reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hej dziewczyny :)
Ja tak szybko wpadłam się przywitać i uciekam z Julią na spacer. Dzisiaj w nosidełku :tak: ubiorę nas ciepło (bo tu dzisiaj chłodem wieje jak nie wiem) i ruszamy :)
Dzisiaj u Julii niestety wcale nie jest lepiej, ale widzę, że schodzą jej górne jedynki...jest duża różnica do sprzed paru dni... no nic, jakoś to musimy przetrwać, tylko nie wiem, czy to właśnie ząbkowanie czy skok rozwojowy tak ją dręczą... na szczęście to już chyba przedostatni skok rozwojowy w tym roku (choć nie wiem, czy to aż takie pocieszające:confused:)...

IWASKU to życzę, żeby temu kupującemu Wasze autko najbardziej się spodobało i żeby szybko po nie wrócił :tak: a i Tobie życzę powodzenia w szukaniu nowego autka:-) ja jakbym miała szukać to byłby to totalny nie wypał, bo z pewnością patrzyłabym tylko na kolor i czy zadbany w środku :-D na reszcie się niestety nie znam:zawstydzona/y:
A co do skoków i ząbkowania to wiesz IWASKU, każde maleństwo przechodzi przez to wszystko inaczej więc trzymam kciuki, żeby Igorek był dzielny i nawet nie zauważył, że coś złego się dzieje :tak:

Sun ojej!!! nawet nie wiesz jak ja mocno trzymam kciuki!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& chyba wszytskie paznokcie obgryzę do Twoich wyników :tak: będę tu pewnie cały dzień zaglądać co chwilę czy aby już? :-)

Neciuszka oj spryciulek mały z tej Waszej Małgoni, super, że tak szybko do wszystkiego dochodzi :tak: a co do smoczków to wszystko zależy od firmy, większość ma przedział od 0-6m, a potem od 6-18m, ale są takie z krótszymi przedziałami np 0-3m, albo z dłuższymi 0-9... na prawdę różne widziałam, więc to zależy jakich Wy używacie :happy2:

Sil oj jaka PIĘKNA ta Twoja NIUNIA!!!:tak: cudo! :* widać, że radosna z niej dziewczynka :) i jak pięknie wymalowana na dzień dziecka :tak: któż ją tak ładnie umalował?:-)

lamiav współczuje ciężkiej nocki :confused: znam ten ból, bo pierwsza 2-3 miesiące takie miałam... :nerd:

Pyscku
witaj :*

Kwituszek i Tobie życzę, żeby lutka pomogła, i żeby tam wysoka temp cosik dobrego oznaczała :tak:

Magdalenko hehe!! :) no to rzeczywiście jest jakiś znak z tym smokiem!:tak: są sobie pisani!!!:tak::-p no ja też w życiu bym się nie spodziewała, że załapie aventa, że jakiegokolwiek w ogóle załapie!:szok: a tu psikus taki nam zrobiła:) no i fajnie, że masz już dwa w następnym rozmiarze :) oby się tylko nie rozmyślił!!! :tak: A co do smyka, to my właśnie byliśmy tam wczoraj po smoczki, kupiliśmy dwa lovi i dwa aventa, i jeszcze klamerkę, i trzypak ślicznych bodziaków na dł. rękaw :tak: przecenione z 45 na 30zł :tak: i rzeczywiście są spore wyprzedaże, ale niestety mało jest rzeczy w rozmiarze 80 i powyżej a Julia już takie nosi :-p

Natkusia ojoj!!! tak żadko tu wpadasz, że za każdym razem jak Cie dłużej nie ma, to już mam nadzieję, że na porodówce jesteś :tak: no ale nic to:) czekamy dalej! :tak:

A co do tego tematu żywieniowego na kameralnych, to nowy wątek może założyć tylko Magd.a czy ktokolwiek może sobie tam założyć nowy wątek? :happy: ja to się niestety nie znam na takich grupach zamkniętych :-p

reklama
Witajcie
miq jak się czujecie robaczki?
Neciuszka a dziękuję całkiem dobrze:) jakoś ten weekend szybko zleciał, w sobotę był grill, przyjechali moi rodzice z bratem , przyszłą bratową i moim chrześniaczkiem-grill był udany:) a wczoraj byliśmy ze znajomymi na rybkach, iiii ... spiekłam sobie buzię. Niby słońce było za chmurami i wiał wiatr a spaliłam twarz, że szok, jakbym wiedziała, że jest szansa na opalanie to bym chociaż koszulkę na ramiączkach ubrała a tak mam spieczony dekolt, twarz i ręce poniżej rękawków ah piecze i wyglądam jak Indianin he he

Sun &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pyscek przykro mi bardzo
Magdalena też byliśmy w smyku, mężuś już chciał kupić taki puchaty sweterek...musiałam go hamować teraz na 1 miejscu jest wózek
oczywiście cały tydz nie udało się odwiedzić hurtowni, ale oglądnęliśmy wózki w smyku ale nie zakochałam się w żadnym. Ale bylismy świadkami dziwnej sytuacji, aż mój mąż był w szoku. Była tam młoda para, dziewczyna miała brzuszek na 4-5 miesiąc i oglądali wózki, ale ona stała z boku, jak już coś zaproponowała to ten chłopak nie bo... ona że ten jest ładny a ten nie bo ... on nie miała nic do gadania. Wózek wybrał on i nie mam pojęcia co to było, chyba najgorszy jaki był w smyku, chociaż tam raczej nie ma byle czego. Aż było mi żal tej dziewczyny

Sun lepiej że błąd szybko zniknął bo to czekanie potrafi zabić.. Ale dasz radę :* &&&&&&&&&&&&&&&&&! I Ty nam od razu pisz :tak: :*

Lilly każdy może stworzyć nowy wątek na kameralnych jakbyś tak miała ochotę :tak: dobry pomysł z wątkiem żywieniowym :-) miłego spaceru :*

Booszzz jakiego ja mam smaka na piwo karmi aż ślinotoku dostaję :szok: na szczęście jest zimne w lodówce :-D czekam jeszcze 5 min aż zmierzę sobie cukier po śniadaniu a jak się przyssie to mnie zabraknie ;-)

Miq ten facet to jakiś tyran :sorry2: ale niestety takie małżeństwa się zdarzają i kobiety są mega biedne.. a wyobrażasz sobie jak dziecko będzie na świecie jak on jej robi problem z wózkiem? Armagedon.

Ostatnia edycja:
dziewczynki do pełni szczęścia brakuje nam tylko kompletu dokumentów do dziekanatu. Promotor odpisał właśnie że bardzo dobra praca, tylko kilka słów we wstępie zmienić trzeba i ma drukować i składać :-D:-D:-D:-D:-D

natka ale smaka robisz :-p

sun może ci się uda zalogować :-)

miq czyli weekend udany :-) ja się piątku doczekać nie mogę bo jedziemy do moich rodziców mama zamyka sklep trzeba im pomóc no i ma imieniny wtedy też :-) a od 15 lipca jadę tam z Małgosią na przynajmniej tydzień

Netka no to super! :-):-) jednak się udało.. aż mi kamień spadł z serca ;-) jeszcze raz brawo! Tylko teraz niech mężuś przygotowuję a jestem pewna, że pięknie się obroni :tak:

Oj sory :zawstydzona/y: ale aż się trzęsłam nad tym karmii :-D wpadnij, mam jeszcze jedno w lodówce :*

Miq ten facet to jakiś tyran :sorry2: ale niestety takie małżeństwa się zdarzają i kobiety są mega biedne.. a wyobrażasz sobie jak dziecko będzie na świecie jak on jej robi problem z wózkiem? Armagedon.
to była bardzo młoda para-obrączek nie zauważyła, ale mój mąż nawet posumował, że przecież to i tak my mamuśki chodzimy więcej na spacerki i o pewnych rzeczach jak np ciężar wózka, zwrotność powinnyśmy my decydować a facet może jedynie zwrócić uwagę na sprawy techniczne, śrubki, wykonanie, czy dobrze się składa... a ona nie miała nic do powiedzenie, mówi do niego, że za ciężki a on, że głupoty gada, będzie miała przesrane życie...
Neciuszka to troszkę roboty Cię czeka ale zawsze troszkę odsapniesz jak ktoś się Małgonią zajmie. Moi rodzice długo u Nas nie byli, jakoś zawsze nie mieli czasu, a teraz przynajmniej miałam się pochwalić, bo i łóżeczko, i łazienka już zbliża się ku końcowi... fajnie było
co do Karmi to też zgrzeszyłam przy okazji grilla, stwierdziłam, że nie zrobię małej krzywdy...

miq ale to przyjemna praca nawet będzie my pozabieramy resztki towaru ze sklepu a panowie będą rozkręcać meble. Tam chętnych do opieki nad Małgosią nie brakuje bo dziadki, mamy siostra i jeszcze kilka innych osób :-) wiem że jak pojadę w połowie lipca tam to wypocznę nawet bo chętnie będą się nią zajmować, nawet do fryzjera się wybieram wtedy bo mam już straszne odrosty. a u moich rodziców choć by najcięższa praca była to atmosfera jest wspaniała, tym bardziej że mamie już chyba menopauza mija i znów jest taka jak dawniej. a ci od wózka to szkoda gadać :baffled: j

Neciuszka to super
ah nie ma jak to u mamy, widzę, że mojego męża też ciągnie do moich rodziców bo tam jest zupełnie inna atmosfera, moja mama traktuje mojego męża jak swojego syna, widzi, że on mnie i maleństwo dobrze traktuje to i ona się do niego dobrze odnosi

reklama
Do góry