reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

byłyśmy na spacerku tatusia wysłałyśmy do pracy i siedzimy same :-)

fifka dziękuję :* hihi pieronku ty :-p ja jak narazie dobrze się czuję na tych tabsach dla mam karmiących waga spada nadal powolutku ale ja raz że nie chcę się stresować jak ty a z drugiej strony lekarz a w sumie dwóch jest zdania że powinnam brać bo zbyt duże ryzyko

kwiatuszku moja panienka 50 rozmiar nosi choć widzę że powoli już coraz mniejsze te ciuszki są :-) a kaftaniki z textila te szczuplejsze to i 56 jej zakładam, póki pamiętam &&&&&&&& za molestację i żołnierzyki :-)

lamia wciry dostaniesz ooooooooo ja to wyglądam jak prosiaczek a pragnę nadmienić że ważę 10 kg więcej od ciebie babolku ty chyba pytałaś ile waży Małgosia nie wiem dokładnie w czwartek się szczepimy to będę wiedzieć.

coś komuś miałam jeszcze i zapomniałam

natka
chyba ty masz wizytę dziś &&&&&&&&&&

jak mnie nieraz wkurzają tu w domu wydję na dwór oj za bardzo wieje, a ona się rusza nosz ma się nie ruszać jak spi? zapłacze jak się budzi czy głodna i już teściowa wsadza głowę co się dzieje a mnie nerwa bierze wtedy albo zagląda mała śpi i stoi nad łóżeczkiem i ojojojojojjojoj i inne wrrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
neciuszka: ja po prostu miałam skrzywiony obraz samej siebie i wydawało mi sie ze juz na twarzy wyglądam jak przed ciążą a tu takie zdziwienie :-D, może lepiej mieć fałszywe wyobrażenie io samej sobie ;-)

no ja jeszcze na sex nie gotowa a co do antykoncepcji to nie wiem co zrobie

Fifciu kochana, organizm po porodzie najczęściej dochodzi do siebie przez rok!
Ja jak dostałam w lutym na początku @, to potem po 1,5 miesiąca kolejna i od tej następne 50 dni czekałam na @, więc tak naprawdę nie wiem kiedy dostanę kolejną krwawicę :-)

A myśmy kupili puzzle piankowe na podłogę, mały szaleje, wczoraj to wspinał się koło taty na pufę :-)
Zobacz załącznik 467236 Tata posuń się! Ja też chce pograć na komputerze!!

Zobacz załącznik 467239Zobacz załącznik 467240 Tak dziś spał podczas drzemki, wyszłam na chwilę do toalety, wracam a ten władował się w górę łóżeczka :-)

Zobacz załącznik 467233 Tak spał wczoraj podczas drzemki. Ostatnio to w ogóle Wiktor ubóstwia spać na brzuszku.
Zobacz załącznik 467234Zobacz załącznik 467235 Mały chlejok :-D

Zobacz załącznik 467237 Ostatnio ozdobiłam ścianę nad łóżeczkiem, świecącymi w ciemnościach serduszkami, ale nie mogę zrobić na trybie nocnym zdjęcia, więc ni ma :p

Zobacz załącznik 467232 Wiktor ostatnio taką minę robi non stop, nadyma usta i nie wypuszcza powietrza, dodatkowo przygryzając dziąsłami wargi.

Dziś pierwszy raz dałam mu kaszki z butelki, leżał i ciamkał, a jak chciałam dać wyżej butelkę to się siłował i nie puszczał w ogóle :-)

ael: no Wiktor fajowy, i już taki samodzielny :tak:
Fajny pomysłz tymi puzzlami ,że ja o tym nie pomyslalam
A z tym okresem to fajnie ze masz tyle dni przerwy ja to bym juz w ogóle nie chciała jej mieć no chyba ze bedzie po porodzie bezbolesna .

Boli nie dalej nacięcie krocza, kiedy to przestanę odczówać ?!

Hejko:)
Sun nie wiem czy czytałas moją sytuację ale ja tez miałam wzorowo wszystko a mój facet miał kiepską armię. Dostał leki i ja go faszerowałam po swojemu. Po 3 m-cach buyłam w ciązy a lekarz nie dawał nam szans na poczęcie naturalne. Nie gdybaj kochana ,nie zadręczaj się ,nie kombinuj bo to CIę naprawdę może blokować. Sama sobie zrobisz kuku.
Ja doszłam do takiego stanu że mam to co mam i jeśli tak ma zostać to ok .Życie mnie bardzo zaskoczyło więc proszę CIe nie dłub,nie szukaj,poczekaj i ciesz się wszystkim a nie zadręczaj TYM:*

Ma-g witam w klubie!! Też mi łezki poleciały! Ale wrażliwusy z nas:))))

Miq śweetasnie:)Juz pisałam że troszkę Wam zazdroszczę tych kopniaczków i tego ze macie maluszka zawsze przy sobie.

Natkusia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Trzymaj nogi mocno razem:-D

Fifciu w 2 ciąże łatwiej się zachodzi bo organizm już"wie" jak to się robi:) Tak mówią i coś w tym jest. Spotkałam duuużo kobietek które były w ciązy szybko po pierwszej i naprawdę nieliczne chiały a reszta ...szczęsliwy traf:-)

Ael nie mam porównania z innymi maluszkami ale Wiki wymiata:) Szybko sie rozwija bo moja koleżanka ma roczną córkę i takie rewelacje:)

Zaraz wybieramy się z niuniem na spacerek:) Wygodnie mu w tej spacerwce ,gada jak najety i zero marudzenia:)
Śmiesznie ostatnio mnie kokietuje. Jak coś ówię do niego to spuszcza oczka i odwraca głowkę z uśmiechem jakby się wstydził:) Tak słodko wygląda że bym go zjadła!

Lamia wiesz, jak nie wiedziałam kiedy dostanę okres to świrowałam, że booosz znowu ciąża. A to nie jest tak fajnie wciąż się denerwować, po co mnie to.
A ból od blizny możesz jeszcze długo odczuwać. Najgorsze, że takie nacięcia po porodzie to reagują na zmianę pogody! Nie wiem cholera jak, ale mnie ostatnio też blizna po cc bolała.

Miq nie mogę Wiktora spuścić z oka bo panoszy się wszędzie i próbuje łapać jak mi się niebezpiecznie na stojąco przechyla. Ale stwierdziłam wczoraj, że niech upadnie sobie kilka razy to zrezygnuje z wstawania przed strachem.

Iwasku, żeby nie było, ja Wiktora niczym specjalnym nie karmie, on tak sam! Gorzej, że chyba te zęby to dwa na raz wyjdą....
Ale od wczoraj młody jest taki pocieszny :-)

Co do puzzli, poczekaj aż Ci niunia zacznie ładnie główkę podnosić, albo przewracać się na brzuszek to wtedy pomyśl o takich puzzlach. Ja mam pewność, że mały przynajmniej nie lata mi po gołej podłodze ani nie huknie w nią głową. Wczoraj tak się bawił, ze dwa razy się w głowę uderzył, oczywiście ryk był.
Ale powiem wam, jak mi się mały teraz sam sobą zajął siedzi i się bawi uwaga nie zabawkami tylko butelkami z pepsi, wodą i sokiem oraz łańcuszkiem od smoczka to mam normalnie odsapkę :-)
Ganianie jednak za młodym jest wyczerpujące, więc cieszcie się póki wasze dzieciaki jeszcze leżą :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ael hihi teraz to sporty ekstremalne masz z Wiktorkiem :-) mnie na zmianę pogody blizna nie bolała ale pobolewa od 3 dni bo naciągnęłam sobie.

lamia kochana wrócisz do wagi swojej zobaczysz :* a na sex po nacięciu krocza na pewno jeszcze potrwa chwilę zanim gotowa będziesz, ja przeleciałam małża kilka razy już ale mam post przymusowy teraz ;)

nakarmiłam moją głodomorrę i zasypia sobie. uśnie to będę mogła pozmywać sobie w kuchni.

bosz teściowa zaś była teraz jak karmiłam 2 razy i przed chwilą 3 raz nie lubię czegoś takiego przyjdzie popatrzy i pójdzie bez słowa.

pytanie do mamuś odrobinę głupawe jak karmicie dzieciątko zamykacie okno w pokoju bo co karmię i się teściowa przewinie to mi zamyka to okno

Do góry