reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja będę zupę zajadać. Mała skacze mi po pęcherzu tak że ciężko siedzieć ;)

no ja zrobię faworki i oponki chyba. a walentynki może po prostu kolacja w domku i tyle, i tak w tym dniu inne sensacje będą ;) szwagier ma zamiar się oświadczyć

miq a od ciebie odganiam złe myśli i brzydkie a siooooo siooooooooo paszły won :-p

reklama
Ael dzięki kochana, jesteś niezastąpiona. następne usg mam dopiero 22 ah
swoja drogą ciekawe kiedy mój brat się oświadczy, mały skończył już 4 miesiące, wiem, że jak była w ciąży to miał takie plany ale nic się nie dzieje...
aaa zapomniałam Wam powiedzieć, wczoraj moja mama do mnie dzwoniła z wiadomościami, że moja "nieukochana" kuzynka była się pochwalić babci, że jest w 5 tc, ponoć pokazała jej usg. A ja głupia panikuje i w 7 tc boję się komukolwiek powiedzieć. Ona jest z babcią na ścieżce wojennej, więc tym bardziej mnie zaskoczyła ta wizyta

Neciuszka odaniaj odganiaj...

Ostatnia edycja:
A ja znowu nie nadrobie wszystkiego :sorry2: Źle się od wczoraj czuję, wczoraj pół dnia przeleżałam w łóżku bo nie miałam na nic siły, a drugie pół dnia przepłakałam z byle powodu, ach te hormony. A dziś dwie godziny temu wstałam i zaraz chyba znowu się położę. W ogóle zaczęłam się martwić, bo mnie podbrzusze cały czas pobolewa, niby lekarz mówił że wszystko w porządku i te bóle są normalne ale się martwię, a kolejna wizyta dopiero 20.02.

Miq Niunia, ale Ty olej tą pseudokuzyneczkę. W trakcie ciąży okaże się kto bardziej się cieszy którą ciążą.
Jeśli dziewczę jest na wojennej ścieżce z babcią i nagle przyjechała pochwalić się ciążą to chyba chodzi o jedno - pieniądze.

Belka te bóle naprawdę są normalne. Po pierwsze to jeszcze pozostałość po tym, że miałabyś mieć normalnie @, a drugie co macica przygotowuje się na rosnącą fasolkę więc cały czas z nią rośnie i to boli. Nie ma co się na zapas martwić.

Aaa nagrałam jak czort leżąc na moich nogach siada :-D

Ostatnia edycja:
Ael też tak czuję, ale nie chciałam być złośliwa czy coś
Bellcia zobacz jak my zupełnie inaczej przechodzimy ciąże a różni nas kilka dni

ja kupilam ser bo mi Atan narobila wtedy ochoty na sernik i tak sie zebiram kiedy go zrobic, ale dzis naszło mnie maksymalnie na faworki szukam przepisu ale lepiej robic we 2 wiec moze w sobote z M. zrobimy albo z moja mama?

mig rzeczywiście duża różnica. Ja mam tylko nadzieję że to wszystko przejdzie w drugim trymestrze, bo jak będę tak się czuć przez 9 miesięcy to chyba mąż nerwowo nie wytrzyma ze mną :-D
Ael no widzisz, niby wiem że to normalne, lekarz mi też tak mówił, ale jednak się boję.

Miq powiedz mamie a mama babce niech powie. Ale myślę, że babka mądra jest to wyczuje co i jak. W każdym razie uprzedźcie ją by żadnych pieniędzy nie dawała jak będzie prosić i tyle.

K&M osz Ty niedobra! Narobiłaś mi smaka na faworki!

Belka bo jak wezmę i przeciągnę przez kolano i złoję pupę to zobaczysz!
Popytaj ciężarówki ze starszymi ciążami popytaj mamusiek, prawie wszystkie tak miały. Ja tak miałam i widzisz? Mój czorcik już 3 miesiące niedawno skończył. Normalne to jest. Ja wiem pierwsza ciąża dużo nowości, ale po nas tu masz by pytać :-)

to ja bez pytania powiem :p na początku przez jakieś 2 miesiące miałam takie ciągnięcia i bóle macicy i pachwin że nie wiem. 3 pierwsze miesiące właściwie przewegetowałam bo brałam dupka i miałam takie nieziemskie mdłości i byłam taka ospała że prawie z łóżka niewyłaziłam. a już tyle za mną :)

Ael pokaż czorta :)

wpakowałam się do łóżka bo mi coś dziecina siedzi na szyjce i pęcherzu dziś, co chwila siku i takie uczucie jak by pęcherz mnie bolał.

reklama
oj Ael to jest historia jak Dynastia. To była ulubienica mojej babci a ja mimo że starsza byłam z boku. I któregoś dnia(nie będę się już rozwodzić o co poszło) pokłócili się, babcia ich praktycznie wychowała a im odbiło, kuzynka nawet powiedziała, ze żałuje, że uratowała babci życie, bo pomogła jej jak serce nawaliło. I babcia powiedziała, że nigdy im nie pomorze, nie była nawet na jej ślubie. Ale serce nie sługa, mówi co innego a co ma w sercu i co myśli nikt nie wie...

Do góry