reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

maaadziarka od dawna mam plamienia miałam nawet jak brałam tabsy teraz już od ponad pół roku nie biore i kazdy miesiac taki sam...ale masz racje nie ma sie co spinac na razie ma byc spontnicznie i przyjemnie:) mamy zamiar cieszyc sie soba i dobrze sie bawić, wiem ze jak sie nakrece to i moj M bedzie zestresowany i wtedy to nam na pewno nie bedzie wychodzić...tylko troche sie przestraszyłam bo nigdy nie myslałam ze plamienia przed @ moga byc powodem niedoboru czegokolwiek...
A kot tak kaskader jakich mało w ogole z niego agent, bo to pierwszy kot jakiego znam który lubi wode i wymysla sobie rózny zabawy tak zeby tylko sie zmoczyć:) kiedys jak bede miala chwile wrzuce jego zdjecia:)

BC fajnie ze w miare łagodnie wszystko przechodzisz...a czas leci pamietam jak gratulowałam skonczonych 4 tygodni:)

Ostatnia edycja:
reklama
Soglam
z tego co wiem ,to FSH, T3 i T4 (h. tarczycy) można robić na NFZ, tylko musisz mieć skierowanie

Big Child fajnie masz - też tak chce, to Wam się dość szybko udało, naprawdę pozazdrościć

Paluszek
Więc skoro masz tak od dawna to nie koniecznie musi to być związane z czym kolwiek, może poprostu tak masz i tyle. A Twoja mama albo ktoś z rodziny tek nie ma?
W takim razie życzę licznych wzlotów i uniesień :-) owocnych w skutkach

Ja narazie mykam dziewczynki, postaram się odezwać jutro. Trzymam za Wasze fasolki kciuki i przesyłam fluidki ^-^-^

Ostatnia edycja:
raczej zawieszone bo watpie ze uda mu sie akurat trafic w te dni z przyjazdem.

paluszek lepiej isc przed staraniami do gina zeby sie zbadac i zob czy wszystko ok cytologie i zeby gin dal zielone swiatło dla staranek,dobrze tez brac kwas juz na 3 miesiace przed staraniami ,najlepiej do gina isc w polwie cyklu zeby wiedziec co i jak ale ty chyba juz byłas nie ja juz sie tu gubie tyle nowych osob

kwiatuszekq byłam, byłam i wszystko u mnie ok:)usg i cytologia zrobione, dostałam zielone swiatło:) folik biore od 20 dni tylko musze to badanie na toksoplazmoze i cytomegalie zrobic i glukoze No i chce troche ten swoj organizm ogarnac zeby chociaz mniejwiecej wiedziec jak u mnie z temperatura itp bo jak pisałam, wczesniej mnie to kompletnie nie interesowało:)

No to sie strasznie długo nacieszyłam tą swoją kobiecością ehhh szkoda gadac, jak wyszlam z gabinetu to sie poryczalam :(((((((

Pecherzyk nie pekl, bedzie sie luteinizowal, ma wielkosc teraz 19mm, endometrium pieknie uroslo 11,5 mm
Mam przyjsc w kolejnym cyklu w 11-12 zeby zobaczyc co sie dzieje, powiedzial ze jeszcze jeden cykl damy sobie na obserwacje zeby sie dowiedziec czy nie pekl tylko raz czy tak jest w kazdym cyklu, jesli tak to poda zastrzyk na pekniecie
kazal zrobic badanie nasienia zeby miec pewnosc ze plemniki sa zdolne do zaplodnienia

jak widac bol w podbrzuszu, piekny skok tempki i piekne testy owu o niczym nie swiadcza !!!

Witam dziewczynki:) dopisałam soglam na listę i uciekam bo angina pełną parą i praktycznie się ruszać nie mogę :-(
Ale oczywiście musiałam sprawdzić co u Was :-)
Pozdrawiam serdecznie i kochanych Walentynek życzę !!! :)

hej dziewczyny, przyszła mi na mysl pewna rzecz. Jak pisałam wcześniej w 12 dc miałam mały pęcherzyk i cienkie endometrium, dzisiaj jest 15dc i jeszcze temp. nie skoczyła (zawsze było 13-14 dc), i tak mi zaświtało w głowie że może to jest skutkiem rozpoczętych przeze mnie w tym miesiącu ćwiczeń? Chodzę na brzuszki i pilates i pierwszy raz tak mi się przesuwa. Czytałam, że dziewczyny, które przygotowują sie do inseminacji nie mogą ćwiczyć, ja co prawda do inseminacji się nie przygotowuję ale obawiałam się już, że mam za niski poziom estrogenów a tu proszę być może znalazłam rozwiązanie. Co o tym sądzicie?

Donia
Ruch to samo zdrowie, więc możę to jest rozwiązanie. Ja też zaczynam ćwiczyć :tak:

Dotka
Przykra sprawa z tym pęcherzykiem, ale może to tylko raz tak wyszło, może w następnym cyklu będzie dobrze. Trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
madziaaarka ale mnie się właśnie od tych ćwiczeń poprzestawiało ;(, podobno podczas ćwiczeń jest mniejsze ukrwienie macicy i może nie rosnąć endometrium, jutro idę do gina to się podpytam

reklama
hej dziewczyny ;) wrocilam z gor... bylo super chociaz troche krotko.... ale oderwałam sie od mysli i wyczekiwania @. gratuluje dziewczynom ktorym sie udalo :* ja mam taki mały problem i chcialabym prosic o porade.... ostatni okres mialam bardzo dziwny gdyz wystapilo wczesne poronienie.. powinnam dostac @ 12 stycznia ale dostalam plamienia 14 a nastepnego dnia bylo juz duze plamienie i potrwało 4 dni a normalnie moj okres trwa 7 dni... moj normalny cykl wynosi 30 dni. w tym miesiacu powinnam dostac @ 11 lutego ale chyba cos sie rozregulowało bo dzis jest 31 dzien cyklu od tego duzego krwawienia czyli od 15 stycznia. łykam bromergon i luteine. o sluzie nic nie moge powiedziec gdyz przez luteine i tak i tak jest biały gesty itd... dzis rano robiłam test.. jedna kreska.... cos mozecie powiedziec czemu dlaczego i jak długo czekac? pozdrawiam

Do góry