reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziewczyny jak sobie radzicie bądź radziłyście z mdłościami? Mnie zaczyna mulić po śniadaniu i trwa tak do wieczora z przerwami małymi. a dziś w nocy obudziłam się ze zgagą i oczywiście mdłościami.Nie spałam pól nocy. Co dzień się nasilają. Jak tak dalej pójdzie to za kilka dni chyba zamieszkam w toalecie
laugh.gif
No kochana jak masz mieć mdłości i rzyganko to tak właśnie w 7 - 8 tygodniu się pojawia :-)przyjmij z pokorą uroki ciąży ;-)

reklama
Sun...pytam kochanie, bo czasami sie zdarza, ze dupek przedluza cykl...ja bym na twoim miejscu zrobila test i nie wydluzala sobie ewentualnie fazy lutealnej, bo to jest niepotrzebne....oczywiscie zaciskam && i wierze, ze to fasolinka! zrobisz jak zechcesz, ale juz w dniu spodziewanej @ powinno spokojnie wyjsc czulosc 25...

a ktora miala usg piersi? bo ja dzis mam o 16.50 i bardzo sie tego jakos boje...:sorry: no, ale do ivf jest to wymagane badanie...

sun ile masz tego dupka i w jakich dniach cyklu masz brać?

Mam jeszcze 3 tabletki i mam brać do @ - ale jej nadal nie ma.... więc nie wiem co dalej....

Ale ja biorę te leki od 5 m-c i nie miałam przedłużonego okresu... dostawałam co do dnia.... tylko teraz się spóżnia

Milia
ja miałam USG piersi i to nie jest nic nie przyjemnego... U mnie Pani przygasiła swiatło, kazała się rozebrać i zrobiła badanie... Nie stresuj się kochana...

Ostatnia edycja:
sun powinnaś zrobić test naprawdę bo mila ma całkowitą rację, a po co sobie dodatkowo dokładać i mieszać w cyklu też. szorujesz po test po pracy i rano robisz w tej chwili jak jest co pokazać to pokaże już chcesz to rób 10tką najlepiej chociaż i 25tka powinna jak coś być ok.

miliaa ja też miałam usg piersi bo mam torbiele w jedne j(5 szt) To nie jest nic strasznego, ale do najprzyjemniejszych nie należy. Rozbierasz się od góry, lekarz smaruję Ci piesi żelem (jak byłam teraz u tego nowego gin to miał ciepły żel) i jeździ tym przyrządem i ogląda a potem drukuje zdjęcia, mi i jeden i drugi lekarz cały czas opowiadał co widzi. Potem ścierasz, ścierasz, ścierasz z siebie ten paskudny żel i do domu.

Sun...ja bym tak zrobila jak Neti mowi...lepiej kup tescior dzis i jutro z rana zrob, jezeli to fasolka to bierz dupka dalej, jezeli nie odstawiasz...
my tu najmocniej na swiecie bedziemy sciskac kciuki jutro rano, takze masz nasze wsparcie!:-)
miq...dzieki kochana...ja nigdy nie mialam tego robionego i jakos sie boje, ale pewnie przyjmniejsze to od usg dopochwowego:-) a wszystko co od tego lepsze jest do przezycia...:-) byle bym dostala cieply zel,bo tak to sutki beda sterczec i bede sie krepowac:confused2: dobrze, ze wybralam doktorke a nie doktora:-D

reklama
no jak u mnie no wiec wczoraj
najpierw mialam brak humoru i placz mnie naszedl potem kapiel i sie uspokoilam potem maz mnie dopadl bylo bosko ale powiem wam jedno jestem tam luzna ze hej wiec jakies rozwarcie musi byc
wink2.gif
to mnie pociesza potem zasnelam kooo 1 i o 6 odziwo sie dopiero obudzilam do wc ale skurcze mnie obudzily i nie moglam zasnac spowrotem.. i co jakis czas sie pojawiaja ale to te przepowiadajace nadal. ale nie sa zbyt mile no i odkrylam ze Amelka zmienila pozycje wczoraj z prawej strony na srodek i tylko wypina sie chyba nogami nad pempkiem wiec obstawiam ze jest w kanale bo czuje ja jak chodze
wink2.gif
wiec tylko czekam i sie mecze z bolem podbrzusza od tych skurczy mini mam tak obolaly ze siusiu nawet boli a czasem chodze zgieta w pol bo sie wyprostowac z bolu nie moge..a aaaaaaaa wlasnie skurcz...

Do góry