reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

neciuszka: ja mam w domu zamknięte okno w pokoju w którym jest niunia, więc nie wiem czy trzeba zamykać czy nie
A my własnie nasza budzimy i mąz ma karmić bo zaraz do lekarza chcemy jechać

oglądacie tvn - jejku co te dziewczyny robią, takie młode i takie głupie

reklama
necia : nie zamykam bo dziś jest akurat wyjątkowo ciepło i nie wieje. Jak wieje to zamykam bo do karmienia trochę go zawsze odoblekam bo się grzeje. a teściowej powiedz, że szkodliwe to jest nie otwieranie okna tylko przeciąg, więc jakby była łaskawa nie otwierać drzwi..;) Lufcik mam zawsze otwarty.

My byliśmy na spacerku i w sklepie po brokuły. A potem synek grzecznie spał i pozwoli ł mamie zrobić krem z brokułów:D Mnaim:D

Oglądaliśmy to wczoraj z mężem,mężuś był przerażony,pyta mnie co zrobić żeby naszej to nie spotkało,no cóż rozmawiać,rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać z dzieckiem

no wiadomo że jak wieje też zamknę ale kurcze upał jak nie wiem wczoraj i dziś mam uchylnie tylko otwarte nie normalnie i mi zamyka.

sleep dawaj krem z brokułów :-p i przepis przy okazji tylko ino roz

ja za loda bym zabiła a tu ni huhu ni ma

lam: starałam się obejrzeć, ale nie wytrzymałam;P Jednak "dlaczego ja" jest moim hitem a do podróby tvn-owskeij się nie przekonuję;) Jak moja synowa? Rośnie ci pulpecik jak chciałaś czy nie?:)
A co do wagi to może założymy wątek wsparcia w odchudzaniu? Ja też jestem przerażona tym co widzę na wadzie. Nie wchodzę w żadne ciuchy, nie mogę założyć obrączki.. Zostało mi 10kg:szok: Chociaż i tak najgorsze są rozstępy na brzuchu. Wygląda to tragicznie i nie ma szans na poprawę:(

Necia: przepis rąbnęłam od magdaleny zdaje się. Któraś z was prezentowała tu:) Zupa krem szpinakowa przepis | Kotlet.tv tylko zamiast szpinaku brokuły dałam.

Kwiatuszku bo widzisz... ja bym chciała zajść w ciąże ale chce jeszcze troszkę poczekać, zeby chociaż Konrada wykarmić piersią do roczku... dlatego nie chciałam antykoncepcji zeby później nie mieć znowu całej masy problemów z hormonami... ale jak tak ma byc to się zaczynam nad tym zastanawiać...

Necia no ja ostatnio roztyłam jak nie wiem... waże teraz więcej niż w 9 miesiącu ciąży... :no: dołuje mnie to... i stąd też niechęć do tabsów... Z drugiej ja mam tendencje do zapominania o tabletkach... więc moge sobie taką antykoncepcja zrobić jeszcze większe kuku... po drugim założę spiralkę żeby się z tym nie "pie*dolić"

No Lamiav nie dziwie się... ja pierwszy raz zaliczyłam koło 6 tygodnia po porodzie ale to była bardziej próba niż stosunek... bolało jeszcze jak cholera...
oj kochana a nacięcie będziesz czuła długo... mnie jeszcze do niedawna potrafiło jeszcze kłuć... ale tak po 2 miesiącach jest już dobrze. Powiem ci ze te nacięcie to najgorsza cześć tej "imprezy". Samego nacięcia nie czułam ale później gojenie rany to po prostu horror...

Ael dlatego ja nie czekam na @ bo wiem ze teraz mogą one przychodzić jak chcą... dlatego nic sobie nie chce wkręcać...

No jaki kawaler cwany! Pewnie teraz musisz mieć oczy do okuła głowy jak teraz zaczął być mobilny :-D

Fjny pomysł z puzlami! Muszę o tym pomyśleć, bo będę teraz po rehabilitacji ćwiczyła z małym przewroty :tak:

Iwasku i ty przeciwko mnie! :-D ja wiem ze łatwiej w drugą ciąże zajść bo hormony jeszcze szaleją, ale nie wierzę w swojego farta za pierwszym strzałem! :-p Haha mój też ostatnio robi podobnie! Jak do niego zagaduję to chowa twarz na bok i zerka z tym swoim zabójczym uśmieszkiem! Po prostu idzie go udusić z miłości!!!

Sun dokładnie Iwasek ma świętą rację! Pięknie to napisała!

Necia ja tylko zamykam jak kąpie małego - a robie to w pokoju! Nawet jak jest gorąco to zamykam żeby mokrego go nie zawiało, ale dlaczego do karmienia zamykać??? :szok: A paczuszka do piątku przyjdzie do ciebie :tak:

Sleepy ale bym brokuła zjadła.... ciekawe czy mi można... :no: A najgorsze jest to ze ja nie mam jak się odchudzać.... bo karmię... a muszę z 8kg zrzucić... CHOCIAŻ! A najlepiej z 12....

Miq straszne..... Teraz dziewczyny bywają gorsze od chłopaków... :no:

A u mnie właśnie piecze się rybka na grillu którą złowiliśmy niedawno! :-D Aj aż ślinka mi leci.... A Konrad już 3 godziny śpi w chuście....

Ostatnia edycja:
Sleepy ja też robiłam z brokułow!!! Pyyyycha!!!!!!!!!!!!!!1

Fifka niestety nie wolno bo są wzdymające! :baffled: ale ja jadłam i Bartusiowi nic nie było! No ale Konradek ma strasznie czuły brzuszek więc nie wiem...

Fifka pewnie można to jedno.z gotowych dań dla dzieci
Powiem Wam,że malowanie paznokci u stóp w ciąży to mie lada wyczyn

sleep rozumiem że zupa smaczna :p muszę urozmaicić naszą kuchnię bo mi nudą wieje ;-) ileż można jesć krupnik i pulpeciki haha

fifka ja nawet że pamiętam o czasie brania, spirali nie chcę bynajmniej na razie. ja małą kąpię w pokoju to wtedy zamykam ale bez przesady że w pokoju południowym ja będę teraz w ciągu dnia okno zamykać.

to co kobiety jakieś wspólne odchudzanie? ja zapomniałam zapytać kiedy mogę zacząć cokolwiek ćwiczyć choć po ostatnim jak sobie naciągnęłam i mnie boli to wolę poczekać. a jak mi ślina leci na samą myśl o zumbie albo sexy dance och i ach po prostu ;)

macie jakieś pomysły na:
A) sałatkę którą mogę zjeść karmiąc
B) mam jakąś rybkę mrożoną w kostkach i zero pomysłu na nią a może jutro bym zrobiła

reklama
slyp: no mała rośnie ma już 2 podbródki ;-) zobaczymy dzisiaj jak ją zważa ile przytyła, ale za to ma sliczne i długie nóżki , a stópki jej to cąłuje i bym zjadła są takie super :tak:.
Ja jak skończę ściągać maleko to zacznę dietę garściową, bo juz raz na niej schudłam, bede zapsywac co zjadłam na exerceo i będę ćwiczyć z Mel C i mam nadzieje ze schudnę, w tym roku to na plaży sie nie pokażę ale za rok to kto wie ;-)
ucałuj zięcie od teściowej ;-)

fifka: a widzisz, szkoda ze nas cieli ale jak trzeba to trzeba ,
umm rybk z grilla, tez bym zjadła, prosze o przesłanie kurierme jednej porcji :-)

dobra jade do lekarza
miłego dzionka

neciuszka:
http://kotlet.tv/przepisy/gotowanie-na-parze

ja robiłam pulpety rybne i wyszły dobre

Do góry