reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

kochane dzieciaczki wszystkiego co najpiękniejsze w dniu waszego święta :-) a dla mam również tych przyszłych też życzę wszystkiego słodkiego bo przecież w każdym z nas jest dziecko więc zróbmy sobie święto :tak:

ewika jaka samodzielna :-) moja ostatnio pomaga mamie trzymając jedną rączką butelkę albo cyca

natka z tymi chłopami tak jest mój też tydzień temu nabroił głupim gadaniem a właściwie brakiem mówienia ;-)

mag jak ci się nie podoba wymień ale pokaż że doceniasz że się postarał

fifka :*

miq no to prezent będzie :-) do nas huśtawka jedzie też powinna być neidługo
my do pupki na odparzenia używamy maści pośladkowej z ziaji jest naprawdę fajna w pogotowiu jest bepanthen i alantan w razie co. A po kąpieli nie używam już oliwki a kremu pielęgnacyjnego bambino. Małgonia od dwóch dni bardzo marudzi brzuszek ją boli korzystam z chwili że w końcu zasnęła bo się za wami stęskniłam :-) zdążyłam na szczęście przejrzeć jakich ciuszków na 56 mi brakuje to się kupi coś jak na zakupy pojedziemy

Ostatnia edycja:
reklama
NALA GRATULACJE! ŚLICZNY SYNUŚ!!!

Wszystkim dzieciaczkom forumowym (tym urodzonym, tym, które jeszcze pod serduchem mamy i tym, które są przez nas tak bardzo wyczekiwane) samych radosnych dni i wesołego dnia dziecka :) oby każdy dzień w roku był takim naszym dniem dziecka :-)

a ja obecnie jestem w trakcie oczekiwania na wredną @ :( 4 czerwca ma się zjawić w całej swojej "okazałości".. niestety. Chociaż... jest jedna dobra wiadomość! Przyjście @ to znowu nowy cykl i nowa szansa :) Swoją drogą dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was podczas planowania ciąży wykonywała sobie samodzielnie badanie szyjki macicy? Podobno to dobry sposób na określenie dni płodnych. Tylko, że ja nie mam pojęcia jak to zrobić. Na necie jest mnóstwo stron an temat szyjek, ale skąd mam wiedziec kiedy jest twarda/miękka, nisko/wysoko, otwarta/zamknięta?

Sun możesz podczytujesz czasem tutaj tak jak ja? Masz już wyniki?

HEjka,

Oglądałyście przed chwilą ddtvn? W końcu ktoś zaczął prawdę mówić;P

Ewika: Rośnie kruszynka, rośnie:) Jeszcze chwila i matura;)

Nat: Brązowy! Wyłącznie!;)

mag: Weź mnie nie rozśmieszaj od rana - zamieniaj na ta która ci się podoba i się wg nie przejmuj. Chłopa pogłaskać za uszkiem, po brzuszku, powiedzieć ze z niego facet roku, turbo macho i romantyk w jednym i do wieczora mu foch przejdzie;)

fifka: majonez.. ja wczoraj straciłam wiarę w swoją silną wolę;P Co tam dzisiaj u konradka? A o tym co było lepiej nie myśleć. Pomyśl, że gdybyś miała przy sobie teraz tamto dzieciątko, nie miałabyś konrada.. Słabe pocieszenie ale zawsze

sleppy matura? No co ty moje kochane malutkie dzieciątko jeszcze ma długą drogę do matury :blink:musi jeszcze się z mamusią poprzytulać, pospać i wogule cycusiować, mamusia jej nie puści do żadnej szkoły bo jak ja bez niej tyle wytrzymam hmm??

Na początek Wszystkiego dobrego Nasze drogie dzieciaczki z okazji Waszego święta!!!

Cute+baby.gif

Po drugie dzisiaj jest nasza rocznica "bycia" razem :-D - jej... zabrzmiało to jak za nastoletnich czasów :-p I w związku z tym jutro wybieramy sie do kina i podrzucamy małego dziadkom (to będzie pierwszy raz! :szok: pewnie przez cały film będę myśleć o małym... ale jakoś chcemy uczcić we dwoje nasz dzień)

Po trzecie wczoraj w nocy miałam piekło... Mały po raz pierwszy odchorował szczepionkę... :-( biedny płakał całą noc... nosiliśmy go z mężem na zmianę i jestem nieprzytomna... :no: Boze to moja pierwsza nieprzespana noc od narodzin małego!! :szok: z tego wszystkiego spaliłam suszarkę bo w nocy zasnęłam kiedy byłą włączona... aj... dobrze ze następne szczepienie dopiero bliżej września....

Natkusia dziękuje :* jak kiedyś będzie ci źle to dzwoń do mnie o każdej porze!! wiem jak to jest... ja końcówkę ciąży i początek narodzin małego źle wspominam... (oczywiście jeśli chodzi o relację z mężem) były też dobre chwile nie powiem ale to był pierwszy taki czas naszych sprzeczek :no: ale spokojnie, to naprawdę mija... ja myślałam ze mi się związek rozleciał i że będe rozwód brała taka byłam załamana... a jednak się wszytko ładnie naprawiło jak oboje przywykliśmy do nowej sytuacji :*

Magda kto wie... moze wpadniesz do białego na wystawę w sierpniu? zobaczymy! Ja mam nadzieję ze nic straconego i jeszcze będziemy miały okazję się zobaczyć w innym terminie! :-)

Miq no to u was patrzę prezenty na bogato! :-D Mój synek dostał od nas dwie książeczki i spodenki!No i mam nadzieje ze dzisiaj pojedziemy gdzieś na spacer to moze coś jeszcze mu kupimy :-)

Ewika no pięknie!! Gratulację dla Lily!! :-)No Konrad też zaczyna być coraz bardziej "mobilny" bo potrafi pełzać mi po łóżku... strach go zostawić bo normalnie zleci... :no:

Necia oj biedna Małgosia... przechlapane z tymi bólami... :-( pochwal się później zakupami! :*

Eve ja cały czas badam sobie szyjkę! Jeśli chodzi o to czy jest twarda czy miękka to najlepszym sposobem jest porównywanie z nosem i wargami. Jeśli szyjka jest w dotyku jak warga - to jest miekka. A jak czubek nosa - to twarda. Jeśli wsówasz palca i szyjka jest zaraz przy ujściu znaczy ze jest nisko. Jak musisz szukać jej bardzo głęboko to znaczy ze jest wysoko. A co do otwartości to jeśli na czubku szyjki jest lekkie wgłębienie (uczucie podobne do zaciśniętych ust) to znaczy ze jest otwarta. Jak jest gładka i nie wyczuwasz żadnego otworu znaczy ze jest zamknięta!

Wszytkiego tego nauczysz się metodą prób i błędów! Obserwuj szyjkę przez cały cykl i w końcu sama zauważysz różnice w jej budowie w poszczególnych dniach!

Sleepy no ja też straciłam wiarę... ja przede wszystkim na razie mam za duży apetyt... a u Konrada teraz dobrze... w nocy było tragicznie....

No to tyle... Pogoda u nas paskudna... ale mam ciagle nadzieję ze uda nam sie dzisiaj gdzieś wyjsć na miasto...

A teraz idę chyba męża przelecieć póki mały śpi! :tak: bo sie domaga od paru dni a dzisiaj mamy swój dzień to wstyd mu odmówić :-D Ja odkąd urodziłam to chęć na seks mam taka średnią... niby bardzo przyjemnie ale jakoś nie potrzebuje tego...

U Nas też pogoda tragiczna, miałam iść do sklepu bo chciałam mężowi cisto zrobić na Dzień Dziecka ale nie ruszam się:no:
no prezent faktycznie będzie na bogato, już raczej na Dzień Dziecka takiego drogiego nie dostanie he he

fifka ja wręcz przeciwnie po porodzie tylko bym się bzykała :-D bo małż jak to facet zawsze chętnie hihi

miq Małgonia bierze codziennie żelazo bo jako wcześniak nie zdążyła zgromadzić i przez to ma zaparcia brzuszek boli jak to chłopaki moje domowe mawiają pogoniła demona i jest spokojniejsza nawet śpi teraz bo wczoraj tragedia była.

heh ja zgrzeszyłam wczoraj zjadłam kawałek czekolady :zawstydzona/y:
a oto przedstawiam moją wielką kobietkę w swoim prezencie na dzień dziecka :-) fotografia z deczka krzywa bo fotograf chwiejny ;)
Zobacz załącznik 470535

reklama
Fifka to widzę, że nie jestem sama z takim rozmyślaniem :sorry2: Ja też nieraz się zastanawiam jak by to teraz to było i myślę że tak już będziemy się zastanawiać zawsze.
mig to super prezen Twoja córcia dostanie :-) Ja też miałam dzisiaj coś kupić na dzień dziecka, no ale jak stanęłam w gigantycznym korku bo jakiś wypadek był, to zawróciłam do domu. Może M uda mi się później wyciągnąć.
Neciuszka super Malutka wygląda w tej huśtawce

Do góry