reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

To skoro masz takie krótkie cykle to jak najbardziej to :-D Ja przyjmowałam pół apteki na te swoje "grzybki"i nigdy czegoś takiego nie miałam. Fakt, każdy organizm jest inny, ale myślę że nie ma czym się stresowa. Jak będziesz u Gina to zapytaj co to mogło być.

reklama
A ja dzisiaj umówiłam się do gina na ten piętek o 18. Tak więc trzymajcie kciuki za pękający pęcherzyk i moje hormonki... idę dokładnie w dzień owulacji, bo wypada mi ona na 18 (oczywiście jeśli testy się mylą i nie będę miała przesunięcia) Ależ się denerwuje...

Ostatnia edycja:
Fifka trzymam &&&, zdawaj zdawaj relacje po wizycie :)
Malami odstawilas juz wiesiolek? on moze powodowac skurcze i bole brzucha, przed owu trzeba odstawic zeby Ci jej nie zablokowal

dotka85 nie odstawiłam :-(, myslałam że trzeba odstawic właśnie po owulacji, a skoku tempki jeszcze nie było dzisiaj,ale skoro tak mówisz to odstawie go dzisiaj .Dzięki za radę

hej dziewczyny..... nie zagladam zcesto z powodu braku czasu... ale jesli tylko moge to was odwiedzam.... mam taka sytuacje.... o wczesnym poronieniu w tamtym cyklu wam juz opowiadalam... nie nastawiam sie i blatego nie robie badania beta. po ostatnim cyklu stwierdzilam ze poronienie mogło nastapic po szybkim spadku progesteronu... plamienie nastapilo popoludniu a luteine zarzywalam rano.... lekarz mnie nie uswiadomil i nic mi na ten temat nie powiedzial.... powiedzial ze jesli okres sie zacznie to odstawic luteine... podobne drobne krwawienia mialam na poczatku @ wiec stwierdzilam ze nadeszla i odstawilam... w tym cyklu postanowilam ze zrobie inaczej.... mianowicie luteina wywoluje miesiaczke jesli nie ejst sie w ciazy, luteina nigdy nie zaszkodzi, wczoraj w poludnie dostalam lekko brazowego plamenia, gdy tylko wrocilam do domu zarzylam luteine i plamienie ustało, przez noc znowu plamilam, rano po zazyciu luteiny przestalam. dzis robilam test i wyszła jedna kreska. powtarzam ze na bete narazie nie chce isc. chgciałabym sie raczej dowiedziec czy miałyscie podobna sytuacje, czy luteina wywoluje wam krwawienie? dodam ze jestem w 33 dniu cyklu, test robilam 14 lutego i dzis. pozdrawiam

czesc dziewczynki ostatnie pare dni nie mialam czasu zajrzec do was ale podczytywalam was:-) u mnie 21dc i chyba juz pierwsze kroczki na @ sie zblizaja piersi zrobily sie pelniejsze kregoslup lupie i normalnie lamie w pol tylko zawsze te obawy mialam 3-4 dni przed @ wiec albo przyjdzie szybciej albo nie wiem:zawstydzona/y: za to cera bardzo ladna bez zadnych niedoskonalosci:-) 3majcie kciuki zeby @ nie przyszla:crazy: a jesli chodzi o oeparol to kiedys gin mi mowil ze jesli chcemy poprawic sluz to nie przyjmowac go do owulki tylko np w zaleznosci ile trwa malpa zliczyc dni @ plus polowe dni z@ czyli np jesli @ trwa 5 dni to przez 5 dni brac oeparol plus do tego dodac 3 dni i potem zaprzestac ja brac... ja go tak stosuje 2 cykl i efekt jest sluz jest idealny i jesli dobrze pamietam oeparol zbija luteine (jesli zle pisze poprawcie mnie) jesli mamy jej malo sluz moze sie oslabic

a co do bakteri itp w miejscach intymnych slyszalam ze dobrze pic herbatke z rumianku bo ponoc wypukuje wszystko z nich i powoduje ze nie ma sie problemow z zapaleniem pecherza itp

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki! Rastafarianka tak luteina czy duphaston po odstawieniu powoduja @, ale ja odstawilam i nie pojawilo sie nic, a biorac dupka mialam plamienia jakies dziwne, byc moze implantacyjne byc moze z nadzerki, poki co odpukac tfu tfu nic, lekarz kazal odstawic dupka jakies 2 tyg temu wiec nie uzywam. Mysle ze powinnas skonsultowac to z lekarzem, bo takie uzywanie progesteronu na wlasna reke moze wyrzadzic wiecej krzywdy niz pozytku.

Wstalam, zjadlam jajecznice, zaraz zabieram sie za pakowanie rzeczy w kartony a o 16 do kina :D
Od jutra przeprowadzka pelna para.

reklama
dzieki. plamienie zamieniło sie w @ wiec odstawiam buteine i za 3 dni zaczynam kolejny cykl z clo i wiesiołkiem i castagnusem. trzymajcie kciuki.

Do góry