reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael widziałam! No no no... Wiktorek rozwija się w fantastycznym tempie! Kochany jest! :-)

Żoneczko jak tam u ciebie??

Lamiav to gratuluję sukcesu z opieką! A co Twojej ze tak wymiotuję... moze ma grypę żołądkowa? Teraz podobno jest epidemia... :no: To te pneumokoki wywołują...

reklama
Ale słodziak:-*
a i boli mnie jeszcze kość łonowa,tak to sie chyba nazywa
Dzisiaj moja teściowa ma "dzień dobroci" dla synowej przyniosła mi sałatkę jarzynową i truskawki;-)
Ale mała dzisiaj bryka

u mnie po staremu od wczoraj luta poszła w obroty potem czekam na @ i od czerwca działam potajemnie z Clo i zapisuje się prywatnie na podgląd czy wszystko ok ;]

Uciekam obiadek robić ;-)

Ostatnia edycja:
witam ja na chwilke wszystkoo oki po szczepieniu dzisiaj chodzi jak spioch ale sie szybko budzi ale zdazylam zjesc obiadek i posegregowac zamale ciuszki z komody ;-) juz mam caly worek ciuszkow zamalych przeszlismy na 62 ;-) i czapeczki co mialam pelno okazaly sie zamale duzo wiec z 5 zostalo si ;-) a mialam ich z 20 ;-)

miq i gocha sliczne brzuszki ;-)
hej pyscek smacznego obiadku ;-)
fifka smacznego ;-)wspolczuje ze malego brzuszek bolal...

ael wiktorek zdolniacha ;-)

natkusia sliczne literki

magdalenko gratuluje 4 miesiaca bartusia ;-)!!!

lamiav wszystkiego naj najlepszego ;-)

iwasku uu co za wredne robactwo gryziee... wry a sio od Igorka !!!

a i sorki jesli kogos pominelam....

nie zebym sie wtracala ale czy moze mi ktos powiedziec jak sie zalatwia przedluzenie macierzynskiego o miesiac ? bo wiem ze mozna bo tak mi w szpitalu powiedziala..
i jak chce ten zasilek do wychowawczego to gdzie to zalatwia sie i jakie papiery trzeba miec dokladnie ? i jak dlugo ci przysluguje ten zasilek ? przez rok ? czy dluzej ?
jesli chodzi o zarobki to maz moj wczoraj wszystko poplacil i zostalo nam 350zl na caly miesiac.. a mieszkamy u tesciow bo inaczej na mieszkanie nas niestac niewiem czy kiedys bede miec 2 dziecko bo niestac nas.. ale chcielibysmy.. czekam za moim zusem bo chociaz przezyjemy miesiac bo inaczej bylo by ciezko a jak zaczelam mu wczoraj mowic zo trzeba kupic a tu powoli pusta lodowka.. wiec nic nie mowie.. ciezko jest..

dlatego sie pytalam o ten zasilek i o pracowanie wiec mysle ze mozna przeciez na czarno pracowac kto ci to udowodni ?/w takim przypadku zasze wyciagne moze ten tysiac by zyc...

Atan no chyba ze na czarno... Bo inaczej nie ma szans na ten zasiłek... a co do jak to załatwiać to niesie się podanie do swojej pracy o te 4 tygodnie dłuższy macierzyński. Piszesz na kartce datę, swoje dane itp tak jak na zwykłych podaniach i piszesz coś w stylu: Proszę o udzielenie mi dodatkowych 4 tygodni macierzyńskiego po ukończeniu podstawowego urlopu
9można podać date od kiedy)
i zostawiasz to u swojego szefa.

A o zasiłek na wychowawczym chyba składa się podanie w Zusie... ale nie jestem pewna... i należy się on przez 2 lata.

Pyscek to życzę ci zebyś jeszcze przed CLO zaciążyła! Albo jeśli nie to żeby moje tabletki ci szczęście przyniosły! :tak:

Miq też bym skakała jakbym dostała truskawki... :cool2:więc co się dziwisz ze mała harcuję?

Ja już po obiedzie! Zabieram mojego śpiocha na spacerek (on dalej śpi...) jest ładna pogoda! Niech troszkę pooddycha świeżym powietrzem! :-)

od początku ciąży ciągnie mnie do truskawek, nie ma szans, że przejdę obok nich obojętnie w sklepie he he
ja mam dzisiaj gołąbki na obiad, już mi w brzuchu burczy a męża nie widać

slepy witamy ;-) tesknilismy ;-)

cytuje magente
bylam znow w szpitalu wypytac co i jak i kaza mi sie zglosic w sobote niedziele i poloza mnie i beda wywolywac jak sie akcja nie rozpocznie do tego czasu masakra ... musze grzecznie czekqc wiec troche juz zdarzyla po przenosic sobie maluszka..pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam drogie Panie :)

Atan ja składam w pracy takie podanie napisane przez mnie, że prosze o udzielenie dodatkowego urlopu macierzńskiego w wymiarze 4 tyg. dokładnie jak Fifka napisała i składałam to u siebie w kadrach, musiałam mieć eszcze podpis przełożonego.

A co do zasiłku to jakaś farsa w tej Polsce, jak piszecie ile macie na życie to sie włos jeży. Ja też nie wiem czy wrócę, bo jak opłacimy kredy, mieszkanie i żłobek Amelci to nic nie zostanie na życie, a tu dostaję co miesiąc 88 euro na dziecko, nie ważne ile zarabiam, żłobek prywatny kosztuje 200 euro, a ceny pieluch są takie jak w PL. W Polsce w ogóle nie ma socjanego zaplecza.

Ael obejrzałam parę filmików Wiktorka, i mam wrażenie, że On się nadzwyczaj szybko rozwija??? Nie znam się, ale bystrzacha z niego pierwsza klasa i jaki śliczny i jak się uruczo śmieje :)

A ja walczę z Amelcią i Jej snem, teraz zasnęła na brzuszku śpi ponad godzinę, ale ile się z Nią namęczyłam..., biedulka zmęczona jest a coś ją rozparasza. W ogóle mam wrażenie, że po powrocie z Polski Ona się ciągle czegoś boi, nie mogę spuścić jej z oka na chwilę :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Sleepy oczywiście ze tęskniłyśmy! :-) opowiadaj jak tam Filipek :-D no i jak wrażenia po porodze :*

Donia nie dziwie sie ze nie chcesz wracać... a może te płacze to skok rozwojowy? Mój dwa tygodnie temu przechodził... masakra... :no:

Magenta czekamy na kolejnego maluszka :-)

A ja właśnie zawiązałam mojego małego w "kołyskę" w chuście! Nakarmiłam (od dzisiaj uwielbiam tak karmić!!) i cały zasnął :-) Ale dziko się z elastycznej na tkaną chustę przestawić... Jest bardzo wygodna ale się zupełnie inaczej wiąże...

Ostatnia edycja:
Do góry