reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Akuku :)

Buźka ładnie zeszła i nóżki klatka piersiowa i brzuszek gorzej ale to przedewszystkim dlatego że mała się w tych miejscach drapie zakładam jej czasami skarpetki na łapki ale opanowała technike ściągania ich narazie stosujemy Lipikar AP szybko sie wchłania, super nawilża ale jest bardzo drogi ale warto jeżeli pomoże. :)

Jak tam wasze maluszkimam nadzieje że zdrowe bez żadnych problemów wszystko przebiega :)

Mamuśki jak się cuzjecie? Dajecie rade czy ciężko? U mnie już lżej bo mała potrafi przesp

IMG_0015.jpgd32bc8f887.jpg

Załączniki

• IMG_9940.jpg
    IMG_9940.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ile gada opowiada gaworzy i tak się ślini i łapki do buzi wkłada chyba ząbki idą :)

A jak tam powrót do wagi ?

Kurde u mnie idzie to tak mozolnie że szok widze że jestem chudsza ale waga leci powolutku ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u mnie spadła a teraz znowu idzie w górę ;/
a co do tematu wózków to my mamay tako jumper x i szczerze to mieszane uczucia mam. Koła skretne, pompowane, amortyzacja ekstra. Jak używaliśmy gondoli to super. Bo duża z regulowanym podgłówkiem. Niunia ma 6,5 m-ca i smiało sie mieść ale jeśli chodzi o spacerówkaę to porażka. Dobre jest to że montowana jest w obydwu kierunkach ale pasy to jakas pomyłka. Niunia zsuwa sie mimo iz pasy są naciągnięte. Budka opada i malo zasłania dziecko. Od słońca to wogule sie nienadaje trzeba koniecznie parasolkę. I kosz na zakupy jeszcze jak jest gondola to można coś wsadzić a w spacerówce to już poprostu atrapa. Ehzz musimy pomysleć o jakiejś zmianie. I minusem wózka jest napewno waga. Cholernie cięzki..

Ostatnia edycja:
Ale stosowałaś jakąś diete czy spadła samoistnie? u mnie 13 kg spadło od tak ale teraz stoi w miejscu.

A jak malutka? zdrowa?

cześć laseczki

zatęsknił kto czy może nie? :-p

sleep ciotka cieszę się że u was lepiej, normalnie stęskniłam się za twoimi tekstami :-) no dobra za tobą też :-p

natka, nala cudne wasze brzuszki :*

iwasku Iguś cudny jest i jak ładnie mamie odpowiada :-)

miq ja mam taki wózek jak fifka tylko innej firmy baby merc i też sobie chwalę bo też skrętne koła na naszym terenie długo by nie pobyły a tak mogę sobie nawet po naszej łące pojeździć ;) ach teściową widzę to ty masz bardziej udaną od mojej łatwo się mówi trudniej robi ale olej dla Lilianki

ael ten twój don wiktorio to bije wszelkie rekordy :-)

mineralna śliczna ta twoja królewna :-)

Fasolka witaj :-) Łucja jak zwykle laseczka pięknie się prezentuje, a ile kłaczków ma, mojemu łysolkowi fryz się dopiero puszcza z tyłu ma takiego irokeza dłuższego ;-)

pyscek witaj :)

Sun dla norm cukrzycowych odrobinę za duży ten cukier masz powinnaś mieć do 120, a może ty masz po prostu nietolerancję tylko węglowodanów czy jak tam się to zwie. trzymam &&&&&&&&& za badania mężulka

kwiatuszek łohohoh to będzie łoj będzie jak założysz :-D

nie wiem czy wszystkim napisałam może mi się przypomni ;)

a my dziś pierwszy dzień same tatuś wrócił do pracy, mój Ptyś śpi to korzystam z chwili. wieje u nas tak że łepetynkę chce urwać pewnie jakieś burzysko przyjdzie.

ja się teściowej naraziłam w sprawie chrzcin ;-)

w temacie wagi to mnie zostało 3 kg z tego co w ciąży przytyłam no i wypadało by zrzucić co przytyłam starając się na lekach ;)

Miq ja mam wózek tako easy rider :tak: i jestem z niego zadowolona ale tylko dlatego że mieszkam na przedmieściu. To nie jest wózek.. to czołg... potrafie nim przejechać krawężnik a sama się o niego potknę(o ten krawężnik) bo nawet nie poczuję że wózek na czymś podskoczył. Amortyzatory są na pasach, mały ma mega wygodne bo nim nie telepie a przyjemnie buja. W tym wózku nie ma gondolki, gondolka jest rozłożoną spacerówką (oczywiście z dodanymi bajerami, ze wygląda ona jak gondola), dzięki temu jest bardzo duża co również sobie bardzo chwalę! Tak jak dziewczyny piszą jak kupisz mała gondolkę to dziecko szybko z niej wyrasta a nie wszystkie wózki mają tak dobrze przystosowaną spacerówkę do leżącego niemowlęcia. Kolejna sprawa to przekładana rączka o której wspominałam wcześniej. Jednym pociągnięciem na wajchę przekładasz rączkę tak aby wózek był tyłem lub przodem do kierunku jazdy - nie zastąpiona rzecz podczas wiatrów czy kiedy świeci mocno słońce.Następna sprawa kosz na zakupy! Jest ogromny i pomieści nawet 4 siaty z zakupami! Również bardzo przydatne ponieważ możesz nawet duże zakupy zrobić sobie sama, a cokolwiek w rękach używając wózka to bardzo niewygodna sprawa. Aha no i ja nie chciałam skrętnych kół... bo u nas test dużo piasków i bym te łożyska zwyczajnie szybko zatarła poza tym było by niewygodnie... a tak po piachu jedzie się jak po asfalcie :-) Tak wygląda wózek w wersji spacerowej i gondoli:
Zobacz załącznik 466743Zobacz załącznik 466742
Jego wagą jest cieżar... jeśli ktoś mieszka w bloku i miałby go nosić to przekichana sprawa... ja mieszkam w domu i to jednopiętrowym więc mi pasuję :tak: Aha taki wózek ma jeszcze Neciuszka i Ael (tyle ze przez inna formę produkowane ale dokładnie takie same)

Iwasku no jak mu dobrze!! haha mój jak ma smoka w buzi to powtarza za mną "ija ija ija" - naśladujemy karetkę :-D
Kochana i widziałam ze wozisz małego w spacerówce i poszukujesz wózka ala "parasolki" Ty już wozisz małego na siedząco? :szok:

A my dzisiaj mieliśmy super nockę! Mały jak zasnął o 20 to 2 miał pobudkę by zjeść i spal do 7! :szok:

Oczywiście że nie kochana:) Napisane że ma się rozkładać do poz. leżącej :) Potzrebuję na wakacje coś mniejszego i to wszystko:)

reklama
iwasku iwasku :) powiedz mi a najlepiej daj linka co za bujadełko macie :) huśtawkę znaczy się :-)

mogę się pochwalić moją ślicznotką?

Do góry