reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

O dżisyyyss....jakim sposobem ominęłam jedną stronę???????????

Fifka no to bardzo fajnie, żeście się wyspali, nasz spał wpierw 5 h potem 6 z jednogodzinną przerwą na papusianie.

Żabo daj znać po ktg co i jak, ciotka to naprawdę już Amelki nie może się doczekać :-)

Aaa Iwasku, wiesz że to moje ciocine kochane jest cudnym przystojniakiem! Będzie facet wyrywał na oczy :-D

Tak dziewczyny chcę w zęby, w dupę i głowę. W ogóle sado maso gut! XD XD XD

Booooosz młodego coś opętało, gada i gada jak najęty i to jeszcze taaaak głośno!:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Fasolka super projekt, macie już działkę?
my jesteśmy zakochani w tym projekcie Projekt domu Majka - Archeton.pl
oczywiście wykusz musi być i duużo światła, ale nasze plany przeciągną się w latach, ale wierzę, że się uda. Na razie nie stać nas na działkę:( Jak będzie działka to powoli pójdzie, mój teściu miał kiedyś firmę budowlaną, rodzice sami stawiali nasz dom, więc robotników mamy i troszkę innych znajomości. Działka może i też by była, u moich rodziców bo tata ma troszkę ziemi, którą można przerobić na działkę budowlaną ale... daleko od miasta, chociaż kocham wieś, ale są inne "-"

reklama
Ael smarujesz czyms małego po kąpieli, ewentualnie stosujesz ten oilatum? Zastanawiam się jakie muszę kupić kosmetyki na dzień dobry. te pudry nie pudry, wazeliny oliwki

No więc kąpiel u nas wygląda tak. Do tej pory stosuje Oilatium bo młodemu łuszczy się skóra w uszach i za uszami i ma malutką ciemieniuchę, której wytępić nie mogę, no i ma małe odparzenie na szyjce. Tylko, że ja mam mydełko Oilatium, dostałam je w tamtym roku przed świętami i do tej pory mam, więc jest super wydajne i kosztuje tylko 25 zł, w porównaniu z płynem, który starcza na krótko i kosztuje ok 60 zł.
Po kąpieli smaruje buźkę i główkę kremem Oiliatum soft, a ciałko to różnie albo oliwką albo kremem bambino. Od czasu do czasu wietrzę pupcię i sypię puder, by wilgoć się wchłonęła. Tylko, że ja nie nawidzę babrać się oliwką więc często kremem smalcuje.
Mam krem Bambino, pielęgnacyjny, nim także smaruje buźkę jak mamy wyjść na dwór (musowo smarować!).
Jak zakładam pampersa używam 3ech specyfików na zmianę, wazelinę najczęściej, jak mamy lekkie odparzenie sudocream, a jak mocne odparzenie i wyraźnie czerwoną szczelinkę to tormentiol.
Gdy nie ma problemów ze skórą wystarczy normalny płyn do mycia. Po Oiliatium często nie trzeba smarować ciałka dziecka, bo przecież ten specyfik natłuszczający jest mocno.

A 2-3 koszule starczą, może być nawet normalna piżama spodnie koszula, byle koszula rozpinana :-)

Dziewczyny, czy chcecie zobaczyć zdjęcia butów, jakie mam na sprzedaż? Wczoraj pisałam nikt nie pytał. Nie powiem ale jak uda mi się sprzedaż te dwie pary butów i w dodatku leżaczek (znowu wystawiłam na allegro) to wtedy zakupimy młodemu huśtawkę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry