reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziewczyny Paluszek urodziła "Hhej urodzilam 18 02 dokladnie 25 min po polnocy Nina jest moja nowa wielka miloscia waga 3kg wzrost prawie 55cm skonaczylo sie na CC dochodze do siebie psychicznie i fizycznie...wiecej napisze z domu pewnie za 3-4 dni buziaki:-* " na Lutówkach napisała..

reklama
nio fajnie tylko szkoda ze jak zaszla to nas opusciła.. ale Gratulujemy ;-) i zazdroszcze... ciekawe cio u lovki...

Netka to Gratuluję babeczki!!! Jak tam było u Kasi? :tak: A ciuszki śliczne są! U mnie nie ma niestety tego sklepu... :zawstydzona/y:

Sun o matko... współczuję ci... gdzieś ty się tego zapalenia nabawiłaś?? A jak tam samopoczucie?

Sil uściski dla małej z okazji chrzcin no i czekamy na zdjęcia!

Ewika
o matko... a gdzież ona ją złapała??? Biedna ty i malutka...

Magda dziękujemy za info!

Paluszku gratulujemy!! Szkoda ze tak rzadko do nas zaglądasz! :-(

A u nas troszkę nowości. Wczoraj siostra męża oficjalnie zgodziła się na bycie mamą chrzestną - ojcem będzie mój 17 letni brat. Chrzest szykujemy na niedziele wielkanocną :tak: więc jeszcze troszkę czasu mamy.
Mieliśmy troszkę gości. Konradek dostał super ciuszki, ale musi do nich dorosnąć :-D i dostaliśmy nosidełko z którego bardzo się ucieszyłam!

Mam jakeś zaniki pokarmu i muszę walczyć o laktację... w ciągu dnia pokarmu starcza ale na wieczór jest go za mało... Wczoraj w ciągu dnia odciągnęłam całą butelkę mleka (było za dużo) a wieczorem mały wyssał obie piersi i płakał dalej na jeść... i wypił dodatkowo całą butekę wcześniej ściągniętego mleka... :szok: Przed wczoraj karmiłam go co pół godziny... bo opróżniał piersi i musieliśmy czekać na "do produkowanie"... po 4 karmieniu dopiero się najadł... dzisiaj znowu to samo... wypiłam Karmi wcześniej to mleka jest więcej ale też musze co raz przystawiać bo mu wciąż za mało :no: W nocy i w dzień starcza a wieczorem są jakieś cyrki...
Na wadze przybiera bardzo dużo :shocked2: w ciągu ostatnich 3 dni 200g... a przez dwa tygodnie 700...:szok:

No i dzisiaj zaliczyłam kolejny egzamin na 4!!! :-D Śmiecznie było do szkoły wrócić po takim czasie :-p

Hejo, a my dziś mieliśmy znów zlot u moich rodziców na obiadku, my byliśmy z młodym i mój brat ze swoją małą Majeczką! Śmialiśmy się, że są tacy podobni jak rodzeństwo a nie kuzynostwo ale oczywiście nie wzięłam aparatu :wściekła/y:

Sil to dobrze, że wszystko się udało, ja już się nie mogę doczekać naszej imprezy. Mieliście taką osobną msze dla malutkiej>??

Neciuszka gratuluję dziewuszki :*

Ewika kurcze a gdzie maleńka złapała to cholerstwo??

Atanku wszystko w swoim czasie :* jeszcze troszkę wytrzymaj! Ja przepowiadam, że 21. urodzisz Amelkę :-)

Fifka super że mały przybiera i walcz o laktację! Ja to już czasami chciałabym przejść na butlę, np. właśnie w sytuacjach kiedy jesteśmy u gości ale jak sobie pomyślę o tym głębiej to mi żal. Ja też muszę wrócić do szkoły od 10 marca i praktycznie 2 dni całe spędze poza domem i na początku planowałam, że mąż będzie robił butlę młodemu ale dziś stwierdziłam, że jak go nakaramię tylko rano i potem dopiero wieczorem to pokarmu będzie co raz mniej więc muszę zainwestować w laktator! Jaki polecacie???
A co do tycia to nasz grubasek w pierwsze 2 tygodnie przybrał 1100g :-p we wtorek idziemy na szczepienie i jestem ogromnie ciekawa ile teraz waży

Ostatnia edycja:
FIFKA MY TEZ w niedziele chrzcimy ;-) bo 2 niedziele w miesiacu tylko chrzcza a musze w kwietniu bo mama chrzestna jest do konca kwietnia w poznANIU ;-) WSPÓLCZUJE BRAKU mleczka.. Gratuluje dobrej oceny ;-)

magdalenko bylo trzeba telefonem zrobic zdjecie ;-)
no zobaczymy czy sie sprawdzi ;-) 21.02.. ahh te aMELKI chyba nie lubia wczesniej wychodzic doni tez nie wyszla wczesniej...

Ostatnia edycja:
792367.1314.gif

reklama
Magdalena, tak, mieliśmy osobną mszę. Bo nie chcieliśmy w parafialnym, tylko u misjonarzy, w takiej kaplicy. A tam mogliśmy datę wybrać i godzinę, a ksiądz nas trochę zna, więc i kazanie dla nas i w ogóle wszystko tak inaczej, personalnie, bez zbiorówki przede wszystkim.

Pyscek, jak chcesz to Cię schowam ;) chyba, że bardzo zaskórzyłaś

Do góry