reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

neciuszka: a no widzisz, tak to jest, ze jak pomoc potrzebna to mają cie w d.... , a Małgosia grzeczna, czy płacze ? Oj to mąz sie dzisiaj narobi jak ma tak mało casu na zakończenie pracy - powodzenia mu żyucze i niech sie obroni na 5 na złość wszystkim
bo moja juz od pół godziny marudzi i żali się, mąz z nią tańczy po całym domu, ja co chwile sie podnosze ,ale każe mi siedzieć i sam sie nią zajmuje, a ja nie mog e jak ona tak płacze.
a ja moze bym była chętniejsza na bara bara ale szew mnie boli, no i raz mam raz nie mam @ i to mnie zniechęca no i jeszcze myslenie o Adzie ze sie nagle obudzi albo cos -psychoza

reklama
lamia piszemy z małżem na dwa komputery ja robię tabelki i obliczenia wykresy a pisze inny podrozdział. wzięliśmy teraz ją wykąpać i z małą poszłam do kuchni żeby jej mleko zrobić to nagle się obudziła bo przecież mała spokojna była to ona się nie wtrącała nosz k... żeby nie płakała położyłam ją na łóżku obok i jedną ręką wiem paskudna ja zapychałam smokiem a drugą próbowałam liczyć. mam nadzieję że jak się teraz naje z butli to pójdzie spać i znów nas czeka dłuugi wieczór :-( mam już serdecznie dość pocieszające jest to że jak się to wyśle to ewentualne jakieś poprawki to już pikuś w tym wszystkim. mnie na szczęście się wszystko zagoiło, a z czasem przechodzi obawa że zaraz się obudzić może, albo bierzesz się za bzykanie zaraz jak zaśnie :-D

neciuszka: a jak dobrze że ktoś mądry wymyślił smoczek :-), ja sie przyznaję ze czami jak nie mam juz siły to tez daje małej smoja kłade ja i przytrzymuję bo często jej wypada z buziaka i Ada sie denerwuje okropnie,
Dzieki za rady o bzyku bzyku ;-)

halo halo.. podczytywałam was trochę w ciągu dnia ale wybaczcie nie odpiszę.. mały dał mi dziś tak popalić że ledwo żyję. poszedł w końcu spać a ja mogę chociaż tych parę słów do was.. Nie wiem co mu jest.. czasami już mi się wydaje że jest lepiej i przechodzi mu ten straszny okres a potem jest seria dni takich jak dziś..

widzę że romanse kwitną:) Dobrze, dobrze. Jeżeli lilly nadal ma coś do igorka to ja bezwzględnie zapraszam do kiślu i jedziemy a gołe klaty:cool2:

sleep stworzyłam taki skromny aczkolwiek treściwy chyba monolog wiadomo gdzie :rofl2:

a z powodu takiego że konam i ledwie na oka patrzam idę się wykąpać i spać bo po wczesnoporannym karmieniu się nie kładziemy już tylko dalej za pisanie brać się trzeba. małż coś tam jeszcze skrobie ja już nie mogę

dobranooooc :*

Milia chyba nie powinno się nic stać ale obawy rozumiem i nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Moja też w świeżego ;)

Miałam się pożalić, pojechałam na budowę i mnie teściowie ujrzeli,. bo oni teraz auto mają... i że musimy pojechać... no to wpadliśmy jak po ogień do nich, bo ja na pogrzeb się spieszyłam i się nasłuchałam...
1. o jak Ty ładnie schudłaś, zeszczuplałaś tak po tej ciąży... przykro mi się zrobiło, bo ciągle robi takie aluzje, jak jej pokazałam w dobrej wierze suknię ślubną to mi powiedziała, że fajna, wyszczupli mnie.. nosz...
2. A Ty doszłaś do siebie po porodzie już? WTF?
3. Bo Artuś jak był wrzesień to już stawał w łóżeczku, czemu ona nie staje? (mój mąż jest ze stycznia, czyli we wrześniu miał 8 miesięcy, ona ma 6)
4. A babcia kazała mu dawać jak był taki mały pomidory i ogórki, dawaliśmy, a wy jakie warzywa jej dajecie? Odebrałam, jakbym źle żywiła dziecko, bo oni wiedzą lepiej...
5. O jakie ona ma nogi grubiutkie, będzie miała na czym stawać
6. O jak ja bym ją pobawił - to teść - niech mi któraś przypomni, kto nas z domu wyciepał?

No... tyle. koniec ogłoszeń.

Sil skąd ja to znam... moja teściowa ostatnio troszkę schudła to ze wszystkich robi grubasów a z siebie eksperta od odchudzania :baffled: już mi powiedziała z czego przydałoby mi się schudnąć :baffled: a sama żarła milion jakiś tabletek...

sil współczuję, ja w tym temacie co nieco powiedzieć mogę dziś

fifka no ależ zięcia mam zdolnego ja wiem on się tak rwie bo do Małgosi chce :-p

milaa ja zaparć na szczęście nie miałam ale może rzeczywiście te śliwki pomogą

znów jak to bywa umiesz liczyć licz na siebie :baffled: ale tak im k... zależy żeby Łukasz się obronił :no: do jutra wieczora wysłać musi moc liczenia i pisania jeszcze Małgosia spać nie chce i co znów na obietnicach się skończyło. wsadziłam ją w huśtawkę bo leżenie obok mnie jej się znudziło a ja wracam do robienia tabelek i liczenia. przepraszam że tak o sobie ale nie mam komu żali wylać bo widzę że małżowi też przykro jest z tego powodu

lam to ja przeciwnie jak byczek rozpłodowy :-D

Necia jeszcze troszkę i będzie po wszystkim!! mąż się na pewno obroni na 5 i będziecie mogli sobie nawzajem zawdzięczać sukces! W ogóle to bardzo podoba mi się Wasza współpraca! :*

lamia piszemy z małżem na dwa komputery ja robię tabelki i obliczenia wykresy a pisze inny podrozdział. wzięliśmy teraz ją wykąpać i z małą poszłam do kuchni żeby jej mleko zrobić to nagle się obudziła bo przecież mała spokojna była to ona się nie wtrącała nosz k... żeby nie płakała położyłam ją na łóżku obok i jedną ręką wiem paskudna ja zapychałam smokiem a drugą próbowałam liczyć. mam nadzieję że jak się teraz naje z butli to pójdzie spać i znów nas czeka dłuugi wieczór :-( mam już serdecznie dość pocieszające jest to że jak się to wyśle to ewentualne jakieś poprawki to już pikuś w tym wszystkim. mnie na szczęście się wszystko zagoiło, a z czasem przechodzi obawa że zaraz się obudzić może, albo bierzesz się za bzykanie zaraz jak zaśnie :-D

My też zawsze czekamy jak zaśnie :-D

LAmia Bartuś smoczka toleruje tylko do snu... więc ja go w ciągu dnia nie przekonam :-p

Sleep biedny Filipek... :-( a podajesz mu coś na te kolki?

Lily u mnie nie jest tak źle z tym układem trawiennym i dość często jem smażone rzeczy, ale dzisiaj jakoś wyjątkowo mi zaszkodziło :zawstydzona/y: Boże jak ty nie jesz smażonego to co ty jesz? :szok: Ja bym z głodu umarła chyba :-D

A mój z kolei uwielbia nawalić podczas przewijania..... i to zawsze kiedy ma już świeżego pod tyłkiem podłożonego :dry: noż jakby nie mógł w starego :angry:

Sil oj tak... teściowie to temat rzeka... Moi ostatnio są wzorowi, ale ja wiem że to tylko kwesta czasu :sorry2: I nie przejmuj się! Jesteś ekstra laska! I jesteś najwspanialszą mamą dla Dominisi! :*

Oj Necia współczuję... heh... nawet nie wiem co ci powiedzieć... :-( Mam nadzieję ze mała zaraz uśnie i będziesz miała czas na to pisanie...

Jasne ze Konradek chce do Małgosi! :-D Właśnie dlatego tak się rwie do chodzenia! :-)

Lam ja niby szybko zaliczyłam swój pierwszy raz... bo w 5 tygodniu po porodzie ale szew mnie bolał... I mimo ze zaraz mija 6 miesięcy po porodzie to wciąż na początku mnie tam boli :zawstydzona/y: Jak już pójdzie to jest dobrze, ale początek maskara... zero spontaniczności przez to... :crazy:

I Necia ma rację, my też idziemy często na bara bara jak tylko Konrad zamknie oczy :-D

Aaaa i Karp zrobiony! Więc przesyłam!
Zobacz załącznik 477183
Niby dużo go było... ale jak usiadłam to połowę na raz zjadłam :szok: chyba w niedziele znowu maż karpia będzie łowił :-D

Sleepy
ja ci wcześniej pisałam ale chyba nie doczytałaś ze Mała Lily zaręczyła się z Barkiem Magdaleny a Magdalena oświadczyła się Lamiav! i jeszcze ze Dominika Sil czeka na dzieciaczka Pyscka! :tak: Możesz obrazek uaktualniać :-D
Oj biedny mały... kurcze... moze znowu jakiś kok rozwojowy?

Aha i Natkusia mi pisała ze dzisiaj ma zalatany dzień i jeszcze nie rodzi! :tak: Tak więc spoko luz! :-)

No i ja będę się zbierać zaraz spać bo jutro dwa egzaminy mnie czekają... :szok: Stresa mam jak nie wiem.... - czyli jak zwykle! Heh jak jutro i pojutrze zaliczę te 3 egzaminy to juz będzie po mojej sesji... :tak:

A mały fatalnie spi... jak zasnął o 20 to już dwa razy się budził z płaczem... - tak jakby coś mu się śniło.... w nocy wczoraj miał to samo... obudził się koło 2 i się do mnie tulił... jak go głaskałam i trzymam za rękę mocno to był cichutko i zasypiał... ale jak tylko zasnęłam to zaraz mnie budził i sprawdzał czy jestem :no: Kurcze... co on taki jakiś znerwicowany??? :-(

Fifka to trzymam kciuki! "Ja też mam jutro egzamin na 10 :-) a potem idę do brata na urodzinki!

Tak więc uciekam się uczyć!! Dobranoc moje drogie :*

A Sleep ja też tam odpisałam :*

Witam ,

co słychać ?? są nowe mamuśki , dzieciaczki na świecie ??
Natkusia jak tam u Ciebie Michał już wychodzi na świat czy jeszcze mu tak dobrze że nie chce wychodzić z brzuszka od mamusi ??

reklama
fifka: dziekujemy z męzm za karpika :-). A tobie życze jutro zdania egzaminu i w ogóle to końca sesji.
wiesz co moja mała czasi tez taka niespokojna, i sie zastanawiam czy to nie wpłynie na jej późniejsze życie, czy nie jest za nerwowa, a przeciez nie kłócimy sie przy niej, nie podnosimy głosu, po prostu chyba dzieciaczki tak mają, a my mamusie przewrażliwione

slyp: oj biedny Filipek, jakbym mogła to bym go przejęła od ciebie na oare dni to byś wypoczęła, moja na szczęście- odpukać nie ma kolek oby tak zostało . Buziaki w brzuszek dla małego -cmok

magdalena: no u nas smoczek tylko w dzień bo w nocy to ona je na sp[iąco i na szczęscie jak nie ma złych dni, to spi ładnie .
oj ja tak naprawde to torchę szukam wymówek co do seksiku, własnie przez bolacu szef bo co jak co ale jak sie chce to sie najdzie monemt na to ;-)

neciuszka: spij dobrze i wypocznij

a ja znaowu wypoczywam bo mąz usypia mała

Do góry