reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Jak ja się cieszę, że moja pediatra jest normalna... Nie wysyła nigdzie, bo uważa, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i jest w porządku, nie ma co na siłę, bo nie przewraca się, ale siada i to jest ok. Ale my mamy neonatologa, może dlatego. Ale oby pomogło i oby Mały się nie zraził

reklama
Fifka współczuję sytuacji z tą rehabilitacją.... masakra jakaś! niestety tak to jest z naszą służbą zdrowia, że jak Cię coś zaniepokoi i idziesz do lekarza by skonfrontować swoje wątpliwości, to zazwyczaj coś Ci wynajdą... bo przecież nie możesz tak po prostu wyjść z gabinetu, bez żadnej recepty ani skierowania:sorry2: u mnie było tak samo, poszłam do lekarki z powodu wymiotów Julki, a wróciłam z trzema lekami na przeziębienie, które są od ok 3r.ż., a Julia ani kataru, ani kaszlu, ani temperatury nie miała :confused: zdrowa jak rybka, tylko ulewała więcej...
Może u Was to też takie trochę to na siłę było, wiadomo, zawsze warto sprawdzić, ale może akurat Konradek miał dzień leniuszka, albo inne plany na głowie niż stawanie na nóżkach albo wcześniej obracanie się na boczki :)
Julia do tej pory nie staje na nóżkach, ledwo się na nich podpiera, ale ja myślę, że ma jeszcze czas :) tym bardziej że ona taka kluseczka;) każde dziecko rozwija się w swoim tempie :)

A u mnie porażka, jako, że nie mogę jeszcze podnosić Julki, przyjechała dzisiaj rano teściowa do pomocy, pierwszy raz przyjechała tak na dłużej, żeby tak po prostu zająć się Julią... Już od rana ciśnienie skoczyło mi ponad wszelkie normy, szlag mnie trafił pięć razy i w ogóle płakać mi się z nerwów chciało:no: najgorsze jest to, że teściowa jest takim typem osoby, która NIC ale to NIC nie da sobie powiedzieć, cokolwiek powiem, to ona sie burmuszy, że zwracam uwagę, a przecież ona wie, dzieci swoje przecież dobrze wychowała :baffled: nosz jasn chol##ra! Miła być do środy, a od środy ja miałam jechać do mamy mojej, ale coś czuje, że dzisiaj to pierwszy i ostatni dzień...

Firma będzie dotyczyła odziezy importowanej ale zamierzam załozyc własna linie odziezy obuwia.

Fifka: Mój braciszek tez to ma rehabilitacje pomgaja ale moja mama tez trafila na taka zołze raz bo facet co go zwykle masuje nie było go to też jak widziała jak ona go masuje aż ja krew zalewała mały płącze a ona nic z tego sobie nie robiła szok

Wogóle to jestem teraz taka wystraszona bo mój miał ten zabieg i narazie az bedzie wynik 0 uzywamy prezerwatyw raz stało sie tak ze prezerwatywa zsunela sie i mi w pchwie została z sperma oczywiście wyciągłam ja ale wiadomo napewno cos sie tak rozlalo, glupia ja ze nie zapisuje kiedy mam miesiaczke i teraz wariuje bo nie wiem czy maju mialam czy nie robiłam wczoraj test ale negatywny jak za dwa tygodnie nie bede miala @ to zaś teścik.
Ogólnie cieszyla bym sie ale chcialam zawsze na jednym dziecku sie skupic a dwa obawiam sie poronienia tym bardziej ze jestem 5 miesieyc po cc a conajmniej rok po cc warto zaczekać z drugim maleństwem. a pozatym jak widze co mała przechodiz przez te atopowe zapalenie skóry to ah...

ogólnie cięzko mi bo 25 maja odeszła za tęczowy most moja kotka traktowąłam ja jak własne dziecko 7 lat prawie miała w dodatku urodziła sie 22 czerwca tak jak ja. nie wiem czemu chyba z powodu wieku bo była zdrowa, leżała pod drzwiami do domu ;((((

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mineralna, szkoda kotka, ale to chyba nie wiem, bo koty żyją więcej, niż 7 lat.
A Twoja Mała juz mama mówi?
Jak tam ślub? Przygotowania? Chwal się :)

witam fifka współczuje tej zolzy...
a co do twojej zonki to ma 6 dzien fl i temperature w gornych granicach ;-) wiec slicznie ;-) jeszcze troche i moze nam sie pochwali 2 kreskami ;-)
jutro wracamy od babci a tak fajnie bylo ;-) ale tatus chce do siebie na swoje lozko...

mineralna mam nadzieje ze fasolki niema &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

magdalenko no bo ja to od 8 z niunia bo niespi... teraz na cycu a ja pisze jedna reka... my usg bioderek mamy w sobote ,,, wiec za twoje Z&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;-)

ael no i gdzie zdjecia wiktora /.??

mówi ma ma czasem bardziej wyraźniej czasem mniej i zęby idą bo tak się slini że ja czasem kilka rayz dziennie przebieram teraz daje śliniaczek bo bym z ubrankmai nie wyrobiła.

Ślub a do przodu wszystkie formalności juz mamy brakuje obraczek, garnituru, a tak bryczka, sala, suknia załatwione

No ale kupilismy królika miniaturke.
Moja kotka to pers a persy sa obciażone dość genetycznie

A Dominisia jak tam ? zdrowa?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zdrowa, gaworzy, aż miło, ale mama nie zaznaczam, bo to nie ten etap :) moim zdaniem. Ślini się koncertowo, nawet chwilę był problem z dziąsłami, ale odwołano ;) no tak, persy krócej żyją.

Twoja mała tez tyle śpi moja zaczeła tak długo sypiac jak o 21 zasnie spi do 8:30 bez jedzenia dziś od 21 do 8 spała godzinka i zaś poszła spać i śpi do tej pory. A teraz juz nie chce spac na pleckach tylko śpi na brzuszku.

reklama
Do góry