reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Madziu ja tylko piszę że tak słyszałam a jak jest... :confused:

Konrad śpi ładnie ale te bóle brzuszka go wybudzają ostatnio... dzisiaj toteż jestem jak zombie bo od po 3 praktycznie nie śpie tylko bujam go przez te kolki... Boże gdybym ja wiedziała od czego one są... :no:

reklama
dzień dobry :)

No z tym karmieniem to tak niestety jest... początki są trudno zarówno przy butli jak i karmieniu piersią... przy butli maluszek się wydaje cały czas głodny i chce ssać, a mama mu może zaoferować tylko szybką butlę... a przy karmieniu piersią maluszek w pierwszych tygodniach jest wrecz przyklejony do cycka mamusi przez większość czasu ;) ale to wszytsko moja po indywidualnej ilości tygodni i dziecko butelkowe przyzwyczaja siędo tych odstępów między karmieniami a cyckowe coraz szybciej zaspakaja głód przy piersi i nie ciumka już tak długo i często :)
Fifka ten film to na prawdę była okropność :( nie mogłam przez to zasnąć bo cały czas myślałam co ja bym tej babie zrobiła :(
No i współczuję bóli brzuszka... :( nawet nie wiem co poradzić, ale z tego co wiem, takie bóle z reguły ustępują do 3 miesiąca, a wątpię, żebyś aż tak nie uważała na dietę... więc może jednak warto odwiedzić lekarza, a nóż widelec dowiecie się czegoś ciekawego i będziecie w stanie bardziej mu pomóc :)
Ael moja Julia to też mały głodomorek, ona w ciągu dnia praktycznie nigdy nie wytrzymuje aż 5 godzin! ale nawet nie wiedziałam, że tak trzeba :szok: dzieci w wieku naszych już potrzebują takich przerw? Julia pije 150ml mleka 2-3 razy dziennie, plus jeden posiłek to obiadek kolo poludnia, deserek owocowy po poludniu i kaszka do picia z butelki na dobranoc. W nocy nie je bo przesypia mi 10-11 godzin pod rząd. więc to jest jakieś 5-6 posiłków w ciągu dnia.... a jak jest Kochana u Ciebie?

Olcia!!! ojej, a ja Ci nie pogratulowałam!!!! GRATULUJĘ PIĘKNYCH DWÓCH KRESECZEK!!! no i pięknych i szczęśliwych 9 miesięcy ciąży Ci życzę :)

Magdalena może to jakiś skok rozwojowy? moja Julia też tak miała jakoś koło 4 miesiąca, przestała przesypiać noce i przez jakieś 2-3 tygodnie znowu zaczęła budzić się na jedzonko, ale jakoś szybko samo przeszło :)

Lilly mam nadzieję!! chociaż nawet w dzień znów częściej woła do cyca. ja i tak ostatnio coraz częściej myślę o przejściu na butlę. Nie chodzi już o noce ale ogólnie! może to egostyczni8e zabrzmi ale męczy mnie to! tzn. jak jestesmy w domku to jest super! w nocy tez bo wyciagam cyca i jest spokój!! ale jak juz mamy gdzies wyjsc to mi sie odechciewa :nerd:
No i w ogóle ostatnio się zastanawiałam jak to jest z ewentualnym wprowadzaniem nowych smaków do diety malucha jeśli teraz przejdę na MM....

Pok: lilly już tu wszystko powiedziała w temacie. Zgadzam się i dodam tylko, że karmi się regularnie co te 3h mniej więcej, żeby nie spadł poziom cukru maleństwu (teoria jednej z moich ulubienic- położnej).

Lilly: do takich samych doszłam wniosków i tak karmię. Tylko jedno pytanie zostało.. Ile tego mleka w końcu.

Dziś coś małemu jest.. Biedny zwymiotował z rana- godzinę po karmieniu.. Zastanawiam sie też czy nie dorobił się pleśniawek..
języczek biały i na usteczkach takie dziwne coś.. z jezyczka trochę schodzi po karmieniu, ale w tyle zostaje zupełnie biały. Kurczę.. Tak się człowiek stara żeby było wszystko jak najlepiej..:( Już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza. Będę typową przewrażliwioną młodą matką;)

z tym filmem..wy jesteście pewne że to matka? Ona taka młoda, wygląda jak siostra czy opiekunka.. Nie oglądałam całości, ale tragedia..

miq: kobieca intuicja.. całe szczęście, że nikomu nic się nie stało. A zwierzaka fakt, szkoda:/

Dziewczyny dopadło mnie zapalenie ucha ! W ogóle nie umiem buzi otworzyć i strasznie mnie boli :( Macie jakieś sposoby?? Czy od razu mam lecieć do lekarza? Już sama nie wiem co mam robić..

Gochaa do lekarza już!

Dziewczyny o karmienie to mi chodziło tak jak pisała Lilly, zakręciłam trochę bo nie mogłam ubrać tego w słowa.

Lilly jak dzieciaki są starsze, powinno się trochę wydłużyć przerwy między karmieniami. U mnie młody dostaje z rana 240 ml, potem 210 ml, obiadek z kleikiem, potem znowu 210 mleka, w międzyczasie jakiś owoc, chrupka.biszkopta/chlebek, na wieczór daję kaszkę ale gęstszą. No i wypija też od 100-200 ml herbaty dziennie. Mój to worek bez dna. Ostatnie 2 dni po wstaniu dorabiałam mleko tak że Wiktor jadł 270 ml mleka.

Sleepy matka bo ta sprawa była w sądzie i kobita dostała 18 miesięcy więzienia.

Jak mam biała buźkę to mogą być pleśniawki... podobno okropna sprawa bo to boli maluszka i dlatego jest płaczliwy. :no:

Co do karmienia to ja chyba jestem dziwną matką... bo dla mnie właśnie poza domem jest wygodnie... jak dziecko się rozwrzeszczy na spacerze to wiąże chustę w kołyskę i karmię tam gdzie stoję zakryta tak ze nawet ludzie sie nie domyślają co robię... chwalę sobie karmienie piersią i bardzo bym chciała do roku czasu wytrzymać :tak: nie muszę o niczym pamiętać... jestem spokojna w razie jakiejś zmiany planu bo mały z zasikaną pieluchą może poczekać (albo w aptece kupi się małą paczuszkę) ale jak jest głodny to nie wyczaruję się butelki znikąd. A już raz tak miałam jak nam samochód padł jak myliśmy na mieście i czekaliśmy aż teść nas z holuję...

Lily
też mi się tak wydaję... le jednak poczekam do jutra. Ja jestem z tych matek które nie lubią panikować i latać po lekarzach. Dzisiaj ograniczam swoją dietę to lekkich rzeczy i zobaczymy jak będzie się czuł wieczorem i jutro rano. :sorry2:

Gocha leć do lekarza bo domowymi sposobami możesz sobie to tylko pogorszyć a jesteś w ciąży wiec lepiej nie ryzykować...

Konrad padł spać. Idę pranie wstawić i moze uda mi się szafe posprzątać!

Ostatnia edycja:
gocha nie mam pojęcia co zrobić z tym uchem, wiem, że moja mama wkładała do ucha wacik z czymś rozgrzewającym ale jak to jest w ciąży to nie wiem, może faktycznie skocz do lekarza

dziewczyny co myślicie i jasnej pościeli dla maluszka?pewnie zupełnie nie praktyczna, ale zakochałam się w tym zestawie, już sobie wyobrażam łóżeczko w przygotowanym kąciku dla malej ah

fifka powodzenia z szafą, ja przy okazji przestawiania szafy zrobiłam porządek, mała ma uszykowane 4 półki i kosz na skarpeteczki, czapeczki i takie tam
i powiem Wam, że muszę zakupić jeszcze z 2 takie kosze bo to bardzo pomaga wszystko uporządkować, w ogóle to mam dzisiaj wenę do sprzątanie, mam zamiar wyrzucić wszystko czego nie dotknęłam przez ost rok oooo tak!

Załączniki

• zjbo.jpg
    zjbo.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Miq czemu jasna pościel niepraktyczna? Ja mam komplet biało-jasno niebieski. Jak dziecko będzie samo jeść to może jasne poszewki nie są wtedy przydatne :-)

Na ddTVN mówią o tym jak szybko można po porodzie zajść w ciążę i ewentualnie jak się chronić.

reklama
ooo takiego słowa potrzebowałam he he to chyba to będzie ta, napisze tylko do sprzedawcy czy z tego zestawu można wył ten przybornik nie podoba mi się on
też to oglądam

Do góry