obcjokrajowiec, ale bardzo dobrze mówi po polsku, bardzo delikatny
p. Sierawski - z nim kiedyś dyskutowałam różne metody antykoncepcji, również miał dużo cierpliwości w odpowiadaniu

ale mogę Ci polecić jedną internistkę w LM, moim zdaniem to 100% lekarz i najlepsza u jakiej byłam p. Teresa Więch-Winiarek

Ostatnia edycja:
Staram się Was podczytywać na bieżąco, bo ja też tutaj zaczynałam :-D

Co do zajścia w ciążę zaraz po odstawieniu tabsów... właściwie mi się tak udało. Konkretnie 28 kwietnia - w dniu wesela - wzięłam ostatnią tabletkę i odstawiłam je. 2 maja przyszła @ prawdopodobnie z odstawienia. Z początkiem czerwca miałam dostać normalną @, a ona zrobiła nam psikusa (zresztą bardzo miłego) i nie nadeszła :-) Teraz jestem już po drugim etapie badań prenatalnych i nasz synuś rozwija sie prawidłowo. Lekarz, który mi je wykonuje stwierdził, że nie można we wszystko ślepo wierzyć. Jeżeli dziecko ma być zdrowe, to będzie! I ani żadne tabletki brane wcześniej ani tryb życia itp. nie mają na to wpływu. Więc dziewczyny... uszy do góry! Trzymam mocno &&&&&&& za wszystkie staraczki!

I przesyłam moc fluidków dla każdej z Was! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Vin a ja dzisiaj tam sprawdzałam i do niej nie było wolnych terminów, bo właśnie miała dobre opinie. Za późno przeczytałam i pewnie już nie zdążę zarezerwować i dojechać. Wpisywałaś po lekarzy czy wolnych terminach? Zależało mi,żeby własnie do niej iść.

Eve
zbieram fuidki na następny cykl! :)

Do góry