reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka u nas lewa jedynka już wylazła a prawa lada moment będzie się przebijać! bo czuć już ją pod dziąsłem!

My wychodzimy na szczepienie a raczej do lekarza bo już wiem, że ze szczepienia będą nici :-( Bartek w nocy miał taki katar, że przez sen odciągałam mu gruszką a on przez sen tak ryczał, że szkoda gadać! Ale nie mogłam słuchać jak tak charczy :-( tyle kasy w aptece zostawiłam, faszeruje go tymi syropkami i g...wno to daje :wściekła/y: Poza tym zaczął mi ookroponie ulewać i teraz nie wiem, czy to przez przeziębienie, czy przez mieszankę tych leków czy może właśnie przez zęby! Na początku myślałam, że przez ziemniaczki bo zaczęłam mu wprowadzać z marchewką ale wcale nie bo wszystko poza mlekiem odstawiłam a ulewa dalej!

reklama
Hej dziewczyny

Eve GRATULUJE!!!! ŚLICZNY TEŚCIK!!! :) ewidentnie są dwie krechy :D:tak: także, spokojnych 9 miesięcy życzę :)

A ja widzę, że tutaj temat imion był poruszany :p to ja stanę w obronie imienia Julia :p a co ;-) hehe :p
Powiem Wam, że ja wybierałam to imię nie mając pojęcia, że jest tak popularne, tym bardziej, że u mnie w mieście słyszałam może o dwóch Julkach... o tym, że to imię wygrywa w rankingach powiedziała mi dopiero kilka dni temu koleżanka:sorry2:
A my zdecydowaliśmy się na nie, ponieważ ja mocno wierzę w znaczenie imion... wierzę, że wybór imienia ma wpływ na pewne cechy osobowości dziecka, oczywiście w głównej mierze o tym jaki człowiek jest, decydują geny, predyspozycje i wychowanie, ale wierzę, że imię też ma duże znaczenie. Zawsze znajdywałam sporo podobnych cech w np wszystkich Andrzejach których znam, Kaśkach, Gośkach itp.
I np z tego co słyszałam, Julki są otwarte, radosne towarzyskie :) i u nas się to całkowicie sprawdza :) może nieskromnie to zabrzmi, ale Jula jest na prawdę rewelacyjnym dzieckiem, nie płacze,nigdy nie wymusza, ciągle się śmieje, wszystko ją bawi, ja nigdy nie widziałam jej łez!!! nie ma osoby, która by nie jarała się naszą Julką, wszyscy zawsze o jeju, jakie to fajne dziecko!! jaka śmieszka!! jaka grzeczna!! a sąsiedzi ciągle chodzą i pytają co z tą naszą córeczką, bo oni nigdy płaczu nie słyszeli a u nas wszystko się niesie... wiele osób mi nawet powiedziało, że Julia jest najfajniejszym dzieckiem jakie znają :-) ostatnio byliśmy w odwiedzinach u znajomych z dwójką małych dzieci to byli w szoku, jak dziecko może być takie grzeczne i zadowolone cały czas :-p ano może :)
Także nie bójcie się imienia Julia :) myślę że kiedyś imiona bardziej się powtarzały, np Kaśki, Gosie, Anie itp. ludzie rzadko wybierali niestandardowe imiona, a teraz przy tak dużej otwartości w wyborze imion, kiedy tak duży jest wybór, nikogo już nie razi jak ktoś da na imię dziecku Jonatan :) więc i te imiona aż tak strasznie się nie powtarzają :)

Muszę jechać na badania kontrolne i zastanawiam się po co, bo teraz nawet krwi i moczu nie badają... Tylko się idzie do lekarza i wbija pieczątkę... masakra jakaś

Kochany kwiatuszku wiem, że jest Ci ciężko i nie mam Ci czego wybaczać... ;-) A życzę Ci aby @ wredna nie przyszła :-)

Ja już zmykam.... trzymacie się cieplutko :-)

Ostatnia edycja:
Fifka nam płeć była całkowicie obojętna, no ale już się tak nastawiłam na tą córeczkę, zresztą M tak samo...
natkusia kciuki za wizytę zaciśnięte &&&&&&&

reklama
Ewika myślę ze duzo za późno... mój troszkę kicha a wczoraj troszkę kaszlał. Ale nie idziemy na razie do lekarza bo gorączki nie ma, czuję sie też nieźle więc na razie czekamy :tak: Zdrówka dla Lilianki!

Magdalena
no to szybko mu ząbki idą :tak: Większość dzieci pierwsze ząbki ma dopiero po pierwszym półroczu. Ja też przewiduję ze u nas dla dzień już ząbek ujrzy kompletnie światło dzienne ale na razie czekamy i smarujemy dziasełka :-)

Mój też zaczął ulewać, moze nie jakoś tragicznie ale zaczął a od dwóch miesiecy nie ulewał już wcale... podobno tak dzieci mają od wsadzania rączek i zabawek do buzi i mu się ciągle coś cofa, wiec się nie przejmuj! Mój mały z kolei zaczął mieć twardą kupkę - jak plastelina i zastanawiam się czy to normalne... bo po marchewczce jest taka jak po mleczku a po ziemniaczkach i dyni zrobiła sie właśnie taka zbita.

Pyscek ty lepiej napisz jak tam się czujesz!!!! Ja wypytuję co chwila o ciebie! Widziałam wykresik! Bardzo dobrze rokuję :tak:

Lily ja słyszałam ze Julie to "słabe" psychicznie osoby które często popadają w załamania i ciężko przechodzą niepowodzenia. Też wierzę w znaczenie imion i w zodiaki (nawet w zodiaki jakoś bardziej) ale wiadomo są wyjątki od reguły! U mnie właśnie dlatego wygrało Imię Konrad z powodu znaczenia. Oznacza "Niosący dobra nowinę" jest to patron duchownych i artystów. Mężczyzna bardzo wrażliwy na naturę i sztukę... czyli wykapana mamusia! :-D Ale też bronie Julii bo ja uwielbiam te imię! Zawsze mi się córeczka Julia marzyła, tylko w moim otoczeniu tych Julek jest tyle ze mi sie troszkę odechciało... Ja jako Emilia nie mam zbyt dużo znajomych o tym imieniu co mnie bardzo cieszy i to bardzo cenie, z kolei mąż to Krzysiek których tylko w jego pracy jest 4... :dry: no i zaczynają się przezwiska... -Krzysiek młody, gruby, łysy itp.. O ile teraz jest dorosły to rybka ale jak jest się dzieckiem to takie wymyślone przezwiska mogą być krzywdzące...

Sil a na co te badania? :szok:

Belka ja zanim zaszłam marzyłam o córeczcę ale jak zaszłam czułam ze to na pewno chłopiec i nie dopuszczałam do soebie innej możliwości. od początku mówiłam On do brzuszka i mam teraz syneczka :-D

Młody znowu śpi! Idę się szykować bo po 12 jadę do mamy!! od 2 dni ma melodię chłopak do spania... wczoraj też pół dnia przespał :sorry2: Ale to chyba przez tą pogode...

Do góry