reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magdalena i Ewika śliczne maluszki!!! Nie ma chyba brzydkich dzieci... wszystkie tylko kochać i całować :*

Fasolka
kochana rośniesz!!!! :-D Piękny brzuchalek :*

Atanku
mi też się wydaje ze nieco opadł, ale nie wiem czy to kwestia macicy czy po prostu pod własnym ciężarem! No no Amelka to kawał baby będzie :tak: Ciekawe kiedy urodzisz :-) Czasem kochana po samym brzuchu nie widać obniżenia. Nie im czy sama umiesz sprawdzać wysokość dna macicy bo u mnie w dzień porodu to dno macicy znajdowało się 4 palce pod splotem słonecznym czyli bardzo nisko... a jak chciałam zbadać szyjkę to głowa małego uciskała dolną ściankę pochwy... tak że miałam problem z włożeniem palca :szok:

Donia no no no... ależ duża już byłaś!!! A jak teraz brzuch? Bo po mnie nic a nic nie widać XD

A ja dzisiaj kupiłam stanik do karmienia - dopiero.... Czuje się jak nowo narodzona bo tak mnie cycki bolały od nawału mleka...

WIADOMOŚĆ DLA CIĘŻARÓWEK!!!
Jeśli zamierzacie karmić piersią sprawcie sobie choć jeden taki stanik... niby ze zwykłym da się radę, ale w nocy te fiszbiny i druty kaleczą i tak obolałe piersi... a bez stanika spać się nie da bo zalewam się mlekiem.... :no:

Poza tym karmienie idzie nam teraz super! Mały dzisiaj znowu mamę obsikał podczas przewijania... (urok posiadania synka) i jeszcze zrobił kupę na przewijak po czym popatrzył na mnie z miną "No co? Szybciej mogłaś z tą pieluchą... chciało mi się" XD Z każdym dniem ten mały mnie zadziwia i coraz mocniej go kocham choć wydaje mi się ze mocniej się nie da!!

Teraz leży sobie obok mamusi :*

Dzisiaj miałam taką refleksję na temat dzieci pod wpływem widoku Konrada wtulonego we mnie i ostatnich wiadomości na temat tej małej Magdy... Boże jakie te nasze dzieci muszą być szczęśliwe... są kochane wyczekane... nasze najdroższe perełki... jakie to straszne jest kiedy słyszę "Dziecko jest ciężarem dla rodziców".... a czy te dziecko samo na świat się pchało...? Patrze na buzie Konrada i aż mnie ściska w gardle... jak można kogoś takiego nie kochać i go chcieć...

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka ja mam brzuch jak w 5 mcu nadal. A poza tym jestem strasznie obolała, leje się nadal ze mnie swieża krew, choć to juz 8 doba :-( i szwy mnie ciągną.

Ael dziękuję kochana za pocieszenie. Po prostu strasznie mi szkoda mojej małej, że ją tak osłabiłam, a przecież i tak nie przybiera jakoś super na wadze. Wolę jak popłacze, a najbardziej lubię dzwięki jakie wydaje przy ciągnięciu butli :tak:

Nie no na serio chcecie moje zdjęcie? Bo ja muszę jakąś bluzkę lepsiejszą znaleźć, ubrać, a jeszcze aparat włączyć i potem na kompa...to strasznie wyczerpujące czynności :p XD

Fifciu ślicznooości z tego Twojego Konradka!
Ja muszę się zmobilizować i wysłać Ci tą paczkę, ale wiesz tyle na głowie :-)
A co do stanika, to nie żartuj, że w ciążowy się nie zaopatrzyłaś. Zamiast tego ciążowego cyckonosza może być bezszwowy sportowy. Miękki i łatwo ściągnąć miseczkę i wydobyć cyca do karmienia.

Doniu Amelci nie osłabiłaś. Ulewanie się zdarza na to nic nie poradzisz. Dobrze, że śpi to odsypia wczorajszy dzień, ładuje swoje akumulatorki. Zobaczysz jutro będzie aktywna.

fifka nie umiem badac zobaczYmy co mi jutro na ktg wyjdzie i co lekarz powie ;-)wytrzymam ;-)

fifka a twoj synek wow slodziasty ;-)

donia ale sliczny brzuszek mialas i duzy ;-)

niemam zdjec jeszcze z baby shower ale zrobilam telefonem zdjecia prezenciakow chcecie zobaczyc ?

Ostatnia edycja:
Donia u mnie brzuch płaski, skóra tylko luźnawa... szwy też ciągną no i leci.... boli mnie całe podwozie... zwłaszcza dzisiaj nie wiem czemu....

A oto ja po porodzie :-D
sss.jpg

sama nie mogę uwierzyć w to ze tak szybko sadło...

Ael no właśnie nie kupiłam bo każdy mówił ze nie potrzebny itp... a mi okazał się bardzo potrzebny.... teraz normalnie raj na ziemi i ulga jak diabli...

Ostatnia edycja:
Ael ale marudzisz dawaj fotę :p

Fasolka
po pierwsze wpadnę i spiorę, a potem na dodatek będziesz musiała mnie nakarmić :p a po drugie śliczny brzusio

Lamia ja niedawno miałam taki humor jak ty :* zobaszysz będzie lepiej :*

Atanek twój też śliczny :)

Donia i twój też :)

Fifka ty chudzino jedna :p matko gdzie mnie do ciebie

Fifka super!!! zazdroszczę. Ja jeszcze parę miesięcy nie zrobię sobie zdjęcia :-D ale to żaden problem. Na szczęście nie mam apetytu więc może szybciej spadnie.

Aelku dziękuję za pocieszenie. Tak zrobię poczekam spokojnie do jutra. A u Amelci to nie było ulewania ale solidny paw, a właściwie 4. Ale już nie wymiotuje na nowym mleczku i kupkę zrobiła, nawet siły nie miała żeby płakać że ma mokro :zawstydzona/y:

reklama
Do góry