reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

jeżeli tak bardzo jesteś ciekawa to w pon idź na betę, wcześniej na prawdę nie ma sensu, zwłaszcza, że lekarz powiedział Ci że 6 pęcherzyki były jeszcze małe, średnio przyrastają 1-2 mm na dobę i pękają powyżej 20 mm(najczęściej)

a tego 13 nie ma co się trzymać, bo nie ma szans żebyś mogła w tym miesiącu dostać tak okres

reklama
to sie chyba wstrzymam do konca tygodnia . mialam w tym miesiacu stluczke troche nerwówka ale tylko przez 1 dzien i teraz choroba myslicie ze yo moze az tak opóznic?

Sun - Ja bym obstawiała u Ciebie 16 sierpnia lub 24, z tego co się dowiedziałam o tych spadkach, to na to by wychodziło. My staramy się od naszego ślubu, do dzień przed dostałam @ i mogliśmy totalnie po ślubie zacząć się starać :) Tak więc od 4 miesięcy, po 3 zaszłam, ale jak wiesz straciłam dzidzię w 5 tyg. No i 3 dni temu przyszła @, wiec zaczynam znowu.

nicola wszystko może mieć wpływ, jak by nie było to nasze hormony i wszystko na nie działa, dodatkowo takie "nakręcanie" też ma na to wpływ. Powiedz mi skąd jesteś taka pewna, że okres miał być 13?masz takie regularne cykle czy z czego to wynika?

tak ostatnio mialam @ 13 sierpnia a cykle u mnie trwaja 32 dni czyli teraz powinnam miec 13 , ja sier nie napalam ale takie opoznienie chyba kazdemu by dalo do myslenia

no jeżeli byłaś na monitoringu i pęcherzyki były to na pewno jest opóźnienie i to spore ok tyg jak nic, a jak to sie stało, że poszłaś na monitoring właśnie 6?

to było tak poszłam na moja 1 wizyte do kliniki nieplodnosci , tam lekarka powiedziala ze badania mam wszystkie w porzadku , zrobila mi usg i powiedziala ze jak na ten dzien cyklu nie widzi pecherzyków , pobrala mi posiew i kazala przyjsc za 10 dni wtedy zobaczymy czy pojawily sie pecherzyki i bede wtedy rowniez wyniki z posiewu, wiec moja nastepna wizyta wypadala 6 sierpnia , wynik z posiewu byl dobry , zrobila mi usg i powiedzialala ze pecherzyki sa ale lekko oslabiona tak jakby,i jeszcze male,powiedziala nie widzi u nas wiekszego problemu tylko taki ze pecherzyki sa oslabioone lekko i podejrzewa iz tylko w tym u nas tkwi problem , po czym przepisala mi tabletki jedne mam brac od 1 dnia cyklu , a drugie od 2 dnia cyklu przez 5 dni i w 10, 11,12 dzien cyklu mam przyjsc do niej na monitoring tak to wyglada

ooo to dobrze, że byłaś tego 6 bo tak byś czekała i nastawiała się nie wiadomo na co... a tak przynajmniej wiesz, że na 100% wszystko się przesunęło a może akurat się udało, moim zdaniem warto na przyszłość zaopatrzyć się w testy owu i zdecydowanie więcej się przytulać, nawet troszkę przed i po owu bo to różnie bywa

reklama
miq mialam te testy owulacyjne ale to takie bawienie sie w kotka i myszke , kolezanka ma mikroskop i nie wiem czy ja nie poprosze i pozyczenie , no ale co ja mam teraz robic isc w poniedzialek na to badanie czy nie isc ? poczekac jeszcze troche jak z naszych obliczen wyszlo ze do pekniecia pecherzyków moglo dosjc 20

Do góry