reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Fifka bo ja nie chce ci wkrecac ale jak to znow teraz bylo poronienie, chociaz tego nie wiem, bo nie jestem lekarzem, ty sama sobie odpowiedz na to, to ja mysle ze powinnas porobic badania i ktos powinien potraktowac cie powaznie, bo popaprane cykle nie sprzyjaja zapladnianiu. Ja za 3tyg porobie wszystko co sie tylko da zrobic w drugiej polowie cyklu, bo w takim czasie bede wlasnie w polsce

wiesz... teraz to nie wiem, ale mam wrażenie że poroniłam w poprzednim cyklu. Okresu dostałam dopiero w 38dc i wcześniej też czułąm że coś jest nie tak i po okresie zrobiłam test ciążowy, od tak sobie i była taka bladziuuuutka kreseczka. Nawet mój m ją widział. na drugi dzień już nic nie było. uznałam ze to felerny test i rozpoczęłam nowe starania - a ten cykl raczej śledziłaś już na forum.

Dlatego myślę ze mam podstawy do badań. Bo mam takie wrażenie że zachodzę tylko nie mogę donosić.

No wlasnie dlatego zapytalam o progesteron. Ja nie wiem jak tj byc w ciazy, ty wiesz najlepiej czy bylas itd i kiedy bylas, wiec ja bym poszla nawet prywatnie juz w poniedzialek iniech ci daja skierowanie na wszystko co sie da, bo to sie robi kazde badanie w roznych dniach cyklu i przyszly cykl poswiec na badania. Progesteron zbadaj, powiedz o poronieniach itd, przedstaw to w czarnych kolorach i dadza ci skierowanie

Pierwszy raz to bardzo czułam, ze coś jest nie tak i potwierdziło się. Później jak coś czułam kończyło się to @ więc ciężko mi stwierdzić czy to psycha czy faktycznie coś było. Ale faktem jest, ze te cylke są zupełnie inne niż były do momentu poronienia.

Ja pójdę jakoś środa/czwartek do gina prywatnie (bo bede po wypłacie) poza tym chce żeby sie @ skończyła a u mnie trwa koło 7 dni, to mi i USG zrobi.

I'm back!

Fifka usg to gin Ci może nawet zrobić podczas @. Dobrze by było jak amalfi twierdzi porobić badania. W ogóle lekarze powinni mieć zalecenia by po pierwszym poronieniu porobić badania a nie tak na odwal się.

Ok to idz jak chcesz,po @ ale im(ginom) @ nie przeszkadza, z doswiadczenia ci to mowie!! Tylko zrob cos bo to nie jest normalne!!!

Ide zaraz spac, jutro do ginki ide i do pracy jak zawsze:-(

Powinni ale co zrobisz? Gdybym wiedziała, ze tak teraz będzie to bym już na wizycie jak dowiedziałam ze o poronieniu domagała sie badań. Ale wtedy myślałam o tym, żeby jak najszybciej wyjść, bo popłakałam się na fotelu słysząc diagnozę... ale nic straconego.

Kurw........ mój brzuch!! OMG!! Atak z obu jajników no ja cie pieprzeee.....

Amalfi, gdzie to gin przyjmuje w niedziele :O

Fifka, bardzo mi jest przykro Ciebie, bo wiem co to znaczy (może nie aż tak, ale wiadomo). Ale wiedz, że kiedyś i Twoja historia dobrze się skończy. :-)

reklama
Ja poroniłam gdzieś mierzy 7 a 8 tygodniem wiec zdążyłam się już oswoić z myślą o dzidzi. Fakt, wg lekarza to była chyba "pusta ciąża" ale w tak młodym wieku płodu ciężko to stwierdzić bo często nie widać zarodka.

Moze faktycznie ten progesteron mam niski dlatego tak wychodzi.

No ale teraz zmykam, bo te % mnie tak usypiają ze zaraz pacne nosem w klawiaturę :-D

Do góry