reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq ja mam wózek tako easy rider :tak: i jestem z niego zadowolona ale tylko dlatego że mieszkam na przedmieściu. To nie jest wózek.. to czołg... potrafie nim przejechać krawężnik a sama się o niego potknę(o ten krawężnik) bo nawet nie poczuję że wózek na czymś podskoczył. Amortyzatory są na pasach, mały ma mega wygodne bo nim nie telepie a przyjemnie buja. W tym wózku nie ma gondolki, gondolka jest rozłożoną spacerówką (oczywiście z dodanymi bajerami, ze wygląda ona jak gondola), dzięki temu jest bardzo duża co również sobie bardzo chwalę! Tak jak dziewczyny piszą jak kupisz mała gondolkę to dziecko szybko z niej wyrasta a nie wszystkie wózki mają tak dobrze przystosowaną spacerówkę do leżącego niemowlęcia. Kolejna sprawa to przekładana rączka o której wspominałam wcześniej. Jednym pociągnięciem na wajchę przekładasz rączkę tak aby wózek był tyłem lub przodem do kierunku jazdy - nie zastąpiona rzecz podczas wiatrów czy kiedy świeci mocno słońce.Następna sprawa kosz na zakupy! Jest ogromny i pomieści nawet 4 siaty z zakupami! Również bardzo przydatne ponieważ możesz nawet duże zakupy zrobić sobie sama, a cokolwiek w rękach używając wózka to bardzo niewygodna sprawa. Aha no i ja nie chciałam skrętnych kół... bo u nas test dużo piasków i bym te łożyska zwyczajnie szybko zatarła poza tym było by niewygodnie... a tak po piachu jedzie się jak po asfalcie :-) Tak wygląda wózek w wersji spacerowej i gondoli:
easy5.jpg1_wozek_dzieciecy_tako_easy_rider_classic_.jpg
Jego wagą jest cieżar... jeśli ktoś mieszka w bloku i miałby go nosić to przekichana sprawa... ja mieszkam w domu i to jednopiętrowym więc mi pasuję :tak: Aha taki wózek ma jeszcze Neciuszka i Ael (tyle ze przez inna formę produkowane ale dokładnie takie same)

Iwasku no jak mu dobrze!! haha mój jak ma smoka w buzi to powtarza za mną "ija ija ija" - naśladujemy karetkę :-D
Kochana i widziałam ze wozisz małego w spacerówce i poszukujesz wózka ala "parasolki" Ty już wozisz małego na siedząco? :szok:

A my dzisiaj mieliśmy super nockę! Mały jak zasnął o 20 to 2 miał pobudkę by zjeść i spal do 7! :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
dziękuję, dalej zbieram informację o wózeczkach...
jaka ja jestem nie wyspana, nie mogłam spać w nocy a teraz jak zaplanowałam sobie już pracę na cały dzień to oczy mi lecą:(

Cześć dziewuszki :*

nicola, whoosie witajcie wśród nas :-)

Fifka
dobrze, że Konradowi już lepiej <tuli> ucałuj go od ciotki :*:*

Iwasek
filmik super! :-) a Igorek ma ładny odlot :-D

Ael no ładna ta narzeczona od Wiktora nono :tak: a na fotach wyglądasz kwitnąco ;-)

Netka zaglądaj częściej :*

Widzę, że pisałyście o wózkach.. No ja zdecydowałam się na Jedo Fyn Classic, w tym tyg jedziemy go zamawiać.. Czytałam mnóstwo for i w końcu wybór padł na Jedo. Zobaczymy jak będzie w praniu z wóziem :-)

A mnie wczoraj nie było bo byłam sobie na komunii cały dzień :-) czułam się dobrze, także dzień spędziłam ffantastycznie i nawet sonie pojadłam smakołyków :-D a cukier aż tak nie skakał hihih

Jutro lekarz.. uf uf znowu mam stresa eh

a to w końcu mój brzunio czyli domek od mojego Michała:

a to wczoraj komunijnie:

Miq: Ja mam ten: Dada Paradiso Group | producent wózków dziecięcych | Love Peace & Babies !
Zaryzykowałam bardzo, bo przed kupnem nie widziałam go na żywo i właściwie nie ma o nich opinii. Jestem póki co bardzo zadowolona! Jest super zwrotny, łatwy w obsłudze i piękny:zawstydzona/y:;-) Ja bym zwróciła uwagę na to, żeby budka głęboko się zamykała i żeby był 3 funkcyjny przede wszystkim! Nie wyobrażam sobie nie móc zamocować fotelika na stelażu - świetna spawa!

Co tam u was piękne moje?

U nas sytuacja trochę się poprawiła wydaje mi się.. Mały nadal się pręży w wiadomych sytuacjach, ale nie płacze już tak dużo. Chyba się powoli uczy co i jak;) Wg jestem zaskoczona jaki on już duży!:p Dwa tygodnie temu te paluszki u rączek myślałam że trzeba będzie pęsetą chwytać, a teraz.. Normalnie jak chłop!;)

nat: No proszę cię.. Co ten michał wyprawia.. Z takiego pięknego brzuszka chce uciekać?;)

natkusia piękny brzusio:*
sleep pamiętam Twój wózek-,a w sobie coś...
ten jedo też kurcze fajny, mam nadzieję, że w tym tyg ruszymy po sklepach i coś postanowimy, nie chce czekać, mój mąż ma 100 pomysłów na minutę, jak ja już zaplanowałam gdzie będzie stało łóżeczko i zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju to on stwierdził, że można zrobić balkon ( tzn balkon mamy, ale nie ma wykutych drzwi i balustradek) już sobie obmyślił, że będę mogła z mała wychodzić, na powietrzu posiedzieć, odpocząć sobie jak mała będzie spała a ja jednocześnie będę miała ją blisko... coś racji ma, ale wiecie jak to jest ja mam zaplanowane , chce sobie beztresowo żyć, a tu remonty ah ciekawe kiedy za łazienkę się wezmą, zwlaszcza, że wiekszość jest kupiona, ah

Sleepy witaj :* no ja właśnie nie wiem o co chodzi tej mojej młodzieży :dry: dobrze, że z Filipkiem jest ok bo biedny się męczył :-( hehe powiadasz pęsetą :-D nie zdąrzysz się obejrzeć jak urooooośnie :-)

EDIT:

Miq mój też 1000 pomysłów na minutę
laugh.gif
ale oni chcą dobrze i się cieszą :-) my mamy łóżeczko tak jak mój mąż wymyślił no i mi się spodobało. Co do wózka to najlepiej jedźcie na sklepy i pooglądajcie na żywo.. mi w internecie podobały się jedne a na żywo widziałam wady w tych wózkach :baffled: także nie ma to jak pomacać

Ostatnia edycja:
naatkusia pewnie, że tak, zwłaszcza, że mamy sporo sklepów, nawet Tobi jest u nas:) co do balkonu zawsze mi się marzyl, ale kilka miesięcy przed porodem, ah, chociaż jakby się ostro wziął ( a to niestety wiąże się z kosztami) to jak będę wielka kulka to chociaż na balkon się wykulam he he

nat: ale charakterek to ma łobuz jeden. Tylko by na rączkach siedział:) Poważnie zastanawiam się nad chustą bo inaczej nic w domu nie mogę zrobić.. Już o pracy nie wspominając nawet..
A michasiowi musisz wytłumaczyć, bo może on tego nie rozumie, że jak wyjdzie, to już nie będzie mógł wrócić do brzuszka... Może on czuje że się wakacje zbliżają i na urlop chciał..

Miq: Co do jedo to ja też go chciałam przed moim dada. I teraz mogąc porównać widzę, że faktycznie jedo jest trochę mało solidny. Któraś z Pań na forum zwróciła mi na to uwagę jak ja wybierałam wózek..
A z balkonu nic tylko się cieszyć:D Ja tam kocham remonty, zwłaszcza nie u siebie:p;)

Hehe cwaniaczek jeden :-D no najlepiej na raczkach :tak: po prostu potrzebuję czułości i tak mu jest dobrze ;-) codziennie Michałowi to powtarzam i w miare mnie słucha więc nie ma źle.

Kurcze ale dzisiaj upał uffff..

reklama
Do góry