reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Znalazłam badania z 2007 roku i tam TSH mialam nawet 4,10... Idę do endo w poniedziałek i jak cos niech mi daje Euthyrox bo tak to jestem 3 miesiace w plecy. Dodac do tego moje cykle, które potrafią mieć od 34 do 65 dni to jest srednio...

reklama
Martuska jak ty masz tak nieregularne cykle to chyba też coś powinnaś dostać na wyregulowanie. Tak mi się wydaje. Ja też tak miałam kiedyś, a ostatnio 27 dni jak w zegarku :)

No wg mnie tez powinnam ale bylam u 3 roznych ginekologów i po zrobieniu USG i badan hormonalnych powiedzieli, że dopiero jak beda problemy z zajściem w ciąże to bedziemy regulować bo tak to nie widzą problemu. Wtedy TSH było 2,7. PCOs wykluczyli wszyscy. Ale chyba muszę się za siebie wziąc bo jak takie kwiatki juz na początku wychodzą to droga do bobaska może być długa i wyboista:)
Jeszcze mam do was pytanie. Zaczelam mierzyc temperature i rano od 3 dni mam miedzy 36.00 a 36.15. Czy to nie jest trochę za nisko jednak?

TSH się bada z krwi. warto zrobic razem z fT3 i fT4. U mnie w laboratorium to kosztuje 45 zl wszystko. A jakiekolwiek badania z krwi robilas ostatnio? Morfologię? Jakies inne hormony?

reklama
Do góry