reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Magdalena dlaczego nie wolno? Jak mm postało 1-2h w lodówce to nie mogę go znowu podać tylko muszę wylać? przecież ono się nie zepsuło... ze swoim mlekiem też tak robiłam... jak nie dojadł to wstawiałam do lodówki i zjadł później... A jak niektórzy wstawiają gotowe mm do podgrzewacza w którym stoi?
Co do żłobków, to co innego zostawić dziecko w wieku 1.5roku a co innego 6 miesięcznika... starszemu wytłumaczysz cokolwiek, zajmie się zabawkami albo zabawą z rówieśnikami... a takie maleństwo? Ja nie potępiam matek które zostawiają takie dzieci bo wiem jak jest z pracą i kasą w dzisiejszych czasach... ale swojego bym nie oddała małego :-( moge nic sobie nie kupować, możemy zyć skromnie od 1 do 1... ale ja bym nie oddała... sama wiesz ile Twój mały zajmuję twojej uwagi... a tam jest 5-10 takich (w zależności od placówek) maluchów na jedną panią... to jest szok dla niemowlęcia które czuję się porzucone przez mame...
A jaki fotelik kupiliście?? :-)
Co do żłobków, to co innego zostawić dziecko w wieku 1.5roku a co innego 6 miesięcznika... starszemu wytłumaczysz cokolwiek, zajmie się zabawkami albo zabawą z rówieśnikami... a takie maleństwo? Ja nie potępiam matek które zostawiają takie dzieci bo wiem jak jest z pracą i kasą w dzisiejszych czasach... ale swojego bym nie oddała małego :-( moge nic sobie nie kupować, możemy zyć skromnie od 1 do 1... ale ja bym nie oddała... sama wiesz ile Twój mały zajmuję twojej uwagi... a tam jest 5-10 takich (w zależności od placówek) maluchów na jedną panią... to jest szok dla niemowlęcia które czuję się porzucone przez mame...
A jaki fotelik kupiliście?? :-)
zafasolkujęodzaraz
Fanka BB :)
Fifka niby nie wolno,ja kilka razy podgrzałam i jakoś nic złego u Łucji nie odnotowałam. Jak mi kilka razy pod rząd zjada połowę to co któreś podgrzewam.
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Mój mały często tak je - znaczy z 1-2 razy dziennie... bo ja jak karmię troszkę piersią a troszkę butelką to nigdy nie moge wyczuć ile on w tej chwili zje... teraz na przykład zjadł 30ml i poszedł spać.... zostało 140ml w butelce.... i co ja mam z tym zrobić?? Wylać? Noż matko.... mleko mm kosztuje około 20zł za małą puszkę która starcza nam na 4-5 dni.... żarty żartami, ale to za drogi interes jak dla mnie z tym wylewaniem a tym bardziej ze małemu nic nie jest
zafasolkujęodzaraz
Moja puszka kosztuje 30 zł i Łucja potrafi tak samo robić, bo przyśnie w trakcie jedzenia i za godzine dojada. Ja czasem wylewam czasem podgrzewam.
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
U mnie to zależy ile zostało... bo jak zostało z 40ml na dnie to się nie bawię i oczywiście ze wylewam... ale często tak jest ze ja nakarmię piersią i mały mi po godzinie czy dwóch marudzi wiec ide robić MM... okazuję się że mały głupa strugał a nie był głodny bo zjadł 30ml i olał butelkę ( a czasem zjada całość i weź i zgadnij??)... a ona jest pełna... więc chowam do lodówki i za godzinę on to dojada...
Zawsze pilnuję czasu i nigdy nie podaję MM po 3 godzinach od zrobienia tylko robie nowe jeśli np zjadł cyca a butle olał.
Zawsze pilnuję czasu i nigdy nie podaję MM po 3 godzinach od zrobienia tylko robie nowe jeśli np zjadł cyca a butle olał.
zafasolkujęodzaraz
No ja tak samo robie :-)
ma_gdalena
Bartusiowa mama...
No swojego pokarmu też nie należy odgrzewać! Nie wiem po prostu! bo się mnożą bakterię czy cuś... U mnie nawet na opakowaniu piszę, że nie należu odgrzewać! Ja zawsze wylewałam a też się zdarzało, że nie dopijał! Raz nawet studziłam tak długo, że było zimne i też wylałam jakoś wolę nie ryzykować! JA też płacę za mleko 42zł a wystarczało wtedy na tydzień ale mimo wszystko...
A fotelik już mieliśmy wybrany... kiedyś go pokazywałam nawet...
O taki dokładnie w tym kolorze
http://www.abcdziecko.pl/producers/23/p/6743
Fotelik kupiliśmy za kasę Bartusia z chrzcin bo dość dużo uzbierał i część wydaliśmy na potrzebne wtedy drobiazgi dla niego a 700zł, które zostało postanowiliśmy, że zosatwimy właśnie na porządny fotelik... Mi bardzo zależało na tych czterech gwiazdkach w testach zderzeniowych...
Fifka a jeszcze co do tego chłopczyka to przecież nie ustalona nadal dlaczego zmarł... z tym udławienie to pewnie jakieś plotki! Bo on zmarł podczas leżakowania więc wtedy raczej dzieci już nic nie jedzą...
A fotelik już mieliśmy wybrany... kiedyś go pokazywałam nawet...
O taki dokładnie w tym kolorze
http://www.abcdziecko.pl/producers/23/p/6743
Fotelik kupiliśmy za kasę Bartusia z chrzcin bo dość dużo uzbierał i część wydaliśmy na potrzebne wtedy drobiazgi dla niego a 700zł, które zostało postanowiliśmy, że zosatwimy właśnie na porządny fotelik... Mi bardzo zależało na tych czterech gwiazdkach w testach zderzeniowych...
Fifka a jeszcze co do tego chłopczyka to przecież nie ustalona nadal dlaczego zmarł... z tym udławienie to pewnie jakieś plotki! Bo on zmarł podczas leżakowania więc wtedy raczej dzieci już nic nie jedzą...
Ostatnia edycja:
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Magdalena aj tam... jest też napisane ze nie wolno odgrzewać gerbera... a ja zawsze jak mały zje pół słoiczka to resztę chowam na potem a nie wyrzucam
Ja kupuję mleko z Hippa i kosztuję od 20 do 26zł w zależności gdzie kupowałam.
Fajny fotelik! My jeszcze pojeździmy troszkę w tym co mamy bo mój mały jeszcze w nim całkiem swobodnie się mieści
Aaa i dzisiaj przeszliśmy na pampersy 4! Bo 3 było już za małe.... ale musieliśmy paczkę dokończyć
Ja kupuję mleko z Hippa i kosztuję od 20 do 26zł w zależności gdzie kupowałam.
Fajny fotelik! My jeszcze pojeździmy troszkę w tym co mamy bo mój mały jeszcze w nim całkiem swobodnie się mieści
Aaa i dzisiaj przeszliśmy na pampersy 4! Bo 3 było już za małe.... ale musieliśmy paczkę dokończyć
reklama
zafasolkujęodzaraz
Łeeeee fajny ten fotelik :-)
Podziel się: