reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Powiem Ci Magda, ze bardzo dobrze, zero mdlosci, naprawde sporadycznie sie pojawiaja, jedynie kregoslup serio daje o sobie znac, mam jakis ucisk na dol kregoslupa i czasem jak za dlugo postoje albo posiedze albo za dlugo leze to jak ide to jak paralityk, takze przeprowadzamy sie i ide na basen.
Piersi mi urosly i bola, brzuch tez pobolewa, ale mdlosci brak, nie wiem czy sie martwic...

reklama
jedynie kregoslup serio daje o sobie znac, mam jakis ucisk na dol kregoslupa i czasem jak za dlugo postoje albo posiedze albo za dlugo leze to jak ide to jak paralityk, takze przeprowadzamy sie i ide na basen. .

BC- mam dokładnie taki sam problem tylko nie wiem czy to ból kregosłupa czy cos mi uciska na jakis nerw bo boli mnie nie na samym kregosłupie tylko troche z boku. Nie chce wiedziec co bedzie pozniej jak juz teraz czasmi ciezko mi sie podniesc z bolu :/

ale mdlosci brak, nie wiem czy sie martwic...
widze co piszesz...:D Kop w dupsko :p

Hahaha Devi.. Dopiero co taka pozytywna bylam :-D Dobra dobra cofam ;-)
Co do kregoslupa to mnie roznie, raz ledzwie, cos takiego jakby korzonki, ze nie umiem stapac bo tak mnie kluje i stad kustykam do lazienki, albo odcinek piersiowy, tak jak dzis mnie boli.
Ja to sie z tym liczylam... Mam krzywiutki kregoslup w odcinku ledzwiowym jak i piersiowym takze bede cierpiec, ale trudno sie mowi.

BC- prosze nie pisz mi ze trzeba sie martwic brakiem mdłości...tym trzeba sie cieszyć :) pamietaj ze ja nie mialam mdlosci wcale a dzidzia zdrowa z tego co sie orientuje :D
A wogole skad pomysl ze brak mdlosci musi oznaczac cos zlego i jest powodem do zmartwien :?

BO gdzies sie naczytalam ze jak sie wymiotuje to znaczy ze ciaza przebiega prawidlowo. Do tego doczytalam ze bol kregoslupa i brzucha czesto moze byc poczatkiem poronien i to mi sie tepo wsadzilo w moja glowe. I nie chce wyjsc :-D
Poza tym Ty kiedys tez sie martwilas ze nie masz objawow! No ale dobra dobra, juz przestaje przeciez, bo nic to nie daje, czemu na mnie ma pasc jakis pech, skoro mialam szczescie.

A mi się zajebiście zaczęły walentynki.... Mój pojechał z naszym chomikiem do weta by uśpić..... Nie mam dziś nawet najmniejszej ochoty iść do endo a co nawet myśleć nie chce o wychodzeniu z domu.... Tak całą noc ryczałam, że żołądek zaczął boleć i siedziałam nad miską......

BC- to ja ronie od 14 tygodni jesli wierzyc takim rzecza ;) tfu tfu.....bo mdlosci nie mam, kregosłup mnie boli i brzuch tez sie zdarza :/
Zaufaj swoje intuicji i organizmowi- naprawde masz takie zle przeczucia ze wszystko co sie dzieje w twoim organizmie...ach moja ciezaroweczko :)

W sumie to nie mam zlych przeczuc, ja taka jestem poprostu nadmiernie martwiaca, nad wyraz wyolbrzymiajaca. A ogolnie to czuje sie dobrze sa dni ze zapominam ze jestem w ciazy. Ale taka jestem! Jestem w ciazy martwie sie o to, urodze dziecko, bede przewrazliwiona ze cos tam znowu nie tak, jak dorosnie to wogole osiwieje!! :tak::-D

Aerleda przykro mi z powodu chomika, przykro mi ze cala noc przeryczalas!

Aelreda- przykro mi z powodu chomiczka, faktrycznie walentyniki nie ciekawie sie dla ciebie zaczeły :(
BC- rozumiem Cie, ja na codzien tez jestem z tych przewrazliwonych ale jesli chodzi o ciaze to jakos wyluzowałam, wierze ze bedzie dobrze no i mysle o tym ze jesli ja teraz bede sie wiecznie martwic to potem dziecko urodzi sie przewrazliwione i wszystkiego sie bojace

reklama
Aelreda- przykro mi z powodu chomiczka, faktrycznie walentyniki nie ciekawie sie dla ciebie zaczeły :(
BC- rozumiem Cie, ja na codzien tez jestem z tych przewrazliwonych ale jesli chodzi o ciaze to jakos wyluzowałam, wierze ze bedzie dobrze no i mysle o tym ze jesli ja teraz bede sie wiecznie martwic to potem dziecko urodzi sie przewrazliwione i wszystkiego sie bojace

Do góry