reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
oki jak znajdziesz ael to daj znac ;-)
boze kaszel jakis przyszedl nie wiem skad...

mam pytanie o becikowe jak tio jest gdzie dostaje pismo co ginek musi wypelnic i gdzie to potem zaniesc??

Atanku u nas to wyglądało tak! Szpital wysyła zawiadomienia o narodzinach dzidziusia do USC, jak piepiery doszły to małż pojechał tam go zarejestrować, USC wysyła papiery do Urzędu Miasta - tam przydzielają dziecku pesel i przekazują dalej do meldunkowego (dziecko dostaje meldunek po matce) no i K jechał załatwiać wszystko jakiś tydzień albo 2 temu i pesel w Urzędzie Miasta już był. Do becikowego potrzebujesz właśnie pesel dziecka, dowód osobisty Twój i tatusia, zaświadczenie od ginekologa i akt urodzenia dziecka :-) oraz numer konta! Pieniążki mają wpłynąć do 30 dni na konto. Ah, no i wszystko to załatwia się w MOPR'ze. W przypadku jeśli nie jest się małżeństwem a facet jest zamledowany w innym mieście to jedna z osób musi wziąć jeszcze zaświadczenie z MOPR'u swojego miasta, że nie pobrała tam becikowego jeśli załatwia się w tym drugim mieście.

A my dziś po odwiedzinach babci i dziadka :-) mały wynoszony, wycałowany i wykochany na całego teraz śpi jak zabity w swoim leżaczku :-)
No i dostaliśmy jeszcze prezent z Wielkiej orkiestry świątecznej pomocy z okazji tego, że Bartuś urodził się 08.01 czyli w dniu XX finały WOŚP :-) choć nic nie wypełniałam ani nic z tych rzeczy :-p
Zobacz załącznik 437736

ma_g ale fajne wdzianko :-)
a ja spadam bo mnie zgaga męczy i pozycja przy lapku mi nie odpowiada. Pewnikiem do jutra
biggrin.gif

wow ale fajnie z strony wielkiej orkiestry ;-)
dzieki magdalenko za odpowiedz ale te zaswiadczenie od ginekologa to na zwyklej kartce czy recepcie pisze bo jak sie ostatnio pytalam to mi powiedzial ze jak przyjde z papierkiem to on go wypisze a ja nie wiem gdzie ten papierek dla ginka dostac...

Ostatnia edycja:
reklama
dziekuje jestes kochana ;-) :*
najpierw sliczny rozek ;-) teraz pismo i co i jak dziekujeeeeeeeeee ;-)

Do góry