reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no teraz to i ja będę notowała he he niedługo zgłoszę się do Was po listę

no ja na pewno postawię na Oilatum bo jak nasze dzieciątko będzie takie uczulone na kosmetyki jak my to przechlapane nawet nie ma co kupować J&J ja też nie przepadam za oliwkami, dlatego pewnie będę używała jakiś balsami z Nivei dodatkowo.
Ael a ten krem z Oilatum to gęsty jest czy łatwo się go rozsmarowuje?

Ostatnia edycja:
reklama
no teraz to i ja będę notowała he he niedługo zgłoszę się do Was po listę

no ja na pewno postawię na Oilatum bo jak nasze dzieciątko będzie takie uczulone na kosmetyki jak my to przechlapane nawet nie ma co kupować J&J ja też nie przepadam za oliwkami, dlatego pewnie będę używała jakiś balsami z Nivei dodatkowo.
Ael a ten krem z Oilatum to gęsty jest czy łatwo się go rozsmarowuje?

No jeśli uczulone to tylko Oilatium albo Oilium. A krem jest gęsty i ładnie się rozsmarowuje, jest w tubce więc wygodny :-)
Idealny ten krem to ciemieniuchy. Podczas kąpieli nie sczesuje skóry, tylko okrężnymi ruchami masuje, o wiele lepsza jest ta technika. Po kąpieli wyciągam młodego przykrywam, ale nie ścieram wody do końca, tylko od razu smaruje kremem i nakładam czapeczkę, potem nakładam kaptur z ręcznika.
Młody umęczony to szybko buźkę, uszka i szyjkę smaruje.

a jaki masz szampon jeśli masz i jaką oliwkę? o nasz Ty guru ;-)

Szampon mam, chyba sama go będę używać bo w ogóle go nie używam, szampon i oliwkę mam z Bambino. Dobra polska firma, wiele położnych tą firmę poleca, bo właśnie jest krajowa.

Ja używam płynu 3w1 Jonson&Jonson do kąpieli (ślicznie pachnie) a po kąpieli smaruję całego malucha oliwką Bambino. Na co dzień pupkę pudruje pudrem a jak jest zaczerwieniona to bepntenem - od razu przy następnym przewijaniu widać różnicę (przy okazji bepatnten jest super na obolałe brodawki i nie trzeba go zmywać przed karmieniem) Na razie mały nie ma żadnych odparzeń. Buźkę tak jak Ael smaruję kremem Bambino.

miq...no no...piekna fasolinka...gratuluje:-) masz przeczucia co do plci?

Zazdroszczę Wam tych wszystkich przeżyć związanych z ciążą.... :zawstydzona/y:

Ostatnio zauważyłam, że mój mąż przechodzi straszny stres związany z tym, że nadal nie ma dzidzi... Jednak dla mężczyzny to też jest nie miła sytuacja... bo on obwinia siebie za to, że tak jest.... Sam mówi, że ma już straszną potrzebę posiadania dziecka... i mimo, że się stara to nic z tego nie wychodzi...
kochana moj tez zaczyna sie niecierpliwic powoli....ale my jakos usilnie wierzymy w to ivf..juz chyba sie nastawilam nawet psychicznie, ze nie uda sie naturalnie ale za pierwszym razem ivf juz musi i nie ma wyjscia!:laugh2:
za ciebie caly czas tez mocno zaciskam kciuki&&& wierze, ze jeszcze tu bedziemy niedlugo rozprawiac o termometrach, stanikach do karmienia i wszystkich innych bibelotach:rofl2:
a ty leczysz sie w klinice nieplodnosci?

witam miq ojojoj slodziaste zdjecie ;-)

melduje ze wstalam i ide sie szykowac do poloznej i zyje nadzieja ze lekarz mnie jakis zbada bo inaczej bede tam krzyczec ;-) do uslyszenia pozniej ;-)
mocno zaciskam kciuki za ciebie i z Amelcie kochana!! &&&&

Fasola, miq...oba domki piekne! sama jeszcze o tym nie mysle, bo chyba jeszcze dla mnie na dom za wczesnie, mimo, ze cale zycie w domu moich rodzicow mieszkalam to teraz w bloku jakos mi dobrze...o nic sie nie martwie, bo ogrzewanie jest, trawniki pokoszone, klatka posprzatana a w domu jest inaczej...mysle, ze do tego trzeba dojrzec po prostu i nie byc takim wygodnym jak ja narazie:-D

Ael...pokazuj te buty....chociaz teraz nie mam nawet grosza zeby cos kupic, no ale spojzec mozna:tak:

dziewczyny jakie macie fajne domu- w planach , tez mi sie marzy ale nawet ziemi nie mamy:-(

no i9 ja robie ostateczna liste zakupów i w sobotę chce zamawiać,
czy potrzebny ten zestaw do podawania leków, czy nie aż tak ??

reklama
Do góry