reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam się poniedziałkowym popołudniem :)
Strasznie ciężko Was nadgonić! Zanim coś napiszę to już zapomnę co i do kogo miało to być :) Więc pewnie połowę rzeczy ominę :)

Olcia jeszcze raz, ale teraz tak oficjalnie GRATULACJE!!!
Natkusia i Nala śliczne macie te brzuchole ;*
Sun trzymam &&&&&&& i wierzę, że wszystko będzie ok!

I oczywiście witam nowe staraczki :)

No a ja standardowo mam problem :( ponieważ brałam te głupie tabletki i w połowie opakowania przerwałam to teraz nie wiem dokładnie kiedy dostanę okres. A co za tym idzie nie wiem kiedy ta owulacja była/ma być. Niestety na podstawie śluzu nie umiem tego wywnioskować :( do czego piję... wiadomo z mężem gęsto i często się przytulamy :-) wczoraj lekko jakby brudziłam takim jasno brązowym śluzem, a dzisiaj strasznie boli mnie lewy jajnik! Ledwo chodzić umiem ;/
Miała któraś podobnie? Wiecie co to może być?
Poza tym... chyba muszę iść na masaż, bo bolą mnie strasznie plecy w okolicach lędźwi...
starość nie radość, młodość nie wieczność :-D

i jeszcze coś! Jak mam zrobić żeby te suwaczki automatycznie mi się pod odpowiedzią pokazywały, a nie, że je muszę wklejać z linka ;/

reklama
Sun dla norm cukrzycowych odrobinę za duży ten cukier masz powinnaś mieć do 120, a może ty masz po prostu nietolerancję tylko węglowodanów czy jak tam się to zwie. trzymam &&&&&&&&& za badania mężulka

Wiesz kochana... mi diabetolog powiedział, że nie mam cukrzycy... a jeśli chodzi o lekko podwyższony cukier to że powinnam zgubić kilka kilogramów i powinno być ok... Kazała mi jeść dużo surówek...i powiedziała, że taki poziom cukru nie wpływa na zaciążenie Ale już sama nie wiem co o tym myśleć.... W sobotę idę do ginekologa w Klinice i zobaczę co mi powie....

Niecuszka staram sie,wypracowałam sobie system obronny,ograniczam rozmowy z nią do min,jak mnie wk to się Wam wygaduje i da się żyć;-) a Ty co nabroiłaś?

Neciucha: a jak tam twoje maleństwo?

Dawaj dawaj fotke :)

Ja akurat karmie małą deserkiem krem z jabłek z jagód

sun skarbie ale nietolerancja to o ile wiem nie cukrzyca, ale pewnie doktorka wie co mówi, może wystarczy zgubić kilka kg rzeczywiście :-) a jak do surówek ograniczysz makarony, pieczywko, ziemniaki to będzie dobrze :-)

eve w edycji profilu masz edytuj sygnaturę tam wklejasz link i dajesz zapisz powinno być ok wtedy

mineralna jak narazie dobrze jest, mamy troszkę problemów brzuszkowych z powodu żelaza ale poza tym odpukać jest dobrze. trzeba się włóczyć po specjalistach ale ważne że wszystko ok

miq bo chrzciny będą dopiero we wrześniu a ona uważa że już natychmiast trzeba robić i jest sfochowana o to nawet tak zgryźliwie powiedziała: no w sumie w tej chwili jest ok nic się nie dzieje to może i poczekać

Zobacz załącznik 466901Zobacz załącznik 466902Zobacz załącznik 466903

moja kobietka w tym tygodniu powinna się urodzić :-)

Ostatnia edycja:
Neciuszka właśnie nie jem... ani ziemniaków, ani makaronów, ani ryżu, ani kaszy... Jem te surówki od tygodnia i muszę powiedzieć, że czuję się zdecydowanie lepiej... ale cukier nadal jest wysoki... bo po 1,5 po posiłku miałam 139, ale już po 3 godz. spadła do 97 - tak więc tu jest dobrze :-), ale to pierwsze troszkę za wysokie....

Neciuszka jaka maleńka ta Wasza córeczka :-)

Ostatnia edycja:
sun ryż i kaszę możesz a nawet powinnaś czasem zjeść :-) chyba że masz po tym wysoki cukier bo ja miałam niski

haha myślałby kto że będę się tak z bączków cieszyć i kupek, śpi teraz i bączka za bączkiem sadzi czyli kropelki działają :-)

aaaa no zapomniałam się pochwalić teściowa ma swojej wnuczce aż mleko zakupiła ostatnio, chyba tylko dlatego że w ciągu 2 tygodni od mojej mamy 3 paczuszki z ubrankami przyszły ;-)

sun malutka ale i tak już od porodu urosła nam o 4-5 cm i przytyła jakiś kilogram :-) nareszcie ubranka w rozmiarze 50 są dobre a nie za duże, musze kiedyś zrobić jej fotkę w bodach co ma zdjęcie w inkubatorze i porównać

Ostatnia edycja:
Sleep :-D:-D Jak Ty o mnie myslisz hihihih

Dziewczyny brzuszki macie superowe!!!!!!! Az zazdroszczę hihihi

Ma-g w X-L kładzie sie do pozycji leżącej,jest dużo miejsca i spokojnie można już maluszka wozić. Siedzi tak jak w leżaczku .

Sun trzymam kciukasy a Ty sie nie martw zawczasu ! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Co do cukru to mierzy się po 2 więc spokojnie:)

Mineralna
to bardzo się ciesze że jest poprawa! Oby i z reszty ciałka szybko zeszło:) Córcia śliczna:tak: Chyba podobna do Ciebie:)

Neciu chwal sie i to szybciutko!!!!
A bujadełko to Fisher pr Papasan. Ja jestem MEGA zadowolona bo dzięki niej mogę coś zrobić w domu. Mały usypia w niej w 5 min i śpi nawet dwie h. Można juz tanio kupić. Ja mam taki:
HUSTAWKA FISHER PRICE BABY PAPASAN OKAZJA !!! (2361966733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ten jest fajny:
http://allegro.pl/fisher-price-starlight-papasan-hustawka-prad-i-bat-i2345243430.html
Jak ona szybko rośnie!!!! Niebawem dogoni rówieśników :tak: Buziak od ciotki!

Ostatnia edycja:
Wiesz Neciuszka ja nie mam glukometru i niestety nie mogę sobie codziennie mierzyć cukru... u mnie w pracy, na moim piętrze jest przychodnia i dziewczyny raz na jakiś czas będą mi mierzyły.... ale wiesz nie mam możliwości sprawdzić, czy jakieś produktu powodują podwyższenie czy spadek cukru....

reklama
OMG dziewczyny chyba Was nie nadrobię ! Przez tą moją chorobę jakoś nie pisałam a wczoraj miałam odpust w parafii i rodzice zaprosili nas na obiad, kawę ciacho także pół dnia mnie nie było ! Powiem Wam że w ogóle nie czuję że jestem w ciąży ! Wszystkie objawy ustąpiły wraz z 2 trymestrem :) A dzisiaj bab w lidlu wjechała mi wózkiem w brzuch bo się pchały głupie do promocji !! Myślałam że ją zabiję !!

Necia śliczną macie tą Małgosię ! Cuuuudo :)

Co do wózków to ja tak się rozglądałam i też chyba kupimy jedo tylko nie wiemy czy ten fyn czy bartatina :)

Mineralna Twoja tez ślicznotka !! Ale rośnie szybko :D

Iwasek fajna ta huśtawka ! Chyba też się w nią zaopatrzę ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry